Kurabiye birçokları için favori bir tatlıdır. Damla çikolatadan yulaf ezmeli kuru üzüme, zencefilli şekerlemeden fıstık ezmesine ve daha fazlasına kadar pek çok çeşitle, size hitap eden bir lezzet bulmak çok kolay. Şekerli kurabiyeler, yapımı kolaydır, tarihi 18. yüzyıl Pennsylvania'sına kadar uzanır. Aslında şekerli kurabiyeler, Nazareth, Pensilvanya'nın resmi kurabiyesidir.
İster tecrübeli bir fırıncı olun, ister stand mikserinizi yalnızca tatiller veya özel günler için hazırlayın, hemen hemen herkes bir noktada bir grup kurabiye pişirmiştir. Özellikle çok yönlü şekerli kurabiye gibi daha basit tarifleri pişirmiş olabilirler. Tatlı ikram, eğlenceli şekiller vermek ve krema ile süslemek için harikadır. Bununla birlikte, pişirme çok teknik, süreç odaklı bir iştir ve takip edilmesi zor hale gelebilecek pek çok değişken vardır. Şekerli kurabiyelerle ilgili pek çok sorunu çözmenin bir yolu, hamurunuzu pişirmeden önce soğutmaktır.
Fırından bir tepsi şekerli kurabiye çekip yayılıp eriyip çirkin lekelere dönüştüğünü görmek kadar yürek burkan çok az şey vardır. Bu nedenle şekerli kurabiye hamurunuzu pişirmeden önce soğutmayı düşünmelisiniz.
Tereyağı veya yağ kurabiyenin pişmesinden daha hızlı eridiğinde kurabiyeler yayılacaktır. Bunu önlemek için, daha soğuk tereyağı kullanabilir veya şekerli kurabiye hamurunuzu pişirmeden en az 30 dakika önce buzdolabında bekleterek yağın sertleşmesini sağlayabilirsiniz. Bununla birlikte şekerli kurabiye hamurunuzu bütün gün önceden hazırlayabilir, hamuru streç filmle sarabilir ve gece boyunca buzdolabında soğutabilirsiniz. Buzdolabında ne kadar uzun süre kalırsa hamur o kadar soğuk olur, bu da erime veya yayılma olasılığının düşük olduğu anlamına gelir. Hamurunuz açılamayacak kadar sertse, yuvarlamadan veya şekil vermeden önce yaklaşık 10 dakika dinlendirin.
Şunlara da göz atın;