Küf Nasıl Temizlenir: 7 Doğal Yöntem
Duvara, dolaba ve halıya bulaşan küf lekeleri nasıl temizlenir? Küfü çıkartmak için ne yapmak gerekir? İşte, küf lekesini tamamen yok edecek 7 doğal yöntem:

Küf, sıcak hava ve rutubet nedeniyle evlerde sık sık görülen bir durumdur. Özellikle sıcak havanın hakim olduğu bölgelerde daha fazla görülür. Eşyaların ayakları, duvarlar, kıyafetler ve halılar, küfün en çok görüldüğü yerler arasındadır. Küften kurtulmak için birçok yöntem denemenize rağmen hala kurtulamadıysanız, sizler için 7 farklı önerimiz var. İşte, küf lekelerini gideren 7 doğal yöntem:

  1. Klor


Küf lekesini temizlemek için, 1 çay kaşığı klorlu ağartıcıyı, 1 bardak ılık suyun içerisine koyun ve çözdürün. Karışan sıvıyı, sprey şişesine doldurun. Küf lekesinin olduğu bölgelere birkaç defa püskürtün. Bez yardımıyla lekenin üzerini temizleyin. Klorlu ağartıcı, özellikle kumaş ve halı için oldukça etkilidir. Açık renkli kıyafetlerde daha iyi şekilde görülür. 

  1. Sirkeli Su


Bir fincan sirke ve bir bardak sıcak suyu karıştırın. Bu karışımı dolap içi, duvar yüzeyi ve halıdaki küflerin üzerine dökün. 10 dakika beklettikten sonra ılık nemli bezle lekelerin üzerini temizleyin. 

  1. Beyaz Sirke ve Karbonat


Derin bir kaba 1 paket karbonat ve 1 su bardağı sirkeyi koyun. Karışımı sprey şişesine alın. Banyo duvarlarında oluşan küf lekesinin üzerine bu karışımı sıkın ve 10 dakika bekleyin. Beklerken lekenin kendiliğinden akmaya başladığını görebilirsiniz. Daha sonra nemli bez ve sıcak su ile duvarı temizleyin.

  1. Limon Suyu ve Tuz


Koyu elbiselerdeki küf lekelerini gidermek için, üzerine bir miktar limon suyu dökün. Suyun üzerini tuz ile kapatın. Ilık bir bezle lekeli bölgeyi temizledikten sonra kıyafetinizi çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz.

  1. Deterjan


Halıdaki küf lekesini çıkartmak için, küf lekesinin üzerine 1 kaşık çamaşır deterjanı dökün. Üzerine sprey işe beyaz sirke püskürtün. Bir süre bekledikten sonra, ıslak bez ile bölgeyi temizleyin ve kurumaya bırakın. Bu yöntem ile halıdaki küf lekesini çıkartabilirsiniz.

  1. Diş Macunu


Eski bir diş fırçası üzerine bir miktar diş macunu sıkın. Küf lekesi olan bölgeleri fırçalayın. Fırçalama bittikten sonra 5 dakika bekleyin. Ardından sıcak sudan geçirilmiş temiz bezle bölgeyi ovalayın.

  1. Sabun


Hassas kumaşlardaki küf lekeleri için, lekenin üzerine bir miktar sıvı sabun dökün ve nemli bezle silin. Kalıp sabun, daha sert kumaşlarda etkilidir. Halı, kaban, koltuk gibi yüzeylerdeki küf lekesi için kalıp sabun kullanabilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Rutubet nasıl önlenir?
  2. Deodorant lekeleri nasıl çıkar?
  3. Kahve lekesi nasıl çıkar?
  4. Çay lekesi nasıl çıkar?
  5. Yağ lekesi nasıl çıkar?

Haber Kategorileri

Temizlik Önerileri

Lezzetli Haberler

Farklı Kek Tarifleri: Çay Saatlerine Özel 15 Nefis Kek Tarifi
Sigara Böreğinin Yanına Ne Gider: Sigara Böreğinin Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif
Yılbaşında Neden Hindi Yenir?
Yılbaşı Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?
Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı