Hazır paketlerde satılan sıvı krema, çorba, makarna, et ve tatlı tariflerinde kullanılarak yemeğin lezzetini arttırmaktadır. Özellikle ağır yemeklerin tadını hafifletmek ve aroma katmak amacıyla kullanılır. 'Sıvı krema' ve 'süt kreması' ismiyle de bilinen bu krema, fesleğen, nane gibi farklı tatlarla birleştirilir. Aynı zamanda pasta tariflerinde de yer verilir. Genelde hazır olarak satılsa da, evde yapmak isteyenler için süt kreması tarifini buraya bırakıyoruz. Sütün üzerinde oluşan kaymaklarla hazırlanan bu kremayı hangi tariflerde kullanabileceğinizi merak ediyorsanız, yazımızı okumaya devam edin. İşte, yemeklerin tadını zenginleştiren 12 farklı kremalı tarif:
Kremalı tarifler denildiğinde akla ilk gelen yemeklerin başında kremalı mantar çorbası yer alıyor. Kültür mantarı, un, tereyağı ve hazır krema ile hazırlanan bu çorba, kış aylarında içinizi ısıtacak. Kremanın en yaygın kullanımlarından biri makarna tarifleridir. Fettucine makarnasını mantar, krema, tereyağı ve parmesan peyniri ile zenginleştirebilir, nefis bir ana yemek hazırlayabilirsiniz. 1 kutu krema, mantar ve dereotu ile klasik tavuk yemeklerini farklılaştırmaya ne dersiniz? Yalnızca 6 malzeme ile hazırlanan dereotlu kremalı tavuk yemeğini, kalabalık sofralarda da sunabilirsiniz. Beyaz et yerine kırmızı et sevenler için de bir önerimiz var. Biftek, mantar, tereyağı, un ve krema ile şık sunumlu bir yemek hazırlayabilirsiniz. Balık yemeklerinin yanında süt ve süt ürünlerine yer vermiyoruz. Ancak balık tazeyse, yanında bir de sıvı krema varsa, işler değişiyor. Kremalı levrek buğulamanın porsiyonu, ortalama 100 kalori değerindedir. Diyet listeleri için de uygundur. Yapımında kaşar peyniri, dil peyniri ve tel peynir kullanılan bu böreği, kremalı sos kullanarak zenginleştirebilirsiniz. Hazırladığınız böreklere susam ve çörek otu serpiştirmeyi unutmayın. Klasik köftelerden sıkılanlar için köri, zerdeçal, zencefil, krema ve maydanozla hazırlanan nefis bir sos önerimiz var. Videolu anlatımıyla kremalı ve körili köfteleri kolayca hazırlayabilir, basmati pilavı ile birlikte sunabilirsiniz. İtalyan mutfağında sık sık tüketilen tortellini makarnasını, mantarlı kremalı sos ile lezzetlendirdik. Hazırladığınız kremalı mantarlı tortelliniyi, taze nane ve fesleğen yaprakları ile süsleyebilirsiniz. Kremanın tatlı tariflerinde de kullanıldığını söylemiştir. Kremayla hazırlanan tatlıların başında ise oreolu magnolia geliyor. Hafifliği ve yumuşak kıvamıyla çok sevilen oreolu magnolia tatlısını fındık ve ceviz ile süsleyebilirsiniz. Türk mutfağının en bilindik tatlılarından olan sütlacı hiç krema ile birlikte denediniz mi? Cevabınız hayırsa, 6 malzemeyle kısa sürede hazırlanan kremalı sütlaç tarifini denemenizi öneriyoruz. Şık görünümü ile ağızları sulandıran papatya kremalı mandalinalı tart, küçük porsiyonlar halinde sunulur. Tart tabanı önce mandalina kreması, ardından papatya kreması ile doldurulur. 3 farklı kremadan oluşan bu pasta, buzdolabında soğutulduktan sonra servis edilir. Tatlının tabanında çilek kreması, ortasında vanilyalı krema ve en üst kısmında çikolatalı krema kullanılır. Şunlara da göz atın;