Krem şanti, hazır paketler halinde satılan şekerli bir krema çeşididir. Tatlı ve pasta yapımında sık sık kullanılan krem şanti, aynı zamanda sıcak içeceklerin üzerinde ve meyve salatalarında da kullanılır. Hazır olarak alınan krem şanti, toz halindedir. Su veya süt ile karıştırıldıktan sonra krema kıvamına gelir. Ancak krem şantiyi su, yumurta beyazı, tuz, vanilya ve toz şeker kullanarak evde hazırlamak da mümkün. Yumuşak dokusu ve bembeyaz rengi ile tatlı süslemesinde kullanılan krem şanti ile birbirinden lezzetli tarifler hazırlayabilirsiniz.
Evde krem şanti kalmadığında yapacağınız tatlıdan vazgeçmek yerine, ev yapımı krem şanti tarifimize göz atarak kendi kremanızı hazırlayabilirsiniz.
Bisküvi, süt, krem şanti, puding ve çikolata ile hazırlanan Alaska tatlısı, ortalama 45 dakika içinde hazırlanır. Dilimlenen tatlı, en az 1 saat buzdolabında dinlendirildikten sonra sunulur. Kolayca hazırlanan tatlıyı çilek, muz gibi mevsim meyveleriyle süsleyebilirsiniz.
Fransız mutfağından dünyaya yayılan vogue tatlısı, süt, bebe bisküvisi ve krem şanti ile hazırlanır. Bisküvileri ıslatmak için granül kahve ve süt kullanılır. İsteğe göre üzeri rendelenmiş çikolata ve nane yaprakları ile zenginleştirilebilir. Yalnızca 20 dakika içinde sofralardaki yerini alır.
Süt, un, şeker ve kakaolu krem şanti ile hazırlanan saray sarması, muhallebi ve krem şantinin üst üste yayılmasıyla hazırlanır. Yeterince soğuyan tatlıya rulo şekli verilir. Dışı hindistan cevizi bulanır. Videolu anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.
Un, pudra şekeri, yumurta ve yoğurt ile hazırlanan bezeli tart, isteğe göre küçük veya büyük tart kalıplarında pişirilir. Ilıyan tatlının üzerine krem şanti ve labne peyniri eklenir. En üst kısma ise meyve veya beze eklenerek servis edilir.
Tereyağı, şeker, vanilya, yumurta, un ve nişasta ile hazırlanan waffle hamuru, waffle makinesinde kızartılır. Daha sonra üzerine krem şanti ve labne peyniri sürülür. İsteğe göre muz, çilek, kivi gibi meyvelerle süslenerek servis edilir.
Yumurta, irmik, un, kakao ve yoğurt ile hazırlanan kakaolu revani, fırında 30-40 dakika pişirildikten sonra şerbetlenir. Şerbetini tamamen çeken tatlı, buzdolabında soğumaya bırakılır. Servis etmeden önce üzerine krem şanti ve çilek dilimleri ekleyebilirsiniz.
Hazır yufkanın üst üste dizilip fırında 20 dakika pişirilmesiyle hazırlanan bu tatlı, oldukça pratiktir. Tatlı ılımaya bırakılırken krem şanti hazırlanır ve sıkma torbasına doldurulur. Yufkaların üzerine şekil verilerek sıkılır. Daha sonra meyvelerle zenginleştirilir.
Krem şantiyi yalnızca tatlı yapımında değil, içecek yapımında da kullanabilirsiniz. Yaz aylarında tercih edilen frappe, süt, kahve, buz, şeker ve krema ile hazırlanır. Uzun bir bardağa aktarılan frappenin üzerine krem şanti sıkılır. İsteğe göre bardağa çikolata sosu da ekleyebilirsiniz.
Karpuz sevenlerin favorisi olacak bu pasta, yalnızca karpuz ve krem şantiden oluşuyor. Yuvarlak biçimde kesilen karpuzun çekirdekleri çıkartılır. Kenarları düzeltildikten sonra üzeri ve kenarlarına krem şanti sürülür. Soğuk servis edilir.
Özel günlerde sunabileceğiniz beyaz rulo pastanın pandispanyası, yumurta, un, vanilya ve şeker ile hazırlanır. Fırında 10 dakika pişirildikten sonra, bal, mascarpone peyniri ve vanilya ile içi doldurulur. Rulo şeklinde sarılan pastanın dışı, krem şantiyle süslenir.
Milföy hamuru kullanarak çok pratik bir tatlı hazırlamaya ne dersiniz? Kare şeklinde kesilen milföy hamurları 15 dakika fırında pişirilir. Üzerine krem şanti sıkılır. Çilek ve nane yaprakları ile şekil verilir.
Yumurta akı, nar, pudra şekeri ve krem şanti ile hazırlanan pavlova, 130 dereceli fırında yaklaşık 2 saat pişirilir. Frambuaz ve limon suyu ile hazırlanan meyveli sos, tatlının üzerine dökülür ve servis edilir.
Hem görünümü, hem de lezzetiyle çok beğenilen bu pastanın yapımında yumurta, un, kakao, çikolatalı krema, beyaz krema ve çikolata parçaları kullanılır. Hazırlanışı biraz zor olsa da, ortalama 1 saat içinde sunulabilir.
Yalnızca 10 dakikada hazırlanan oreolu milkshake, süt, bisküvi, dondurma ve vanilya özütünden oluşur. Milkshake hazırlandıktan sonra bardaklara doldurulur. En üst kısmına krem şanti sıkılır ve bisküvi yerleştirilerek servis edilir.
Yumurta, galeta unu, hindistan cevizi ve kabartma tozu ile hazırlanan kek, şerbetle buluşturulur. Üzerine krem şantili muhallebi dökülür ve soğumaya bırakılır. En üst katmak için, çilek, nişasta, vanilya ve toz şeker kullanılarak jöle hazırlanır. Tatlının üzerine jöle döküldükten sonra, çilek dilimleri ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;