Krem Karamel Vs. Flan: Fark Nedir?
Krem karamel ve flan, karamel ile tatlandırılabilen kremalı tatlılar olsa da yemekleri birbirinden ayıran birkaç faktör var. Şefler, tarifleri hazırlarken farklı işlemlerle görevlendirilir ve dikkatli bakarsanız, bitmiş ürünlerin sunumlarındaki ince nüansları fark edebileceksiniz. Krem karamel vs. flan: farkları nelerdir:

Krem karamel ve flan, karamel ile tatlandırılabilen kremalı tatlılar olsa da yemekleri birbirinden ayıran birkaç faktör var. Şefler, tarifleri hazırlarken farklı işlemlerle görevlendirilir ve dikkatli bakarsanız, bitmiş ürünlerin sunumlarındaki ince nüansları fark edebileceksiniz. Bir dahaki sefere iki tatlı siparişi arasında kararsız kaldığınızda hangisini seçeceğinizi tam olarak bilmeniz için size yardımcı olmaya hazırız.

Flan tadı tatlı veya tuzlu olabilir ve kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği sofralarında bulunurken tatlı krem karamel, öncelikle tatlı olarak servis edilir veya öğleden sonra ikramı olarak tüketilir. Tuzlu turta tarifleri hamur işi benzeri bir kabukla kaplanabilir ve kremsi, tatlı turta versiyonlarını yapmak için birçok süt ürünü kullanılır. Krem karamel yapmak için daha az malzeme gerektirse de tatmin edici dokusu, yemeğin sonunda tatlı bir noktalama işareti sunar.

Krem Karamel Nedir?

Krem karamel, Fransız kökenli bir tatlıdır. Crème karamel, muhallebi tabanı ve tatlı karamel tabakası ile akşam yemeklerini sunar. Muhallebi süt, yumurta ve şekerden yapılır ve karışım genellikle öz, fasulye veya bakladan elde edilen vanilya ile tatlandırılır. Krem karamel, kaynar su ile doldurulmuş başka bir tabağa konulan küçük kalıplarda pişirilir. Benmari olarak bilinen bu teknik, esas olarak, muhallebi gibi daha hassas tarifler için doğru miktarda ısı sunan bir çift kazandır.

Krem karamel piştikten sonra servis tabağına ters çevrilir. Tatlının üstü yapışkan ve tatlıdır, crème brûlé'ye benzer — ancak ikincisi çıtır çıtır bir tatlı tepesi elde etmek için kaynak makinesi gerektirir.

Turta tariflerinin aksine, asla tatlı olmayan bir krem karamel bulamazsınız ve vanilyanın ince nüansı, krem karameli tanımlar.

Flan Nedir?

Krem karamel ve tart benzer tarifler olsa da turtanın tadı daha zengin olabilir ve krem karamelden daha eski bir tariftir. Turtanın başlangıcı Roma kültürüne kadar uzanır ve yemek hem ana yemek hem de tatlı olarak servis edilir. Turta, bölgesel tarif varyasyonları geliştirmiştir: Meksika turtalarında yumurta, şekerli yoğunlaştırılmış süt, tam yağlı süt, krema ve hatta krem peynir kullanılırken, daha sıkı, daha yumurtalı Leche turtası Filipinli set üstü ocaklarda yumurtanın tamamı değil yumurta sarısı kullanılarak yapılır. Turtanın tabanı süngerimsidir ve tipik olarak krem karamelden daha kısa ve daha geniştir.

Krem karamele benzer şekilde, börek tatlı olarak yapıldığında tatlı bir muhallebi tabanı sunar ve yemek yiyenlere ters olarak servis edilebilir. Bununla birlikte, lezzetli börek tarifleri, kiş gibi dilimler halinde kesilir ve pişmiş sebzeler ve lapa lapa turta kabuğundan oluşan dolgu porsiyonları sunar. Denemeniz için pek çok farklı muhallebi çeşidiyle, akşam yemeğinden sonra servis edeceğiniz bir tatlıyı asla eksik etmeyeceksiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Taze ve kuru hurma arasındaki lezzet farkı nedir?
  2. Meze ile tapas farkı nedir?
  3. Beyaz biber ve karabiberin farkı nedir?
  4. Endemi ile pandemi arasındaki farklar nelerdir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Tavuklu Salata Tarifleri: 10 Değişik Tavuklu Salata Tarifi
Kadıköy Burger Restoranları: Kadıköy’de mutlaka görmeniz gereken 13 hamburgerci
Mahlepli Tarifler: Mahleple Yapılan 10 Farklı Tarif
Karadeniz Mutfağından 14 Sevilen Yemek
Gözleme Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif: Gözlemenin Yanına Ne Gider?
Denizli Kahvaltı Mekanları: Denizli'de Gidebileceğiniz 10 Kahvaltı Mekanı