Köri, başta Hindistan ve Pakistan olmak üzere, Güneydoğu Asya mutfağının en sevilen baharat karışımlarından biridir. İçinde zerdeçal, sumak gibi birçok baharat yer alır. Özellikle beyaz et yemeklerinde kullanılan köri, 1970'li yılların başında tüm dünyaya yayılmıştır. Tavuk yemeklerinin vazgeçilmezi olan köri sosunu, bu kez bambaşka tariflerde kullandık. İşte, köri soslu 14 farklı tarif:
Köri, tavuk göğsü ve süt ile hazırlanan bu yemek, hem doyurucu, hem de lezzetli tariflerden biridir. Ana yemek olarak tercih edilebilir. Ortalama 40 dakika içinde sofralardaki yerini alır.
Karnabahar ve marulun başrolde oynadığı bu salata, körili yoğurtlu sos ile lezzetlendirilir. Marul yapraklarında servis edilir. Şık sunumu ve lezzetiyle herkese hitap eder.
Midye yemeye doyamayanları böyle alalım. Köri sosuyla zenginleştirilen midye, Fransız mutfağıyla özdeşleşmiştir. Farklı tatlar denemek isteyenler için, idealdir.
Patates, patlıcan ve nohut ile hazırlanan bu yemek, köri, zerdeçal, kimyon, soya sosu gibi farklı baharatlarla zenginleştirilir. Vegan menülerinde tercih edilen yemeklerden biridir.
Uzak Doğu mutfağı lezzetlerini sevenler için, garam masala, köri ve tavuk butla hazırlanan, bol malzemeli tavuk katsu curry tarifini öneriyoruz.
Köri denildiğinde ilk akla gelen yemeklerden biri de, köri soslu tavuklu makarnadır. Parmesan peyniri ve krema ile zenginleştirilen bu makarnaya, isteğe göre karides de ekleyebilirsiniz.
Ortalama 30 dakikada hazırlanan körili mantarlı tavuk, protein dolu içeriğiyle hem gözünüzü, hem de karnınızı doyurur. Porsiyonu, yaklaşık 110 kalori değerindedir.
Köftelerin ceviz şeklinde yuvarlanıp kızartılmasıyla hazırlanan bu yemek, köri sosu ile daha lezzetli bir hale gelir. Yanında basmati pilav ile birlikte sunabilirsiniz.
Kuzu madalyon, kuzunun gerdan etinden hazırlanır. Yalnızca 6 malzemeden oluşan bu yemeği, pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz.
Bebek patates ve bebek havuç ile zenginleştirilen kuzu inciği, köri sosu ile zenginleştirmeye ne dersiniz? Eğer cevabınız evetse, tarif detaylarına göz atabilir ve tarifi defterinize kaydedebilirsiniz.
Kırmızı et tercihini dana etinden yana kullananlar için, patlıcan ve köri soslu dana filetoyu öneriyoruz. Etin boyutunu kendi istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz.
Un, süt, tavuk ve köri ile hazırlanan bu çorba, hastalıklara şifa olacak niteliktedir. Vücudun toparlanmasını ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı korunmasına yardımcı olur.
Köri ile zenginleştirilmiş karides, farklı aromaların bir arada sunulduğu bir yemektir. Tarifte çimçim veya pembe karidesi tercih edebilirsiniz.
Lahana, hardal ve köri.. Lahana sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak körili lahana soteyi pişirdikten sonra, bekletmeden servis edin.
Şunlara da göz atın;