Kopi Luwak Kahvesi Nedir, Nasıl Yapılır?
Kopi luwak kahvesi nedir? Kopi luwak kahvesi nasıl yapılır? Kopi luwak kahvesinin özellikleri nelerdir? İşte, dünyanın en pahalı kahvesi olarak bilinen kopi luwak kahvesinin yapılışı:

Kopi luwak, dünyanın en az üretilen ve en pahalı kahvesidir. Endonezya'nın Sumatra adası ve çevresindeki birkaç adada yaşayan palmiye misk kedisinin yediği ve sonrasında dışkıladığı kahve çekirdeklerinden üretilir. Hayvan dışkısındaki kahve çekirdekleri önce toplanır, dezenfekte edilir, kavrulur ve ardından paketlenir. Java, Bali, Doğu Timor ve Filipinler de kopi luwak kahvesinin üretildiği yerlerdir. Kahve severlerin çok ilgisini çeken bu kahve, diğer kahveler gibi acı değildir. 2. ve 3. içimlerde çikolata tadı verdiği söylenir. Yumuşak içimli ve telveli bir kahve çeşididir. 



Kopi Luwak Kahvesinin Özellikleri Nelerdir?

  1. Bu kahveyi diğer kahvelerden farklı kılan özellik, daha az bakteri taşımasıdır. 
  2. Kahvenin mide içinde geçirdiği fermantasyon süreci ve sonrasında özenle dezenfekte edilmesi, bakterilerin azalması için etkilidir.
  3. Bu kahvenin üretim yeri yalnızca bir noktadadır. Ve o noktadan dünyaya dağıtımı sağlanır.
  4. Kopi luwak kahvesi tüketenlerin büyük çoğunluğu, kahvenin paketini açarken yayılan kokudan ve ilk yudumda verdiği aromadan oldukça memnundur.
  5. Misk kedilerinin yabani hayattan uzakta beslenmeleri ve belirli bir düzende olmaları, kahve çekirdeklerinin daha kaliteli bir hale gelmesini sağladığı düşünülmektedir.
  6. Kahvenin asiditesi azaldığı için daha yumuşak bir içime sahiptir. Ayrıca çikolata, karamel gibi aromaları daha iyi almanızı sağlar.



Kopi Luwak Kahvesi Nasıl Yapılır?

Öncelikle bir cezvede su kaynatılır ve derecesinin 90'a gelmesi beklenir. 1 yemek kaşığı öğütülmüş luwak kahvesi, french presse eklenir. Ardından sıcak su ilave edilir. 5 dakika demleme süresinin ardından, kahve içime hazır bir hale getirilir.

Kopi Luwak Kahvesinin Tarihçesi

18. yüzyılın başında Hollanda kolonisi olan bölgede, kahve tarımı oldukça yaygındı. Sumatra ve Java da yoğunlaşan bu alanlar, bölgedeki insanlar için geçim kaynağı olarak sayılıyordu. Ancak 1830-1870 yılları arasında bölgede uygulanan ekim politikaları sebebiyle, kahve üretiminde çalışan kişilerin kendileri için toplama yapması ve kahve tüketmesi yasaklanmıştı. Fakat Endonezyalılar kahvenin tadından mahrum kalmak istemiyordu. Yerlilerin ilk fark ettiği şey, Asya misk kedilerinin kahve meyvelerini yediği oldu. Bu kediler, kahvelerin en iyisini seçme konusunda ustaydı. Kahve meyvesi tüketen kedilerin dışkılarında kahve çekirdeklerinin olduğu görüldü. Endonezyalılar, kedilerin dışkılarındaki kahve çekirdeklerini toplayarak temizlemeye başladı. Temizlenen çekirdekler kavruluyor ve çekildikten sonra demlenerek içiliyordu. Uzun süre yerlilerin sırrı olarak kalan kopi luwak kahvesi, Hollandalı koloniciler tarafından fark edildi. Kahvenin tadını çok beğenen Hollandalılar, bu kahvenin dünyaya yayılmasını sağladı. 

Kopi Luwak Kahvesi Temiz Mi?

Misk kedisinin dışkısından elde edilen bu kahve hakkında en çok merak edilen soru, temiz olup olmadığıdır. Kahvenin yağmur ormanlarında toplanmasının ardından, dezenfekte işleminden geçirilmesi temizlenmesini sağlar. Luwak kahvesinin, diğer toplanıp kavrulan kahvelerden daha az bakteri içerdiği yapılan testlerle kanıtlanmıştır. 


Şunlara da göz atın;

  1. Espresso nasıl yapılır?
  2. Cold brew nedir?
  3. Cortado nasıl yapılır?
  4. Cappuccino nasıl yapılır?
  5. Macchiato nasıl yapılır?

Haber Kategorileri

Kahve

Lezzetli Haberler

Farklı Kek Tarifleri: Çay Saatlerine Özel 15 Nefis Kek Tarifi
Sigara Böreğinin Yanına Ne Gider: Sigara Böreğinin Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif
Yılbaşında Neden Hindi Yenir?
Yılbaşı Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?
Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı