Konserve Sebzeleri Durulanmalı Mı?
En yoğun günlerimizde, sağlıklı bir yemek yapmayı düşünmek şöyle dursun, sofraya sadece akşam yemeği getirmek bile yeterince zor görünebilir. Böyle günlerde favori destekçi konserve sebzelerdir. Peki konserve sebzeleri kullanmadan önce durulamalı mısınız?

En yoğun günlerimizde, sağlıklı bir yemek yapmayı düşünmek şöyle dursun, sofraya sadece akşam yemeği getirmek bile yeterince zor görünebilir. En sevdiğimiz sebzeleri bile ovalama, soyma, doğrama ve pişirme düşüncesi, diğer günlük ihtiyaçlar için zar zor zamanınız olduğunda bunaltıcı görünebilir. Ancak kullanıma hazır konserve yiyecekler gibi modern kolaylıklar, zaman darlığında bile günlük vitamin ve mineral dozumuzu almaya devam etmemizi sağlamanın basit bir yolunu sağladı.

Besleyici siyah fasulyeden nohuta ve mısıra kadar her türlü sağlıklı gıda, rafa dayanıklı uygun kutularda gelir. Bununla birlikte, bazı konserve yiyecekleri ekstra durulama adımının belirli ürünler için önerildiğini biliyor olabilirsiniz. Bunun, birçok kişinin genellikle atladığı isteğe bağlı ek bir görev olduğunu biliyoruz. Öğeye bağlı olarak, tat ve doku gibi şeyler etkilenebilirken, konserve sebzelerinizi durulamaya başlamak isteyeceğiniz daha önemli bir neden var.

Tüm Ekstra Tuzu Çıkardığınızdan Emin Olun

Konserve sebzelerinizle pişirmeden önce kullanışlı bir süzgeci çıkarmak istemenizin önemli bir nedeni olduğu ortaya çıktı. Fazla nişastadan kurtulmak için pirinç tanelerinizi veya konserve fasulyelerinizi yıkarken, konserve sebzelerinizi durulamak farklı bir amaca hizmet eder. Sebzelerin lezzetinin bütünlüğünü korumak için pek çok konserve mama salamuralarını bol miktarda tuzla doldurmayı tercih eder. Bununla birlikte, özellikle sağlık söz konusu olduğunda, sodyum kaplı sebzeleri yemekten kaçınmak için pek çok motivasyon olabilir. Harvard'a göre, kişinin diyetindeki yüksek tuz seviyeleri, artan kalp hastalığı riski ve yüksek tansiyon gibi birçok soruna katkıda bulunabilir.

Düşük veya azaltılmış sodyumlu bir sebze konservesi satın almanın sizi bu ekstra adımı gerçekleştirme zorunluluğundan kurtardığını düşünebilirsiniz, ancak bu sürüm, tipik bir kutuya göre sodyum seviyelerinde yalnızca yaklaşık %25'lik bir azalma içerir. Ne tür kutular satın alırsanız alın, gereğinden fazla sodyum yemediğinizden emin olmanın tek yolu, tüm konserve sebzelerinizi onlarla pişirmeden önce iyice duruladığınızdan emin olmaktır. Bu nedenle, günde bir elmanın doktoru uzak tuttuğunu söylerken, aynı şeyin lezzetli sebzeleriniz için de geçerli olduğundan emin olun.

Şunlara da göz atın;

  1. Konserve nasıl açılır?
  2. Konserve balkabağı dondurulur mu?
  3. Konserve et nasıl pişirilir?
  4. Konserve tarifleri

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Tavuklu Salata Tarifleri: 10 Değişik Tavuklu Salata Tarifi
Kadıköy Burger Restoranları: Kadıköy’de mutlaka görmeniz gereken 13 hamburgerci
Mahlepli Tarifler: Mahleple Yapılan 10 Farklı Tarif
Karadeniz Mutfağından 14 Sevilen Yemek
Gözleme Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif: Gözlemenin Yanına Ne Gider?
Denizli Kahvaltı Mekanları: Denizli'de Gidebileceğiniz 10 Kahvaltı Mekanı