Koltuk Altı Kararması Nasıl Geçer: Evde Doğal Çözümler
Koltuk altı neden kararır? Koltuk altı kararmasına ne iyi gelir? Koltuk altına karbonat nasıl sürülür? İşte, koltuk altı kararmasına evde uygulayabileceğiniz doğal çözümler:

Rahatsız edici bir görünüme sahip olan koltuk altı kararması, birçok insanın kabusudur. Özellikle yaz aylarında artış gösteren koltuk altı kararması, kişinin rahat hareket edememesine ve hayat kalitesinin bozulmasına yol açabilir. Piyasada koltuk altı kararmalarını gidermek için birçok kozmetik ürün bulunur. Ancak cildinizi korumak için kimyasal ürün kullanmak istemiyorsanız, evdeki doğal malzemelerden ve besinlerin gücünden yararlanabilirsiniz. İşte, koltuk kararmasına doğal çözümler:


Koltuk Altı Kararması Neden Olur?

  1. Aşırı terleme
  2. Genetik yapı
  3. Ağda, jilet ve epilasyon uygulamaları
  4. Deodorant

Koltuk altı kararmasının başlıca nedenleri bu şekildedir. Ancak bu durum hamilelikte de görülebilir. Özellikle esmer kişilerde daha fazla görülmektedir.


Koltuk Altı Kararması Nasıl Geçer?

Koltuk altı kararmasından kurtulmak için öncelikle doğal beyazlatıcılar kullanmanız ve bu bölgeyi ölü hücrelerden arındırmanız gerekir.


  1. Karbonat


Koltuk altı kararmalarına karşı en çok kullanılan yöntem karbonattır. 1 tatlı kaşığı karbonatın üzerine yavaş yavaş su ekleyin ve karıştırın. Karışım macun kıvamına geldiğinde koltuk altına sürülür. Daha sonra bol suyla durulanır.


  1. Salatalık


Salatalık da cilt kararmalarına iyi gelen yöntemlerden biridir. Salatalık dilimlerini koltuk altınıza yerleştirerek 15 dakika bekleyin. Ardından bölgeyi ılık suyla durulayın.


  1. Domates


Domatesli pirinç unu maskesi, koltuk altı kararmalarını önler ve bölgeyi temizler. Ayrıca parlak bir görünüm verir. Domates maskesi için, önce domateslerin kabuklarını soyun. Ardından domatesi rendeleyin ve üzerine pirinç unu ekleyerek macun kıvamına getirin. Karışımı kullanmadan önce cildinizi kirden arındırın. Domatesli karışımı parmak ucunuzla koltuk altına sürün ve 20 dakika bekletin. Karışım tamamen kuruduğunda ılık suyla durulayın.

Not: Domates, asitli olduğu için bölgede kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtiler görülebilir. Hassas cilde sahip olan kişiler, karışımı uygulamadan önce mutlaka doktora danışmalıdır.


  1. Limon


Limon da vücuttaki kararmalara iyi gelen yöntemlerden biridir. limonu ince ince dilimleyip, bu dilimleri koltuk altına yerleştirip 10 dakika bekleterek kararmalardan kurtulabilirsiniz.


  1. Patates


Patatesi ince ince dilimleyin. Bir dilimi koltuk altına yerleştirerek 10 dakika bekleyin. Ardından bol suyla durulayın.


Koltuk Altındaki Ölü Deri Nasıl Temizlenir?

Koltuk altında biriken ölü deriler, kararmalara neden olabilir. Bu ölü derileri temizlemek için, esmer şeker ve zeytinyağını karıştırın. Hazırladığınız karışımı, ıslak cilde uygulayın. Parmak ucunuzla masaj yaptıktan sonra bölgeyi bol suyla durulayın. Bu karışımı haftada iki kez uygulayabilirsiniz.

Şekerin dışında bir yöntem kullanmak istiyorsanız, karbonat da ölü hücrelerin temizlenmesini sağlar. 


Önemli Not: Yukarıda verdiğimiz malzemelerden herhangi birine alerjiniz varsa kesinlikle kullanmayın. Cildinizde açık yara veya tahriş varsa, maskeleri uygulamadan önce bölgenin iyileşmesini bekleyin. Bu karışımlar asidik özellikler gösterdiği için bölgede hafif kızarıklık ve kaşıntı hissetmeniz normaldir. Ancak aşırı kızarıklıklar ve dayanılmaz kaşıntılar varsa karışımı hemen cildinizden temizleyin ve cilt doktoruna başvurun. Eğer alerjik ve hassas bir bünyeye sahipseniz, karışımları uygulamadan önce cilt doktoruna danışmanız gerektiğini unutmayın.


Şunlara da göz atın;

  1. Doğal cilt beyazlatma yöntemleri
  2. Diş beyazlatma yöntemleri nelerdir?
  3. Sararan tırnaklar nasıl beyazlatılır?
  4. Evde dudak dolgunlaştırma yöntemleri
  5. Göz altı morlukları nasıl geçer?

Haber Kategorileri

Güzellik Reçeteleri

Lezzetli Haberler

Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Eliff Karadayı’dan yılbaşı sofrası için öneriler
Şık ve Lezzetli Yılbaşı Sofrası İçin 4 Nefis Tarif
Picanha Nedir, Nasıl Pişirilir?
Pasta Şefi Ebru Özgün'den 6 Yılbaşı Tatlısı