İşten yorgun argın geliyor ve yemek yapmaya vakit bulamıyorsanız, bu tarifler tam size göre! 30 dakikada kolayca yapabileceğiniz ana yemek, atıştırmalık ve tatlı önerilerini yazımızda derledik. Hazırlaması ve pişirmesi toplam 30 dakika süren nefis tarifler ile siz de kısa sürede sofralarınızı ziyafete dönüştürebilirsiniz. İşte, 30 dakikada yapılan 30 farklı tarif:
Nevşehir mutfağıyla özdeşleşen dıvıl, bulgur, patates ve yumurta ile hazırlanır. Hazırlanan köfteler kızgın yağda kızartıldıktan sonra servis edilir. Ortalama 20 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Un, süt ve patates ile hazırlanan bu yemek, İrlanda mutfağından dünyaya yayılmıştır. Orijinal ismi 'boxty' olan patatesli pankek, tuzlu bir tarif olsa da, pudra şekeriyle birlikte servis edilir. Kısa sürede hafif, sağlıklı ve lezzetli bir yemek hazırlamak isteyenler için, önerimiz fırında sebzeler. Porsiyonu yaklaşık 45 kalori olan fırında karışık sebze tarifini, 30 dakikada kolayca hazırlayabilirsiniz. Hamsi, ülkemizde en çok tüketilen balıkların başında gelir. Buğulama, kızartma, fırınlama gibi yöntemlerle pişirilen hamsiyi bu kez mısır ununa bulayarak tavada kızartıyoruz. 25 dakikada hazırlanan hamsi tavayı, limon dilimleri ile sunabilirsiniz. Yumurta, kaşar peyniri ve un ile hazırlanan kaşar kroket, 15 dakikada hazırlanır. Yemeklerin yanında atıştırmalık olarak sunulan bu tarif, dip soslarla birlikte servis edilir. Patlıcan, kaşar peyniri, beyaz peynir ve maydanoz ile hazırlanan kıstırma, yumurtaya bulandıktan sonra tavada kızartılır. Ortalama 25 dakikada hazırlanan bu yemek, domates eşliğinde sunulur. Havuç, bezelye, patates, mayonez ve yoğurt ile hazırlanan Rus salatası, davet sofralarının vazgeçilmezidir. Atıştırmalık olarak sunulan bu yemek, 30 dakikada hazırlanır. Porsiyonu, ortalama 110 kaloridir. Hazırlaması 15, pişirmesi 10 dakika olan klasik köfte protein bakımından zengindir. Genellikle patates kızartması ve pilavla sunulan bu yemek, baharatlarla zenginleştirilir. Yalnızca 6 malzeme ile hazırlanan mantar kızartması, D vitamini ve kalsiyum bakımından zengindir. Porsiyonu, yaklaşık 150 kalori olan mantar kızartması ana yemek olarak sunulur. Kabak, dereotu ve peynir ile hazırlanan mücver, tavada kızartılarak sunulur. İsteğe göre fırında da pişirilebilir. Hazırlaması yaklaşık 30 dakika sürer. Trakya mutfağının en sevilen kahvaltılıkları arasında yer alan cizleme, görünümü ile akıtmaya benzer. Yapımında 5 malzeme kullanılan cizleme, tereyağı ve bal ile birlikte sunulur. Kalamar, karides ve dil balığı ile hazırlanan fishcake, 'balık keki' olarak bilinir. Ortalama 25 dakikada hazırlanan fishcake, tavada kızartılır. Hazırlaması 5, pişirmesi 15 dakika süren mantar kebabı, istiridye mantarı, salça, biber ve tırnak pide ile birlikte hazırlanır. Pişirilen mantarlar domates sosu ve yoğurt eşliğinde sunulur. Kereviz, havuç, kıyma ve çeşitli baharatlarla hazırlanan kıymalı makarna, ana yemek olarak sunulur. Porsiyonu yaklaşık 95 kalori olan kıymalı makarna, 30 dakikada sofralardaki baş köşeyi alır. Son yılların en sevilen tatlılar arasında olan waffle, un, süt ve yumurta karışımıyla hazırlanır. Waffle makinesi olmayanlar için evde kolayca hazırlayabileceğiniz tost makinesinde waffle tarifini sizlere sunuyoruz. Romen ve Moldova mutfağıyla özdeşleşen papanaşi, çıtır hamur ile hazırlanır. Hamur ortadan ikiye kesildiğinde iç harcı krema ve meyve dilimleri ile süslenir. Mısır unu ile hazırlanan kurabiye, çay saatlerinin en lezzetli eşlikçisidir. Ortalama 25-30 dakikada hazırlanan mısır unlu kurabiye, kuru üzüm ve kuru kayısı gibi meyvelerle zenginleştirilir. Hint mutfağının geleneksel lezzetleri arasında yer alan besan ladoo, un, pudra şekeri ve kakule ile hazırlanır. Besan ladoo dini törenlerde ve festivallerde sunulmasıyla bilinir. Sağlıklı, lezzetli ve hızlı pişen fırında karnabahar, yapımının pratikliği ile mutfakta yerini alacak. Sebzeli Wrap, hafif, sağlıklı ve besleyici bir atıştırmalık.
Sadece 4 malzeme ilen yapılan bu pratik tarifi hazırladıktan sonra okula ya da
işe yanınızda götürebilirsiniz. Kalabalık sofraların vazgeçilmez, pratik ve lezzetli atıştırmalığını denemelisiniz. Milföy ve sosis uyumuna bayılacaksınız. Kalabalık davetlerde sofralarınıza renk katacak bir salata tarifi. Yapımı oldukça pratik ve kolay. Pakora, Hint mutfağının sevilen yemeklerinden biri. Nohut, patates ve karnabaharla yapılan bu tarif oldukça besleyici. Sadece 6 malzeme ile yapılan pratik tarife mutlaka göz atın. Sağlıklı ve lezzetli olmasının yanı sıra pratik olan taze biberiyeli somon tarifi fırında pişmesiyle sizi hiç yormayacak. Kabak yemeğini fırında yapmayı daha önce denediniz mi? Yapımı oldukça kolay, hızlıca fırında attıktan sonra 30 dakika içinde hazır. Sadece 5 malzeme ile tatlı krizlerinizde lezzetli ve alternatif tatlar denemek istiyorsanız mutlaka yapmalısınız. Bebek patatesin fırında ve baharatlı haline hayran kalacaksınız. Yapımı da oldukça kolay ve pratik. Çocuk ve yetişkin demeden herkesin seveceği ıspanak toplarını, ıspanak sevmeyenler bile severek yiyecek. Üstelik pişmesi sadece 25 dakika. Oldukça lezzetli, sağlıklı ve pratik olan avokado mousseu mutlaka denemelisiniz. Hem hafif, hem de yapması aşırı kolay ve pratik. Tayland mutfağından pratik bir tatlı önerimiz var. Canınız tatlı istediğinde pratik ve yapımı sadece 20 dakika süren ananas ve muz kızartmasına bayılacaksınız. Ekstra yoğun şekerler yerine bal ve meyveni kendi şekeri ile mükemmel bir lezzet. Şunlara da göz atın;