Kök Sebze Yemekleri: Kök Sebzelerle Yapabileceğiniz 14 Nefis Tarif
Kök sebzeler nelerdir? Kök sebzelerle hangi yemekler yapılır? Kök sebze yemekleri nasıl yapılır? İşte, şifa deposu olan kök sebzelerle kolayca hazırlayabileceğiniz 14 farklı ve nefis tarif:

Kök sebzeler, toprağın altında yetişen ve zengin bir toprağa sahip olan sebzelere denilmektedir. Güneş ışığından yararlanan bu sebzeler, içeriğinde oldukça fazla vitamin ve mineral barındırır. Özellikle B ve C vitamini, beta karoten açısından zengindir. Antioksidan özellikleriyle vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaşmasını sağlar. Hem fiziksel, hem de zihinsel sağlığı destekleyen bu sebzeler, diyet listelerinde de kullanılır. Kilo vermeye yardımcıdır. Aynı zamanda bazı kanser türlerine karşı vücudu koruyup, beyin gelişimini destekledikleri de bilinir. Peki, nedir bu kök sebzeler? Kök sebzelerle hangi yemekler yapılabilir? İşte, kök sebzelerle hazırlayabileceğiniz birbirinden lezzetli 14 yemek;

Kök Sebzeler Nelerdir?

  1. Patates
  2. Kereviz
  3. Havuç
  4. Pancar
  5. Turp
  6. Yer elması
  7. Soğan
  8. Sarımsak
  9. Zencefil
  10. Şalgam
  11. Zerdeçal

Kök Sebze Yemekleri

  1. Yer Elması Çorbası


Kolon kanserine karşı oldukça etkili olduğu bilinen yer elmasını, kış aylarından çorba olarak tüketebilirsiniz. Yer elması çorbası yapımında soğan ve havuç kullanmayı unutmayın.

  1. Kereviz Çorbası


Kereviz denildiğinde birçoğumuz burun kıvırsak da, faydalarını duyunca yemeden edemiyoruz. Folat, potasyum, fosfor, manganez ve magnezyum açısından zengin olan kereviz, eklem ve kemikleri güçlendirir. Özellikle büyüme çağındaki çocukların tüketmesi gerekir.

  1. Fırında Kök Sebzeli Kuzu İncik


Hem sebze, hem de et ile güzel bir ana yemek hazırlamak isteyenleri böyle alalım. Yapımında en lezzetli sebzelerin kullanıldığı kuzu inciği, davet sofralarında ve kalabalık sofralarda tercih edebilirsiniz.

  1. Fırında Kök Sebzeler


Yemeğinde et kullanmak istemeyenler için de hem kolay, hem de ekonomik bir tarifimiz var. Yalnızca sebzelerle hazırlanan fırında kök sebzeler yemeğini sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.

  1. Turp Salatası


Kök sebzeleri ana yemek değil de, aperatif bir şeyler hazırlamak için kullanmak istiyorsanız, turp salatası tam size göre. Hazırlaması 10 dakika süren bu salatayı, bol limonla sunabilirsiniz.

  1. Zencefilli Bal Kabağı Köftesi


Ana malzemeleri bal kabağı, zencefil ve galeta unu olan bu köfteleri bir kez denediğinizde, bir daha vazgeçemeyeceksiniz. Hazırlaması 30-40 dakika süren zencefilli bal kabağı köftelerini, kızartarak servis edebilirsiniz.

  1. Pancar Carpaccio


Genellikle dana eti ile hazırlanan carpaccio'yu bu kez pancar ile denedik ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. Ana yemeklerin yanında meze olarak sunulan pancar carpaccioyu, pesto sosla birlikte denemenizi öneriyoruz.

  1. Patatesli Çilav


Okurumuzdan gelen bu nefis tarif, aslında patates ve pilavın buluşması.. Üstelik yalnızca 4 malzeme ile hazırlanıyor. Tarifi denedikten sonra yorumlar kısmında görüşlerinizi belirtebileceğinizi hatırlatalım.

  1. Kağıtta Ayvalı Kereviz


Şef Jale Balcı'nın leziz tarifini denemeye ne dersiniz? Ayva ve kerevizin başrolde olduğu bu yemeğin porsiyonu, yaklaşık 65 kaloridir. Diyet listeleri için de uygun olan ayvalı kerevizi fırında pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.

  1. Fırında Sebzeli Biftek


Nefis bir bifteğe kim hayır diyebilir ki? Üstelik patates, soğan ve sarımsak gibi kök sebzelerle zenginleştirilmiş bir tarif. Videolu anlatımıyla fırında sebzeli biftek tarifini mutlaka deneyin.

  1. Şalgam Suyu


Şalgam denildiğinde hepimizin aklına ilk olarak şalgam suyu geliyor elbet. Bağışıklığı güçlendiren şalgam suyunu, kış aylarında da sofralarınızdan eksik etmemenizi öneriyoruz.

  1. Havuçlu Cevizli Kek


Yemeklerin içerisinde sık sık kullanılan havucu, oldukça yakından tanıyoruz. O yüzden onu yemeklerde kullanmak yerine, tadına doyamayacağınız nefis havuçlu cevizli kek tarifini sunmaya karar verdik. Özellikle çayın yanına çok yakışıyor, bizden söylemesi.

  1. Maraş Usulü Şalgamlı Tarhana Çorbası


Klasik tarhana çorbasından sıkılanlar için, nohut ve şalgam ile hazırlanan Maraş usulü tarhana çorbasını öneriyoruz. Özellikle kış aylarında tüketilen bu çorbayı, tereyağlı sos ile zenginleştirebilirsiniz.

  1. Sotelenmiş Mor Havuç


Kök sebzeler arasında yer alan mor havuç, sağlık açısından oldukça faydalıdır. Genellikle salata ve şalgam suyu yapımında kullanılsa da, bu kez atıştırmalık olarak sunuyoruz.

Şunlara da göz atın;

  1. Kuru domatesli tarifler
  2. Mor patatesli tarifler
  3. Kış meyveli cheesecake tarifleri
  4. Tarhanalı tarifler
  5. Kök sebzelerin faydaları nelerdir?

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Americano Nedir, Nasıl Yapılır?
Sirke Anası Yenir Mi?
20 Kasım 2024 Masterchef: İlk Oyunun Kazananı Belli Oldu!
Kilo Vermek İçin Öğle Yemeği Nasıl Olmalı?
Hangi Burç Hangi Çorbayı Sever?
Tane Tane Bulgur Pilavı İçin 5 Önemli Püf Noktası