Kızılcık Reçeli Yaparken Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
27 Tarif       24 Takipçi
Kızılcık reçeli, kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz reçel çeşitlerinden biridir. Peki, kızılcık reçelinin püf noktaları nelerdir? İşte, kızılcık reçeli yaparken dikkat etmeniz gereken 5 püf noktası:

Kızılcık reçeli yapmak, biraz özen ve dikkat gerektiren, ancak sonucu oldukça lezzetli olan bir işlemdir. Taze toplanan kızılcıkların temizlenmesi ve pişirilmesiyle hazırlanan bu reçel, kahvaltı sofralarında sunulur. Cam kavanozlarda saklanarak uzun süre muhafaza edilebilir. Ancak kavanozlar, reçel yapmadan önce sterilize edilmiş olmalıdır. İşte, kızılcık reçelinin püf noktaları;

Püf noktalarına geçmeden önce kızılcık reçeli tarifine göz atmayı unutmayın.

  1. Kızılcık seçimi

Reçel yaparken kullanılacak kızılcıkların taze, olgun ve diri olması önemlidir. Olgunlaşmamış ya da çok yumuşamış kızılcıklar reçelin kıvamını ve lezzetini olumsuz etkileyebilir. Kızılcık doğal olarak ekşi bir meyvedir, bu yüzden şeker oranını iyi ayarlamak gerekir.

  1. Kızılcıkları hazırlamak

Kızılcıkları iyice yıkayın. Eğer çok ekşi bir tat istemiyorsanız, yıkadıktan sonra kısa bir süre haşlayarak suyunu süzebilirsiniz. Çekirdeklerini çıkarmak isterseniz, kızılcıkları hafifçe haşlayıp yumuşattıktan sonra bir süzgeçten geçirerek çekirdeklerinden ayırabilirsiniz. Çekirdekleri çıkarmadan da reçel yapabilirsiniz, bu durumda çekirdeklerin reçele karakteristik bir doku katacağını unutmayın.

  1. Pişirme

Reçeli yaparken kızılcıkların formunu koruması için kaynama süresine dikkat edin. Çok fazla kaynatmak meyvelerin dağılmasına neden olabilir. Reçelin kıvam alması ve şekerlenmesini önlemek için kaynama süresinin sonunda bir miktar limon suyu veya limon tuzu ekleyin. Genellikle 1 kg kızılcık için yarım limonun suyu yeterlidir. Reçeli kısık ateşte kaynatmak, meyvelerin şeklini korumasını ve şekerin karamelize olmasını önler. Çok yüksek ısıda pişirmek şekerin karamelize olmasına neden olabilir ve reçelin rengi koyulaşabilir. Reçelin olup olmadığını anlamak için soğuk bir tabağa bir damla reçel damlatın. Reçel yayılmadan kalıyorsa kıvamı tutmuştur. Eğer çok akışkansa biraz daha kaynatın.

  1. Köpükleri alma

Reçel kaynarken üzerinde oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla alın. Bu, reçelin daha parlak ve berrak olmasını sağlar. Kızılcık reçeli piştikten sonra, içine 1 çay kaşığı tereyağı ekleyip karıştırın. Bu sayede reçeliniz daha parlak olacak ve raf ömrü uzayacaktır.

  1. Saklama

Reçeli sıcakken sterilize edilmiş kavanozlara doldurun ve hemen kapaklarını kapatın. Kavanozları ters çevirip soğumaya bırakın. Bu, kavanozların vakumlanmasını ve reçelin uzun süre dayanmasını sağlar. Reçelleri karanlık ve serin bir yerde saklayın. Böylece reçelin rengi ve lezzeti uzun süre korunur. Reçele farklı bir aroma katmak isterseniz, kaynama sırasında tarçın çubuğu veya karanfil ekleyebilirsiniz. Bu, reçele hoş bir derinlik katacaktır.

Şunlara da göz atın;

  1. Mürdüm eriği reçelinin püf noktaları
  2. Karadut reçelinin püf noktaları
  3. İncir reçelinin püf noktaları
  4. Böğürtlen reçelinin püf noktaları
  5. Şeftali reçelinin püf noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Ordu Kahvaltı Mekanları: Ordu'da Kahvaltı Yapabileceğiniz 10 Mekan
Kahve Terimleri Sözlüğü: Uzman Olmak İsteyen Herkesin Bilmesi Gereken 37 Kahve Terimi
Tulum Peyniri Nedir, Nasıl Yenir?
14 Kasım 2024 Masterchef: 3. Dokunulmazlığı Hangi Takım Kazandı?
Hamilelikte Greyfurt Yenir Mi?
Kimler restoran, cafe açmalı veya açmamalı? Şef Murat Bozok'a sorduk