Börek, Türkler’le birlikte Orta Asya’dan Anadolu’ya göç etmiş, bu arada yolda yeniliklere uğramış, sonra Osmanlı’yla Balkanlar’a yönelerek çok kültürlü, uzun tarihli ve global bir yiyecek haline gelmiştir. Türk mutfağının vazgeçilmezi haline gelen börek, pratik yapımıyla her öğünde tüketilebilir. Kahvaltıdan akşam yemeğine servis edilebilen börek her türlü iç harçla hazırlanabilir. Bugün sizler için kıymalı börek tariflerini derledik. İşte, birbirinden lezzetli, 10 farklı kıymalı börek tarifi:
Bol soğanlı, kıymalı harç kendi hazırladığınız börek hamuruna sarılarak pişirilir. Çıtır çıtır lezzetli bir börek için bu tarifi deneyebilirsiniz. Hazır ekmek hamurunun içerisine harç ve beşamel sos koyularak hazırlanan bu tarif ana öğünlerinizde tüketilebilir. İsmini görünümünden alan muska böreği, Uşak mutfağında sık sık tüketilen börek çeşitlerinden biridir. İç harcı kıyma ile doldurulan muska böreği, çörek otu ve susam ile zenginleştirilir. Tahinli ve kıymalı börek kulağa farklı gelsede lezzetine bayılacaksınız. Tepsi de hazırlanan bu börek sofralarınıza çok yakışacak. İç harcına bayılacağınız bir tarif önerisi ile geldik. Soğan, ceviz, nar ekşisi, maydanoz ve kıyma birbirine çok yakışacak. Kıymalı börek soğan ve kıymalı iç harcı ile oldukça lezzetlidir. Nefis iç harcı ve çıtır hamuru ile sofraların baş tacı olacak bir tarif. Bademli ve kıymalı börek file badem ile hazırlanır. Tepsi böreği lezzetli börek çay saatlerinizde servis edilebilir. Farklı ve lezzetli bir börek hazırlamaya ne dersiniz? Yeşil zeytinli, kıymalı börek oldukça lezzetlidir. Kendi hazırladığınız hamur ve nar ekşili, zeytinli, kıymalı harç çok uyumlu olacaktır. Kıyma ve patatesin uyumuna herkes bayılır. Patatesli ve kıymalı harç soğan ve maydanoz ile lezzetlendirilir. Hamur elde hazırlanır, fırında pişirilir. İç harcı oldukça lezzetli ve zengin olan fıstıklı ve kıymalı böreğin harcı kuş üzümü ve çam fıstığı ile hazırlanır. Bu lezzete bayılacaksınız. Şunlara da göz atın;