Kivi'nin Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?
Kivi sonbahar ve kışın sevilen meyvelerinden biridir. Sağlıklı ve lezzetli kivinin bozulduğu, kötüye gittiği nasıl anlaşılır sizler için anlattık. İşte, kivinin bozulduğu nasıl anlaşılır:

Kivi sonbahar ve kışın sevilen meyvelerinden biridir. Belirgin kahverengi tenleri ve tatlı, yeşil hamurları ile kivi, meyve salatalarında, kahvaltılık smoothie'lerde veya tek başına lezzetlidir. Yerel bakkalınızdan veya çiftçi pazarından kivi alabilir ve birkaç gün sonra hala taze veya iyi olup olmadığını merak edebilirsiniz. Bir kivinin bozulup bozulmadığını belirlemek için kiviyi küf açısından inceleyin. Ayrıca tazeliğini belirlemek için koklayabilir ve dokunabilirsiniz. Kivilerinizin gelecekte kötüye gitmesini önlemek için evde düzgün bir şekilde olgunlaştırdığınızdan emin olun. Sağlıklı ve lezzetli kivinin bozulduğu, kötüye gittiği nasıl anlaşılır sizler için anlattık. İşte, kivinin bozulduğu nasıl anlaşılır:

1. Adım: Kiviyi İncelemek 

  1. Küf için kivinin cildi ve içini kontrol edin. Kiviyi alın ve kahverengi veya yeşil küf lekeleri için yakından bakın. Küf, meyvenin kabuğunda veya özünde beyaz benekler ile bulanık görünebilir.
  2. Kivinin her yerinde veya sadece bir bölgede küf lekeleri olabilir. Kiviler çok küçük olduğu için, küfü kesip küflenmeyen bölgeyi yemeye çalışmak yerine küflü olanları atmak en iyisidir.
  3. Kivide yumuşaklıklar var mı kontrol edin.
  4. Kivinin özellikle ciltte ıslak veya yumuşak görünen herhangi bir yeri olup olmadığını da inceleyebilirsiniz. Bu kivinin bozulduğunun bir işareti olabilir.

2. Adım: Kiviyi Koklamak ve Dokunmak 

  1. Asidik bir koku için kiviyi koklayın. Kötü giden kiviler, kapalı, hafif asidik bir kokuya sahip olacaktır. Hoş olmayan bir kokusu olup olmadığını belirlemek için kivi derisini ve posasını koklayın. Eğer öyleyse, muhtemelen bozulmuştur.
  2. Taze bir kivi, tatlı bir dokunuşla narenciye ve hafif kokar.
  3. Sert mi yoksa yumuşak mı olduğunu görmek için kiviyi sıkın. Kiviyi hafifçe sıkmak için parmaklarınızı kullanın. Dokunmak çok zorsa, aldığınızda muhtemelen olgunlaşmamıştır ve olgunlaşması için daha fazla zamana ihtiyacı olabilir veya sadece kötü olabilir. Kivi dokunulamayacak kadar yumuşaksa, bozulmuştur.
  4. Kuru olup olmadığını görmek için posaya dokunun. Kivideki posaya dikkatlice bastırmak için parmağınızı kullanın. Dokunmak için kuruysa, kivi muhtemelen bozuldu.


3. Adım: Kiviyi Doğru Şekilde Olgunlaştırmak

  1. Kivileri mevsiminde alın.
  2. Muz veya elmaların yanına olgunlaşmamış bir kivi bırakın. Muz ve elmalar etilen bakımından yüksektir, bu nedenle yakın oldukları meyvelerin olgunlaşmasını hızlandırırlar. Olgunlaşmayı hızlandırmak için kivi ve muzu bir kese kağıdına koyabilir ya da kiviyi tezgahın üzerindeki bir meyve kasesine bir muz ya da elmanın yanına koyabilirsiniz.
  3. Kiviyi domates, kayısı, incir, kavun, avokado, armut ve şeftalinin yanına da bırakarak daha hızlı olgunlaşmalarını sağlayabilirsiniz.
  4. Taze tutmak için buzdolabına olgun bir kivi koyun. Kivi yumuşak bir his verdiğinde ve hoş kokulu olduğunda, olgunlaşma sürecini yavaşlatmak için buzdolabına koyabilirsiniz. Yarıya bölünmüş olgun bir kiviniz varsa, plastiğe veya folyoya sarın ve buzdolabına koyun. Kesilmiş kiviyi hava almayan plastik bir kapta buzdolabında da saklayabilirsiniz.
  5. Olgun kivi genellikle buzdolabında üç ila dört gün dayanır.

Şunlara da göz atın;

  1. Kivi çayı nasıl yapılır?
  2. Kivi nasıl yetiştirilir?
  3. Kivi nasıl olgunlaştırılır?
  4. Kivinin faydaları nelerdir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Americano Nedir, Nasıl Yapılır?
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?
Mehmet Yaşin: Bizde glutensiz beslenmek moda oldu
Hangi Burç Hangi Keki Sever?
Sirke Anası Yenir Mi?
20 Kasım 2024 Masterchef: İlk Oyunun Kazananı Belli Oldu!