Kivi Nasıl Olgunlaştırılır?
Sert ve olgunlaşmamış bir kiviniz var ise nasıl yemeğe hazır hale getirirsiniz? Sizler için kivi nasıl olgunlaştırılır anlattık. İşte, kivi nasıl olgunlaştırılır:

Kivi sonbahar ve kış aylarının sevilen ve lezzetli meyvelerinden biridir. Kivi, asma olgunlaştığında en iyisidir, ancak bazı çeşitler evde olgunlaştıklarında da aynı derecede lezzetlidir. Sert, olgunlaşmamış kiviler ekşi olabilir. Bu sebeple olgunlaşmış kivi tüketmek daha tercih edilesidir. Sizler için kivi nasıl olgunlaştırılır anlattık. İşte, kivi nasıl olgunlaştırılır:

Kivi Nasıl Olgunlaştırılır?

  1. Kusursuz bir kivi seçin. Derisinde koyu lekeler veya yırtıklar olmayan bir kivi arayın. Kiviyi hissedin ve dokunulmaz olanı seçin.
  2. Tohumları kontrol edin. Çok fazla meyveniz varsa, bir tanesini kesin ve tohumlara bakın. Kivi tohumları hala yeşil veya sarıysa olgunlaşmaz - siyah olmalıdır. Siyah tohumlar kivinin düzgün olgunlaşmak için yeterli şekere sahip olduğunu gösterir.
  3. Kiviyi olgunlaşmaya hazır olana kadar buzdolabına koyun. Sert kivi buzdolabında en az 4 ay dayanır. Kivileri tek başına saklayın, böylece meyvelerin olgunlaşmasına neden olan gaz olan etileni üreten meyvelerle temas etmesinler.
  4. Olgunlaştırmak istediğiniz kivileri oda sıcaklığında dizin. Bunları tezgahınızın üzerindeki bir kaseye koyun ve birkaç gün bekleyin. Oda sıcaklığında saklandığında meyve 3 ila 5 gün içinde olgunlaşır.
  5. Kivileri doğrudan güneş ışığına koymayın. Bu, renklerinin solmasına veya çok hızlı çürümesine neden olabilir.
  6. Kiviyi etilene maruz bırakarak olgunlaşmayı hızlandırın. Kiviyi elma, muz veya armutun yanına koyun. Bu, kiviyi diğer meyveler tarafından üretilen etilene maruz bırakır. Olgunlaşan kivileri güneş ışığından ve ısı kaynaklarından uzak tutun.
  7. Kivi meyvesini daha da hızlı olgunlaştırmak için, bir elma, muz veya armutla birlikte bir kağıt torbaya veya havalandırmalı bir plastik torbaya koyun. Torbayı 1 veya 2 gün oda sıcaklığında saklayın.
  8. Kiviyi başparmağınızla bastırarak olgunluğunu test edin. Meyve hafif baskı verirse olgunlaşır. Yemeye hazır bir kivi dolgun ve hoş kokuludur.
  9. Olgun kivileri hızlıca yiyin. Onları zirvedeyken yediğinizden emin olun - aksi takdirde çürümeye başlarlar.

Kivi Nasıl Saklanır?

  1. Olgunlaşmış kiviyi 7 gün boyunca buzdolabında saklayın. Plastik bir torbada soğutursanız, saklama süresini bir hafta daha uzatabilirsiniz. Torba dehidrasyonu azaltır ve tazeliği uzatır.
  2. Bütün kivi meyvesini dondurun. Bütün kivileri dondurucuda güvenli bir kaba koyun ve birkaç ay boyunca dondurucuda saklayın.
  3. Dilimlenmiş kivi meyvesini dondurun. Kivi dilimleri, smoothie'lere ve diğer sağlıklı ikramlara harika garnitürler veya eklemeler yapar. Elinizde fazla kivi varsa, dilimleyip dondurabilirsiniz.
  4. Kivileri dilimleyin ve sert ve lezzetli olmaları için dilimlerin üzerine şeker serpin.
  5. Şekerli kivi dilimlerini bir yağlı kağıda koyun ve dondurucuda donduktan sonra buzdolabı poşetlerine doldurarak saklayın.


Şunlara da göz atın;

  1. Kivi hangi mevsimde yetişir?
  2. Kivinin faydaları nelerdir?
  3. Böğürtlenin faydaları nelerdir?
  4. Kivili tarifler

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Farklı Kek Tarifleri: Çay Saatlerine Özel 15 Nefis Kek Tarifi
Sigara Böreğinin Yanına Ne Gider: Sigara Böreğinin Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif
Yılbaşında Neden Hindi Yenir?
Yılbaşı Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?
Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı