Kitchen Bodrum: Artık Bir Michelin Yıldızı Var
MICHELIN Rehberi'nin 2024 seçkisi, 9 Kasım akşamı açıklandı. Michelin müfettişleri ilk kez Bodrum'da toplam 19 işletmeyi tavsiye ediyor. Bodrum'da iki restoran bir Michelin yıldızına layık görüldü. Gelin, bir Michelin yıldızı kazanan Kitchen'a yakından bakalım.

Michelin Rehberi, bu yıl seçkisine İzmir ve Bodrum'u da dahil etti. Rehbere girmeyi başaran 19 restoran, Michelin Rehberi tarafından tavsiye ediliyor. Bu restoranlar arasında öne çıkmayı ve bir yıldız almayı başaran ise, Kitchen Bodrum oldu. 

Kitchen Hakkında

2021 yılında kapılarını açan Kitchen, çok yeni bir işletme olmasına rağmen, Şef Osman Sezener'in imzasını taşıyor. OD Urla'dan sonra Bodrum'da da bir restoran açmak isteyen şef, Bodrum Edition’ın içinde, Bodrum'un en güzel manzaralarına ev sahipliği yapan Kitchen'ı açtı. Menüyü Ege ve Anadolu mutfağının senteziyle oluşturan şef, yemeklerin temelinde yerel ve kaliteli malzemeler kullanıyor. Uluslararası dokunuşlarla modern Türk mutfağı lezzetlerinin sunulduğu bu restoranda, cömert ve zengin tatlara sahip yemekler misafirleriyle buluşuyor. 

Tel: 0252 311 31 35

Adres: Dirmil Mahallesi, Balyek Cd. No 5A, 48400 Bodrum/Muğla

Google haritalarda bakın.

instagram.com/kitchenbodrum

Michelin Rehberi'nin Kitchen Yorumu

Osman Sezener ve ekibi, Türk mutfağına benzersiz ve uluslararası bir bakış sunuyor. Bu restoranda bölgenin yerel ürünleri ön plandadır ve her zaman taze ve lezzetli olması garanti edilir. Yemekler aşırı karmaşık olmamasına rağmen kesinlikle bir etki yaratıyorlar. Mükemmel bir şekilde kızartılan levrek, sanki yeni yakalanmış gibi taze. Beraberinde beurre blanc gibi hazırlanan sos, istiridye sosu ve şifalı bitkilerle zenginleştirilmiş zarif bir yağ ile zenginleştirilmiştir. Yemeklerde kullanılan bitkiler, restoranı çevreleyen bahçelerden geliyor ve her seferinde orayı buluyor. Örneğin, taze bitkilerden oluşan salsa verde, kömür fırında pişirilen ahtapotun tadını güzelce yükseltir. Cömertlik ve incelik burada el ele gider. Burada hoş bir şekilde çağdaş, sıcak, misafirperver ve rahat bir hava var. Ancak gösteriyi asıl yapan, tesisin ve körfezin nefes kesen manzarasıdır!

Şef Osman Sezener Hakkında

Babası Ahmet Günter Sezener'in izinden giden Şef Osman Sezener, 1982 yılında İzmir'de doğdu. Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümü okuyan Sezener, New York French Culinary'de eğitimini tamamladı. Daha sonra ABD, İtalya ve İstanbul'da önemli restoranların mutfaklarında görev aldı. 

Farklı ülkelerde deneyimini artıran Osman Sezener, 2018 yılının sonlarında doğduğu şehirde OD Urla isimli restoranı açtı. Yemeklerinde kendi bahçesinde yetiştirdiği malzemeleri kullanan Sezener, kısa süre içinde Bodrum'da Kitchen isimli restoranı açarak başarılarına bir yenisini daha ekledi. Osman Sezener'in kurucusu olduğu OD Urla ve Kitchen, Michelin Rehberi'nden bir yıldız almayı başardı. OD Urla aynı zamanda Michelin Yeşil Yıldızı'na layık görüldü. 

Şunlara da göz atın;

  1. İstanbul Michelin yıldızı alan restoranlar
  2. İzmir Michelin yıldızı alan restoranlar
  3. Bodrum Michelin yıldızı alan restoranlar

Haber Kategorileri

Michelin Restoranları - Türkiye

Lezzetli Haberler

Farklı Kek Tarifleri: Çay Saatlerine Özel 15 Nefis Kek Tarifi
Sigara Böreğinin Yanına Ne Gider: Sigara Böreğinin Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif
Yılbaşında Neden Hindi Yenir?
Yılbaşı Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?
Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı