Kışlık domates soslarımızı, barbunyalarımızı, salçalarımızı hazırladık. En sevdiğimiz yaz sebzelerini, kış için dondurucuya uygun bir hale getirdik. Bu kez sıra yemeklerin yanına çok yakışacak içeceklerde! Konsantre şeklinde hazırlanan bu meyve suları, cam kavanozlarda uzun süre muhafaza edilebilir. Meyve suyu yapımında sevdiğiniz tüm meyveleri kullanabilirsiniz.
Kışlık Meyve Suyu İçin Gereken Malzemeler
- Sevdiğiniz meyveler (Dilerseniz, tek bir meyve kullanabilir veya kayısı, erik, çilek, vişne, elma, armut gibi çeşitli meyveleri bir araya getirebilirsiniz.)
- Şeker (Kullanacağınız meyvelere uyacak miktarda)
- 2 su bardağı su (Yaklaşık 4 kg meyve için)
Bu tarifte bol miktarda meyve kullanıyoruz. Çünkü hazırlayacağımız meyve suyu konsantre olacak. Kışın kavanozlardan doğrudan bardağa aktarılacak ve sulandırılarak tüketilecek. Bu sayede hem daha bereketli, hem de daha lezzetli olacak.
Kışlık Meyve Suyu Nasıl Yapılır?
- Öncelikle meyveleri suyla durulayın ve temizleyin. Gerekli görürseniz, kabuklarını soyun.
- Ardından meyveleri küp küp doğrayın ve bir tencereye alın.
- Üzerine 2-3 su bardağı su ilave edip ocağın altını açın. Meyveler yumuşayana dek pişirin.
- Meyveler yumuşamaya başlayınca içine şekeri de ilave edin. Güzelce karıştırın ve şekerin tamamen erimesini sağlayın. Şeker eridiğince tencereyi ocaktan alın.
- Ardından henüz sıcakken el blenderı ile tüm meyveleri karıştırın ve püre haline getirin.
- Daha sonra sterilize edilmiş kavanozlara paylaştırarak kapaklarını kapatın.
- Hazırladığınız meyve sularını 1 gün oda sıcaklığında bekleterek soğutun. Ardından serin ve karanlık bir yerde güvenle muhafaza edebilirsiniz.
Konsantre meyve sularını tüketmek istediğinizde, bardaklara kaşıkla aktarın. Damak tadınıza göre üzerine uygun miktarda su ekleyin ve karıştırın. Eğer şekeri az gelirse, şeker ilavesi yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Şunlara da göz atın;
- Kışlık kuru yufka nasıl yapılır?
- Kışlık patlıcan nasıl kurutulur?
- Kışlık turşu nasıl yapılır?
- Kışlık hazırlıkları