Kiş Nasıl Dondurulur?
Kiş oldukça lezzetli yemekler arasındadır. Kişi önceden hazırlayarak dondurucunuzda muhafaza edebilirsiniz. Sizlere kiş nasıl dondurulur anlattık. İşte, kiş nasıl dondurulur:

Kiş oldukça lezzetli yemekler arasındadır. Farklı versiyonlarda bir sürü çeşit kiş hazırlanabilir. Kiş hazırlamak istiyorsanız ancak servis yapmadan hemen önce hazırlayacak vaktiniz yoksa, yemeği erken hazırlayıp daha sonra kullanmak üzere dondurabilirsiniz. Bir kiş, pişmemiş veya pişmiş halde dondurulabilir. Her iki yöntem de oldukça basittir.

Pişmemiş Kiş Nasıl Dondurulur?

  1. Dolguyu kabuktan ayrı tutun. Pişmemiş kiş dolgusunu kabuktan ayrı olarak dondurabilirsiniz veya pişmemiş kişin tamamını birlikte dondurabilirsiniz, ancak daha gevrek, daha pul pul bir kabuk elde etmek istiyorsanız, dolguyu ayrı olarak dondurmanız önemle tavsiye edilir.
  2. Doldurmayı bir dondurucu torbaya koyun. Kiş dolgusunu tarifin talimatlarında belirtildiği şekilde hazırlayın. Dolguyu büyük bir plastik dondurucu poşetine dökün ve poşeti kapatın, önceden mümkün olduğu kadar fazla havayı dışarı atın.
  3. Hamuru tart kalıbına yayın. Genel bir kural olarak, önceden hazırlayıp dondurmaya çalışmak yerine, kabuğunu pişirmeden kısa bir süre önce hazırlamak daha iyidir, ancak kabuğunu önceden yapmaya karar verirseniz, onu amaçlanan şekilde açmalısınız.
  4. Kullanıma hazır olana kadar dondurun. Hem kabuğu hem de dolguyu dondurucuya yerleştirin ve yemeği bir araya getirip pişirmeye karar verene kadar dondurucuda saklayın.
  5. Kullanıma hazır olduğunda dolguyu ve kabuğunu çözün. Doldurma torbasını ve kabuğunu buzdolabına koyun. Doldurma tekrar sıvıya dönüşecek kadar ısınıncaya kadar yavaş yavaş erimelerine izin verin.
  6. Talimatlara göre toplayın ve pişirin. İç harcı kabuğa dökün ve kişinizi tarifin talimatlarında belirtildiği şekilde pişirin. Bu noktaya kadar her iki parçanın da çözülmesi gerektiğinden pişirme süresi etkilenmemelidir.

Pişmemiş ve Birleştirilmiş Kiş Nasıl Dondurulur?

  1. Birleştirilmiş kişleri bir fırın tepsisine yerleştirin. Pişmemiş bir kişiyi, dolguyu kabuğa döktükten sonra dondurmaya karar verirseniz, bunu tepside dondurarak yapın.
  2. Fırın tepsisi ile birlikte dondurucunuza yerleştirin ve kişiniz donana kadar bekleyin.
  3. Donan kişinizin üstünü örtün ya da streç film ile kaplayın. Bu şekilde saklamaya devam edin.
  4. Hazır olduğunuzda donmuş halde pişirin. Kişi pişirmeden önce çözmeyin. Paketini açın ve tarifin talimatlarına göre 10 ila 20 dakika daha fazla pişirme süresi tanıyarak pişirin.

Pişmiş Kiş Nasıl Dondurulur?

  1. Pişen kişleri tepside dondurun. Kişi belirtildiği gibi pişirin, ancak bunu yapmadan önce bir fırın tepsisine yerleştirin. Pişirmeyi bitirdiğinizde tepsiyi dondurucuya aktarın ve kişin yumuşak merkezi buz gibi sertleşinceye kadar donmasını bekleyin.
  2. Kişi iki koruyucu katmana sarın. Önceden dondurulmuş kişi sarmak için bir kat plastik ambalaj ve bir kat alüminyum folyo kullanın ve havaya aşırı maruz kalmayı önlemek için tüm kenarların iyice kapatıldığından emin olun.
  3. Kullanıma hazır olana kadar dondurun. Kişi pasta tabağında saklayın ve servis etmeye hazır olana kadar dondurucuya yerleştirin.
  4. Tüketmek istediğinizde önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Dondurulmuş halden ısıtılıncaya kadar pişirin.

Şunlara da göz atın;

  1. Kiş tarifleri
  2. Tart, turta ve kişin farkları nelerdir?
  3. Turta tarifleri
  4. Değişik tart tarifleri

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Şef Umut Karakuş'tan Yılbaşı Sofralarınıza Çok Yakışacak 3 Özel Meze Tarifi
Yılbaşı Sofrası İçin Şarküteri Tabağı Nasıl Hazırlanır?
Diyet Yılbaşı Menüsü: Yeni Yıla Özel 28 Diyet Yemeği
Soda Nasıl Saklanır: Bozulmuş Soda Nasıl Anlaşılır?
Kırk Kat Baklava Tarihi
Arpa Çayının Faydaları Nelerdir?