Kırmızı Erik Nasıl Dondurulur?
Bu yaz bol bol erik bulursanız, onları dondurmak onları on iki aya kadar saklamanın en iyi yolu dondurmaktır. Sizlere kırmızı erik nasıl dondurulur anlattık. İşte, kırmızı erik nasıl dondurulur:

Bu yaz bol bol erik bulursanız, onları dondurmak onları on iki aya kadar saklamanın harika bir yoludur, böylece gelecek yılın mahsulü hazır olana kadar tadını çıkarabilirsiniz. Tatlı, soğuk erikler doğrudan dondurucudan lezzetlidir veya bunları ayakkabıcı veya erikli kek yapmak için kullanabilirsiniz. Erikleri nasıl kurutacağınızı, şurup içinde nasıl donduracağınızı ve bütün erikleri nasıl donduracağınızı öğrenmek için okumaya devam edin.

Erik Nasıl Dondurulur?

  1. Olgun erikleri toplayın veya satın alın. İyi durumda, lekesiz, kırışıksız ve lekesiz erik arayın. Erikler, olgunluklarının zirvesinde, lezzetli ve lezzetli olduklarında dondurulmalıdır. Biraz yeşil veya fazla olgunlaşmış erikleri dondurmayın çünkü çözdürdüğünüzde iyi bir tat veya dokuya sahip olmazlar.
  2. Erikleri yıkayın. Onları soğuk su altında çalıştırın ve parmaklarınızı kullanarak derilerini nazikçe ovun. Herhangi bir kiri veya pisliği durulayın.
  3. Erikleri dilimleyin. Keskin bir soyma bıçağı kullanarak yaklaşık bir inç kalınlığında dilimler halinde dilimleyin. Çukurları ve sapları atın. Tüm demeti işleyene kadar erikleri dilimlemeye devam edin.
  4. Erik dilimlerini fırın tepsisine dizin. Donduklarında birbirlerine yapışmamaları için üst üste gelmeyecek şekilde tek kat olacak şekilde yayın. Fırın tepsisini bir plastik örtü tabakasıyla örtün
  5. Erik dilimlerini sertleşene kadar dondurun. Tüm erik tepsisini dondurucuya koyun ve erikler sertleşip kuruyana ve artık yapışkan olmayana kadar içinde bırakın. Onları bu aşamaya getirmek yaklaşık bir saat sürer.
  6. Erik dilimlerini dondurucu saklama poşetine koyun ve dondurun. Torbayı üst kısmın bir inç yakınına kadar doldurun ve fazla havayı mümkün olduğunca sıkın (veya sizin için havayı emen bir vakumlu mühürleyici kullanın). Fazla havayı emmek ve torbayı sıkıca kapatmak için bir pipet kullanabilirsiniz. Torbada sıkışan hava, eriklerin daha çabuk donmasına neden olur.
  7. Erikleri sulandırın. Dondurulmuş erik dilimleri, smoothie'lere eklemek veya ayakkabıcılarda ve diğer tatlılarda kullanmak için mükemmeldir. Ayrıca kokteyllere veya meyveli içeceklere buz küpleri yerine eklendiğinde sevimli bir dekoratif dokunuş katarlar.

Erikler Şurup ile Nasıl Dondurulur?

  1. Olgun erikleri yıkayın. Lekeleri, kırışıkları ve lekeleri olmayan taze, olgun erikleri toplayın. Tamamen olgun olduklarından ve çok yeşil veya aşırı olgunlaşmadıklarından emin olmak için partideki eriklerden birinin tadına bakın. Kir veya kalıntıları gidermek için erikleri soğuk su altında durulayın.
  2. Erikleri soyun. Eriklerin şurup içinde paketlenip dondurulması ve ardından yeniden oluşturulması, kabukların hoş dokusunu kaybetmesine ve biraz pelteleşmesine neden olur. Kabukları saklamayı tercih ediyorsanız bu adımı atlayabilirsiniz, ancak uzun vadede ekstra çabaya değer olabilir.
  3. Erikleri ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Erikleri ikiye bölmek için keskin bir bıçak kullanın ve çukurun etrafından dolaşın. Yarımları birbirinden ayırın, ardından çukuru çıkarın ve atın. Her eriği dilimleyip çekirdeklerini çıkarana kadar devam edin.
  4. Erikleri bir şeker çözeltisiyle karıştırın. Erikleri tatlı bir solüsyonda saklamak lezzetlerini artırır ve ayrıca daha uzun süre (12 aya kadar) taze kalmalarını sağlar. Erikleri bir kaseye koyun ve üzerlerini tamamen kaplayacak kadar solüsyon dökün. İşte şeker çözeltisi olarak kullanmak için birkaç seçenek:
  5. Erikleri dondurucu poşetlerine koyun. Erikleri ve şeker solüsyonunu dondurucu poşetlerine dökün ve her birini üst kısmın bir inç yakınına kadar doldurun. Torbalardaki fazla havayı çıkarmak için bir vakumlu kapatıcı veya pipet kullanın, ardından sıkıca kapatın. Torbaları etiketleyin ve dondurun. Daha kolay saklama için bunları dondurucuda istifleyebilirsiniz.
  6. Erikleri çözün. Erikleri kullanmaya hazır olduğunuzda, onları dondurucudan çıkarın ve buzdolabında veya tezgahta eritin. Erikler doğrudan poşetten yemeye hazır. Şurupla doldurulmuş erikler, vanilyalı dondurma için bir sos olarak veya biraz çırpılmış krema ile kendi başlarına lezzetlidir.

Bütün Erik Nasıl Dondurulur?

  1. Olgun erikleri yıkayın. Bütün erikleri dondururken, özellikle tatlı ve sulu olan taze, olgun erikleri seçmek gerekir. Dondurmadan önce tatları ne kadar iyiyse, çözdürdüğünüzde de o kadar lezzetli olurlar. Kir veya kalıntıları gidermek için erikleri soğuk su altında durulayın.
  2. Erikleri bir saklama torbasına koyun. Bütün, taze erikleri bir dondurucu saklama torbasına koyun ve mümkün olduğu kadar üste yakın doldurun. Torbadan mümkün olduğu kadar fazla havayı çıkarmak için bir pipet veya vakumlu kapatıcı kullanın. Etiketleyin ve dondurucuya atın.
  3. Dondurulmuş erikleri yiyin. Buzlu, tatlı bir iyilik istediğinizde, dondurucudan bir erik alın ve hemen yiyin. Donmuş bir erik dokusu, özellikle dışarısı sıcakken şaşırtıcı derecede lezzetlidir. Dilerseniz eriği yemeden birkaç dakika önce tezgahta eritebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Anjelik erikli tarifler
  2. Mürdüm eriği nasıl kurutulur?
  3. Yeşil erik hangi mevsimde yetişir?
  4. Mürdüm erikli tarifler
  5. Mürdüm eriğinin faydaları nelerdir?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Yılbaşı Pastaları: Yeni Yıla Özel 32 Yılbaşı Pastası Tarifi
Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Karton Bardaktan Kahve İçmek Neden Tehlikeli?
Glaze Tekniği Nedir, Glaze Nasıl Yapılır?
2024'te YouTube Kanalımızda En Sevilen 10 Video