Kettle Kireci Nasıl Temizlenir: En Etkili 5 Yöntem
Kettle'da neden kireç oluşur? Kettle'da kireç oluşumu nasıl önlenir? Kettle nasıl temizlenir? İşte, kettle'daki kireci temizlemek için evde uygulayabileceğiniz 5 pratik yöntem:

Kettle, çay ve kahve yapımında kullanılan, mutfakta büyük bir kolaylık sağlayan mutfak aletlerinden biridir. Ancak sık sık kullanıldığında ve içinde su bırakıldığında, kettle'ın iç yüzeyinde ve filtresinde kireç kaplı bir görünüm oluşur. Ayrıca kettle, ocağa yakın bir yerde duruyorsa, dış kısımlarında yağ ve yemek lekeleri oluşabilir. Tam da bu yüzden, kettle, kullanıma bağlı olarak 2-3 ayda bir kireç çözücü yöntemlerle temizlenmelidir. Böylece hem sağlığınızı tehlikeye atmamış olursunuz, hem de ürününüzün kullanım ömrü uzar. İşte, kettle kireci için en etkili 5 yöntem:

Kettle Kireci Nasıl Temizlenir?

  1. Limon

Bir adet limonun suyunu sıkıp kettle'a doldurun. Üzerine bir bardak su ilave edin ve bu şekilde yarım saat bekletin. Daha sonra bir bardak daha su ekleyin ve kaynatın. Kaynayan limonlu suyun, soğumasını bekleyin. Tamamen soğuyunca dökebilirsiniz. İşlemin sonunda, kettle'ı iyice durulayın.

  1. Limon Tuzu

Kettle'daki kireçli alanı kaplayacak şekilde limon tuzu ekleyin. Üzerine kettle'ın yarısını dolduracak şekilde su ekleyin. Su kaynayana kadar kettle'ı çalıştırın. Soğumaya başladığında içindeki karışımı dökün ve fırça yardımıyla içini temizleyin. Ardından soğuk su ile durulayın.

  1. Patates Kabuğu

Patates kabuklarını kettle'ın içine atın ve üzerine su ilave edin. 15 dakika kaynattıktan sonra soğumaya bırakın. Ardından içini tamamen boşaltın ve kettle'ı durulayın.

  1. Karbonat

5 kaşık karbonatı kettle'ın içine koyun ve üzerini suyla doldurarak kaynatın. Bir saat arayla kaynatma işlemini tekrarlayın. Daha sonra karbonatlı suyu dökün ve kettle'ın içini, iyice durulayın.

  1. Sirke - Tuz

Bir çay bardağı sirkeyi kettle'ın içine alın ve fırça yardımıyla ovalayın. Yarım saat beklettikten sonra 1 tatlı kaşığı tuz ve karbonat ekleyerek tekrar ovalayın. Kettle'ın içindeki boşaltın ve soğuk suyla durulayın.

Kettle'da Kireç Oluşumu Nasıl Önlenir?

  1. Kettle'ın içinde su bekletmemeye özen gösterin.
  2. Her seferinde kullanacağınız kadar su kullanın. Arta kalan suyu, farklı alanlarda değerlendirin.
  3. Yaşadığınız bölgedeki suyun kireç oranına göre, kettle'ın kireç temizleme işlemini ayda bir kez veya 2 ayda bir kez tekrarlayın.
  4. Su ısıtıcısını doğrudan suyun altına tutmayın veya su dolu bir kapta bekletmeyin. Aksi takdirde kettle, elektrikli bir alet olduğu için, ürününüzün bozulmasına ve daha ciddi sonuçlara yol açabilirsiniz.
  5. Kettle'ın dış yüzeyini, bulaşık süngerinin yumuşak tarafı ile temizleyebilirsiniz. 
  6. Kettle'ın dışını temizledikten sonra mutlaka kurulayın. Tamamen kurumadan çalıştırmayın.

Kettle Bulaşık Makinesinde Yıkanır Mı?

Kettle, bulaşık makinesinde yıkanmaz. Çünkü alt kısmında elektrik akımını sağlayan bir mekanizma vardır. Bu durumda kettle'ı bulaşık makinesine atarsanız, elektrikli mekanizma zarar görür ve ürün kullanılamaz bir hale gelebilir.

Şunlara da göz atın;

  1. Tost makinesi nasıl temizlenir?
  2. Temizlik bezi nasıl temizlenir?
  3. Mutfak tezgahı nasıl temizlenir?
  4. Termos nasıl temizlenir?
  5. Hava fritözü nasıl temizlenir?

Haber Kategorileri

Temizlik Önerileri

Lezzetli Haberler

Farklı Kek Tarifleri: Çay Saatlerine Özel 15 Nefis Kek Tarifi
Sigara Böreğinin Yanına Ne Gider: Sigara Böreğinin Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif
Yılbaşında Neden Hindi Yenir?
Yılbaşı Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?
Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı