Kestaneli Tarifler: Kestaneyle Yapılan 10 Farklı Tarif
Soğuk kış günlerinde ilk akla gelen yiyeceklerden biridir. Tek başına, çocukluğumuzun kebabı ve tatlısı kestane; pilavından çorbasına, yemeğinden tatlısına tam 10 değişik tarifle sayfalarımızda bu kez.

Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kestane, hem sade bir şekilde tüketilir, hem de yemeklerin içerisinde kullanılır. Birbirinden farklı tekniklerle pişirilen bu besin, sağlık açısından da son derece faydalıdır. 

Kestanenin Faydaları Nelerdir?

  1. C vitamini içeriği ile kolesterol düşürücü etkisi olan kestanenin içinde bulunan Omega-3 ve Omega-6 kolesterol seviyesini olumlu yönde etkiler.
  2. Lif ve karbonhidratları nedeniyle oldukça doyurucu bir besindir ve uzun süre tokluk sağlar. 
  3. Bağırsak florasını destekler, kabızlığı önlemede yardımcıdır. Lif içeriği sayesinde bağırsaklarda yavaş emildiği için kan şekerinin çabuk yükselmesine neden olmaz. 
  4. Kalsiyum, fosfor ve magnezyum içeriğiyle kemik ve diş sağlığında etkendir.
  5. İçeriğindeki fosfor ve B vitaminleri sinir sistemi için faydalıdır. Kestane, vücudunuza bol miktarda antioksidan sağlayarak sinir sistemi için faydalıdır ve bu da zihinsel sağlığın gelişmesine katkıda bulunur.
  6. İçeriğindeki  zengin amino asit nedeniyle vegan beslenen kişiler, yaşlılar ve sporcular için de ideal bir besindir.

10 Farklı Kestaneli Tarif

  1. Kestane kremalı elmalı tart


Kestane kreması ile tatlandırılan nefis bir tart tarifi..

  1. Kestane Çorbası


Kış aylarında içinizi ısıtacak bir çorba tarifi..

  1. Kestaneli ve Terbiyeli Kereviz


Kereviz sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak bir yemek.

  1. Kestaneli Maragyani


Karadeniz mutfağında çok sevilen maragyaniyi, bir de böyle deneyin.

  1. Kestaneli Uludağ Pastası


Özel günlerde kolayca yapabileceğiniz bir pasta tarifi..

  1. Kestaneli Pilav


Davet sofralarının vazgeçilmezi olacak.

  1. Kestaneli Çullama


Çayın yanında sunabileceğiniz nefis bir börek.

  1. Balkabaklı Kestane Çorbası


Besleyici mi besleyici bir kış çorbası tarifi ile karşınızdayız. Kestane ve bal kabağı ile hazırlanan nefis çorba tarifini çok seveceksiniz.

  1. Kestaneli Kutap


Kestaneli kutab, Azeri mutfağından yayılan bir tariftir. Kendine has tadıyla çok sevilen bu tarif, kestaneli soğanlı harç ile doldurulur.

  1. Kestaneli Soğuk Pasta


Dolabınızda muhafaza edeceğiniz kestaneli soğuk pasta kahve ve çaylarınızın yanına çok yakışacak. 

Tarifler ve Yapım: HÜLYA ÇEŞME  

Yapım Asistanı: FEHİRE MISIRLI

Fotoğraflar: SEZER ALÇINKAYA     

Servis Tabakları ve Aksesuarlar: LEZZET MUTFAKSTUDIO


Şunlara da göz atın;

  1. Kestane nasıl pişirilir?
  2. Kestane balı neye iyi gelir?
  3. Kestane nasıl saklanır?
  4. Kestanenin faydaları nelerdir?

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Donut Tarifleri: Farklı Çeşitleriyle 8 Nefis Donut Tarifi
Patlıcanlı Meze Tarifleri: Patlıcanla Yapılan 13 Meze Tarifi
20 Ülkeden Yılbaşı Yemekleri: Farklı Ülkelerden Yılbaşına Özel Yemekler
İlginç Bir Yılbaşı Geleneği: 12 Üzüm Yeme Ritüeli
Yılbaşı İçin Cilt Bakımı Önerileri
Misafir İçin Kahvaltı Tarifleri: Şık ve Pratik 20 Tarif