Kestane Nasıl Soyulur?
Kış ayının habercisi kestane, evlerde ve sokaklarda sevilerek tüketilir. Peki kestane nasıl soyulur? Sizler için kestane nasıl soyulur anlattık. İşte, kestane nasıl soyulur:

Kış ayının habercisi kestane, evlerde ve sokaklarda sevilerek tüketilir. Kestane sonbaharda hasat edilir ve genellikle kış aylarında en sık yenir. Kestaneyi tek başına yiyebileceğiniz gibi, dolmalara, turtalara ve diğer lezzetli tariflere de katabilirsiniz. Kestane yemek için bir zevktir, ancak genellikle soyulması oldukça zordur. Kestaneleri soymak, kabuklarını çıkarmak için mikrodalgada pişirerek, kaynatarak veya pişirerek stressiz olabilir. Peki kestane nasıl soyulur? Sizler için kestane nasıl soyulur anlattık. İşte, kestane nasıl soyulur:


Mikrodalgada Pişen Kestane Nasıl Soyulur?

  1. Kestanenin göbeğine bir X yapın. Keskin bir şef bıçağı veya tırtıklı bıçak kullanın. Kestanelerin düz tarafına veya göbeğine bir X şekli kesin. Kestaneyi parçalara ayırmadan olabildiğince derin kesin.
  2. Kestaneleri cam bir fırın kabına alın. Kestaneleri bir cam fırın tepsisine tek sıra halinde dizin. Kestanelerin birbirine değmesi önemli değil ama üst üste gelmemesi gerekiyor. Çanağı bir mumlu kağıt tabakası ile örtün.
  3. Kestaneleri 6 dakika yüksekte mikrodalgaya koyun. Mumlu kağıtla kaplı cam tabağı mikrodalgaya koyun. Kabukları geri çekilmeye başladığında kestaneler hazır demektir. 6 dakika sonra kabukları geri çekilmediyse kestaneleri bir dakika daha mikrodalgada pişirebilirsiniz.
  4. Kabukları çıkarmak için bir bıçak kullanın. Kestaneleri bir dakika soğumaya bırakın çünkü mikrodalgadan çıkardıktan sonra çok sıcak olabilirler. Küçük ama keskin bir bıçak kullanarak kabukları ve mümkün olduğu kadar içteki kahverengi deriyi soyun. Bu biraz çaba gerektirebilir, bu nedenle yaralanmayı önlemek için yavaş ve dikkatli çalışın.

Haşlanmış Kestane Nasıl Soyulur?

  1. Kestaneleri bir tencerede su ile haşlayın. Ocaktaki ısıyı yüksek bir ayara getirin. Kestaneleri sadece birkaç dakika kaynatın. Ardından tencereyi ocaktan alın.
  2. Bir süzgeçle birkaç kestaneyi çıkarın. Süzgeç ile bir seferde yaklaşık beş kestane çıkarın. Bir seferde en fazla on kestane ile çalışabilirsiniz, ancak teknikte kendinizi rahat hissedene kadar daha küçük bir miktarla başlamalısınız.
  3. Kestane kabuklarını çıkarmak için bir havlu kullanın. Sıcak kestaneleri kalın, temiz bir havluya sarın. Havluyu kestanelerin üzerine sürmek için ellerinizi kullanın. Havluyla birkaç dakika ovun. Deriler soyulmaya başlamalıdır.
  4. Derileri lastik eldivenlerle çıkarın. Lastik eldiven giyin. Her türlü temiz, kullanılmamış lastik eldiven işinizi görecektir. Birer birer çalışarak, kestane kabuğu soyulmaya başlayana kadar ovalayın. Yeterince kaynatılırsa kabukları kolayca soyulmalıdır.

Fırında Pişen Kestane Nasıl Soyulur?

  1. Kestanelerin üzerine uzun bir dilim yapın. Önce, fırını 215°C'ye ısıtın. Kestaneyi alın ve işaret parmağınız ile başparmağınız arasına yerleştirin. Sıkıca tutarak kestanenin yuvarlak tepesinde uzun bir kesim yapmak için tırtıklı bir bıçak kullanın. Kesimi tek hareketle yapmaya çalışın. Kesik yatay olmalı ve kabuğun tamamına nüfuz etmelidir.
  2. Kestaneleri küçük bir tencereye alın. Hepsi kesildikten sonra kestaneleri küçük bir tencereye koyun. Bunları üst üste koymayın. Kestaneleri suyla kaplayın.
  3. Isıyı orta-yüksek bir ayara çevirin. Suyun kaynamasına izin verin. Daha sonra kestaneleri su kaynamaya başlamadan süzgeçten geçirin.
  4. Kestaneleri 15 dakika pişirin. Kestaneleri süzgeçten alıp fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kızartın. 15 dakika sonra kabukları soyulmadıysa biraz daha bekletmeniz gerekebilir.
  5. Kestaneleri kapaklı bir kaba alın. Kestaneleri fırından çıkardıktan sonra bir kaseye alın. Kaseyi bir havluyla örtün. Kestaneleri 15 dakika bekletin.
  6. Kestaneleri soyun. 15 dakika sonra eliniz ile kabuklarını ve kabuklarını kolayca soyabilmelisiniz. Bazı kestanelerin soyulması diğerlerinden biraz daha zor olabilir. Yapışan veya içi dağılmış kestaneleri atın.

Şunlara da göz atın;

  1. Ciğ kestane nasıl yenir?
  2. Kestane nasıl pişirilir?
  3. Kestane nasıl saklanır?
  4. Kestanenin faydaları nelerdir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Sebze ve Yemek Kokularına Elveda: Evdeki Ferahlığın Sırrı Bu İpuçlarında
Tatlı Bir Miras: Kestane Şekerinin Efsanevi Lezzet Yolculuğu
Hastalıklara Meydan Okuyun: Kış Aylarının Vazgeçilmez 10 Besini
Türk Mutfağı'nın Sofraları Süsleyecek En Lezzetli 13 Mezesi
Lezzetin Ötesinde: Sakatat Çeşitleri ve Sofralardaki Yeri
Taş Gibi Sert Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları