Kestane Nasıl Pişirilir: Tavada, Suda Fırında 13 Farklı Kestane Pişirme Yöntemi
Evde kestane nasıl pişirilir? Kestane pişirmek için hangi yöntemler kullanılır? İşte, evde kolayca uygulayabileceğiniz tavada, suda, fırında 13 farklı kestane pişirme yöntemi:

Soğuk havaların gelmesiyle birlikte, kestaneler de tezgahlardaki yerini almaya başladı. Eskiden sobada pişirilen, kokusu tüm eve yayılan ve sıcak sıcak yenilen kestaneler, soba devrinin bitmesiyle birlikte farklı yöntemlerle pişirilir. Bu yöntemlerin başında ise fırın ve haşlama geliyor. Evde kolayca uygulanan bu yöntemler ile, siz de kestane sezonunu açabilirsiniz.

Suda Kestane Nasıl Pişirilir?

  1. Kestanelerin üzerine bıçak yardımıyla çizikler atın.
  2. Kestaneleri suyun içerisine alın ve 1-2 saat oda sıcaklığında bekletin.
  3. Daha sonra tencereyi ocağa alın ve içerisine 2 adet kesme şeker ekleyin.
  4. Orta ateşte, yaklaşık 30 dakika, haşlayın.
  5. Kestaneler yumuşadığında suyunu süzün ve çıkartın. 
  6. Oda sıcaklığında 2-3 dakika dinlendirin ve kabuklarını soyun.
  7. Kestaneyi çok fazla haşlamak, formlarının ve tadının bozulmasına yol açar.
  8. Haşlamak için iri kestaneleri tercih edebilirsiniz.

Fırında Kestane Nasıl Pişirilir?

  1. Fırında kestane yapmak için, kestanelerin üzerine çizik atın.
  2. Çizdiğiniz kestaneleri 15 dakika suyun içerisine bekletin.
  3. Daha sonra suyunu süzün ve kestaneleri kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
  4. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kestaneleri tepsiye dizin.
  5. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında ortalama 30 dakika pişirin.
  6. Kestanelerin kabuklarının ayrılmaya başladığını gördüğünüzde, hemen fırından çıkartın.
  7. Fırında pişirilecek kestanelerin boyutu, minik ve orta olmalıdır.

Tavada Kestane Nasıl Pişirilir?

  1. Kestaneleri tavada pişirmek için, demir döküm veya kalın tabanlı bir tava kullanmanız gerekir.
  2. Kestanelerin üzerini bıçakla çizin. Çizilmiş kestaneleri tavaya alın.
  3. Her 250 gram kestane için 1 çay bardağı su ekleyin. 
  4. Kestanelerin suyunu çekip kavrulmasını bekleyin. Bu aşamada yanmalarını önlemek için karıştırmayı unutmayın.
  5. Kestaneler suyunu çekip, kabukları ayrılmaya başlayana kadar karıştırarak pişirin. Daha sonra kestaneleri oda sıcaklığında bekletin ve kabuklarını soyarak tüketin.

Fırın Poşetinde Kestane Nasıl Pişirilir?

  1. Bu yöntem için kestanelere çizik atın ve 15 dakika suda bekletin.
  2. Daha sonra sudan çıkartıp kurulayın ve fırın poşetine yerleştirin.
  3. Poşetin ağzını kapattıktan sonra üzerine kürdan yardımıyla delikler açın.
  4. 180 dereceli fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  5. Fırın poşetinde pişen kestanelerin içi yumuşacık olacaktır.

Tencerede Kestane Nasıl Pişirilir?

  1. Tencere her evde bulunan bir pişirme aracıdır. Kestane de tencerede yapılabilir.
  2. Öncelikle kestaneler yıkanır, şişkin kısımlarına çizik atarak 20 dakika suda bekletilir.
  3. Kurulandıktan sonra tencere içerisine kestaneler alınır ve 1 çay bardağı su eklenerek pişirilmeye bırakılır.  20 dakika içinde pişmiş olacaktır.

Sobada Kestane Nasıl Pişirilir?

  1. En klasik, eski ve sevilen pişirme yöntemi sobada kestane pişirme yöntemidir. Kestanelerin bombeli kısımlarını keserek su içerisinde bekletin.
  2. Sudan çıkardıktan sonra kurulayarak sıcacık sobaya dizerek çizik yerleri açılana kadar pişirilir. 

Mangalda Kestane Nasıl Pişirilir?

  1. Mangalınız yanarken yapılacak en lezzetli tatlardan biri de kestane. Soba da yapılan ile hemen hemen aynı mantıkta işliyor.
  2. Kestaneler yıkanır ve çizilir. Çizilen kestaneler suda bekletilir. Süzüldükten ve kurulandıktan sonra mangal üzerine dizilerek pişirilir.

Mikrodalgada Kestane Nasıl Pişirilir?

  1. Mikrodalga fırında oldukça kısa sürede kestane pişirebilirsiniz. Kestane çizik atılmazsa şişerken patlayacaktır, bu her yöntemde oldukça önemli olsa da mikrodalga fırında yaparken daha da önemlidir.
  2. Kestaneleri çizdikten sonra mikrodalga tepsisine dizin ve ortasına ısıya dayanıklı bir kaseye su koyarak mikrodalganın en yüksek ayarında 10-12 dakika pişirin. 

Alüminyum Folyoda Kestane Nasıl Pişirilir?

  1. Bu yöntem de fırında yapılır. Kestaneler yıkanır, bombeli kısımlarından çizikler atılır ve tercihen içerisi yağlı kağıt dışı alüminyum folyo olan kağıtların arasına koyularak 180 derecede 20 dakika pişirilir.

Tost Makinesinde Kestane Nasıl Pişirilir?

  1. Tost makinasında kestane yapmak oldukça pratik ve kolay bir yöntemdir. Kestanelerin şişkin kısımlarından keserek suda 15 dakika bekletin.
  2. Kestaneleri ardından kurulayarak tos makinasının içerisine yerleştirin. Tost makinasının üzerini kapatmadan 15 dakika pişirin.

Sac Üzerinde Kestane Nasıl Pişirilir?

  1. Evinizde ocak üzerine yerleştirilebilen bir sac varsa bu yöntemle kestane yapmayı denemelisiniz.
  2. Kestaneleri çizdikten sonra 15 dakika suda bekletin. Ardından sacı ocak üzerine alarak ısıtın.
  3. Kuruladığınız kestaneleri sac üzerine dizerek kesik yerleri açılana kadar pişirin.

Közde Kestane Nasıl Pişirilir?

  1. Közde kestane yapmak için kestanelerin şişkin kısımlarından kestikten sonra su içerisinde 15 dakika bekletin.
  2. Köz üzerine bir tel koyarak çizilen ve kurulanan kestaneleri dizin. Çizik yerleri açılana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.

Dondurulmuş Kestane Nasıl Pişirilir?

  1. Kestaneleri dondurucuya atmadan önce çizmenizi öneririz ancak çizmeden attıysanız dondurucudan çıkardıktan sonra 1 saat kadar kenarda bekletin, ardından çizin ve su içerisinde 20 dakika bekletin.
  2. Kuruladıktan sonra istediğiniz yöntemle pişirebilirsiniz.

Kestanenin Kabukları En Kolay Nasıl Soyulur?

Kestanenin kabuklarını kolayca soymak için, pişirmeden önce suda bekletmek ve derin çizikler atmak gerekir. Ayrıca bayatlayan kestanelerin kabukları, daha zor soyulur.

Farklı Pişirme Yöntemleriyle 10 Nefis Kestaneli Tarif

  1. Kestane Çorbası


Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kestaneyi, farklı bir tarifte kullanmak istiyorsanız, kestane çorbası sizin için idealdir. Sıcak bir başlangıç yapmanızı sağlayacak kestane çorbasını, yalnızca 7 malzeme ile hazırlayabilirsiniz.

  1. Fırında Kestane


Evde sobası olmayan birçok kişinin en çok kullandığı yöntem, kestaneleri fırında pişirmektir. Porsiyonu, yaklaşık 120 kalori olan fırında kestaneyi, detaylı adımlarıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.

  1. Kestane Şekeri


Bursa mutfağının vazgeçilmez lezzeti olan kestane şekerini evde denemek isteyenleri böyle alalım. Kestane, su ve şeker ile hazırlanan bu tatlıyı, vanilya ile aromalandırabilirsiniz.

  1. Kestane Aşı


Kestane, kuzu eti ve zerdeçal ile hazırlanan kestane aşı, birçok yörede farklı şekillerde hazırlanır. Ana yemek olarak sunulan kestane aşı, zerdeçal yerine tarçın ile de hazırlanabilir.

  1. Kestaneli İç Pilav


Klasik pilav tariflerinden sıkılanlar için, kestane, fıstık ve kuş üzümü ile zenginleştirilen nefis kestaneli iç pilav tarifini öneriyoruz. Özellikle yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi olan bu pilavı, dolma yapımında da kullanabilirsiniz.

  1. Kestaneli Kurabiye


Kestanenin aromalı tadını tüm tariflere yansıtmak isteyenler için, iç harcı kestane ve tarçın ile doldurulan nefis kurabiye tarifini öneriyoruz. Hazırladığınız kestaneli kurabiyeyi, çayın yanında afiyetle tüketebilirsiniz.

  1. Kestaneli Lahana Sarması


'Kestaneyle en farklı hangi yemek yapılabilir?' diye merak edenler için hem ilginç, hem de çok lezzetli bir önerimiz var. İç harcı fıstık, kuş üzümü, nane, yenibahar ve kestane ile doldurulan lahanaları, ince ince sararak tencerede pişirebilirsiniz.

  1. Kestaneli Sufle


Akışkan çikolatasıyla hem göze, hem de damağa hitap eden sufleyi bu kez farklı bir versiyonuyla sizlere sunuyoruz. Kestane aromasıyla zenginleştirilen sufleyi, vanilyalı dondurma eşliğinde ikram edebilirsiniz.

  1. Kestaneli ve Bal Kabaklı Börek


İç harcı kestane ve bal kabağı ile doldurulan bu börek, farklı lezzet arayışında olanlar için idealdir. Kestaneli ve bal kabaklı böreğin porsiyonu, ortalama 240 kaloridir.

  1. Kestaneli Yaş Pasta


Özel günlerde kendi pastalarını hazırlamak isteyenler için de bir önerimiz var. Bol çikolata ve kremadan oluşan kestaneli yaş pastayı, mevsim meyveleri ile süsleyebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Kestane nasıl saklanır?
  2. Kestane balı neye iyi gelir?
  3. Kestaneli tatlı tarifleri
  4. Kestaneli tuzlu tarifleri
  5. Kestane hangi mevsimde yetişir?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Asla Derin Dondurucuya Koymamanız Gereken 9 Besin
Peru Biberi (Karabiber Ağacı) Nedir, Nasıl Kullanılır?
Yağlamanın Yanına Ne Gider: 10 Tamamlayıcı Tarif
Pastırma Çiğ Yenir Mi?
19 Aralık 2024 Masterchef'te Neler Yaşandı?
Dünyanın En İyi Sebze Yemekleri Açıklandı: Türkiye'den 5 Yemek Listede