Maydanozgiller familyasına ait bir bitki olan kereviz, yaz kış demeden tüketilmesi gereken bir besindir. Kolesterol seviyesini azaltan ve yüksek tansiyonu düşüren bu besin, aynı zamanda kilo vermeye de yardımcı olur. Bu yüzden diyet menülerinde sık sık yer verilir. C vitamini bakımından zengin olan kereviz, bağışıklık sistemini de güçlendirir. Kereviz yalnızca sebze yemeklerinde değil, et, çorba ve meze yapımında da kullanılır. İşte, evde kolayca yapabileceğiniz birbirinden lezzetli 14 farklı kereviz yemeği tarifi:
Kış aylarında hastalıklara karşı vücut direncini arttırmak isteyenler için ilk önerimiz terbiyeli kereviz çorbası. Süt, patates ve havuç ile zenginleştirilen terbiyeli kereviz çorbasının porsiyonu, yaklaşık 45 kalori değerindedir. Kereviz ve portakalı hiç birlikte denediniz mi? Eğer cevabınız hayırsa, portakal dilimleri ile zenginleştirilen kereviz çanakları tarifini mutlaka denemenizi öneriyoruz. Kerevizin en yaygın kullanım şekillerinden biri de salata yapımında kullanmaktır. Rendelenmiş kereviz, ceviz içi ve yoğurt ile hazırlanan bu salatayı, tavuk ve et yemekleriyle birlikte sunabilirsiniz. Kerevizi ana yemek olarak sunmak isteyenler için, tavuk eti, soya sosu ve baharatlarla hazırlanan soya soslu tavuklu kereviz tarifini öneriyoruz. Protein bakımından zengin olan bu yemeği, haftada bir kez tüketebilirsiniz. Carpaccio, sebze ve et ürünlerinin ince ince dilimlenmesiyle hazırlanır. Ayva, portakal ve kereviz ile hazırlanan bu yemeği, diyet listelerine gönül rahatlığıyla ekleyebilirsiniz. Balık severleri böyle alalım. Levrek fileto, kereviz, portakal suyu ve limon suyu ile hazırlanan bu yemek, ortalama 110 kalori değerindedir. İçeriğinde birçok vitamin ve minerali barındıran kerevizli levrek, özellikle kış aylarında mutlaka tüketilmelidir. Kerevizle nefis mi nefis bir dolma hazırlamaya ne dersiniz? İç harcı patates, bezelye, maydanoz ve havuç ile doldurulan kereviz çanaklarını, ocakta 20 dakika pişirdikten sonra servis edebilirsiniz. Kereviz, galeta unu ve parmesan peyniri ile hazırlanan kereviz kızartması, 20 dakikada sofralardaki yerini alır. Kereviz köftesi olarak da bilinen bu yemeği, yoğurt, hardal ve kaparili sos eşliğinde sunabilirsiniz. Kereviz, havuç ve elma ile hazırlanan bu salata, klasik salatalardan daha farklı şekilde sunulur. Kremalı sosla zenginleştirilen elmalı kereviz salatasını, diyet listelerine de ekleyebilirsiniz. Sağlıklı beslenmek isteyenler için önerimiz ayvalı kereviz yemeği. Kereviz, ayva, soğan ve portakal suyu ile hazırlanan ayvalı kereviz yemeğini, ana yemek olarak sunabilirsiniz. Kereviz yalnızca yetişkinler için değil, bebekler için de önemli bir besin kaynağıdır. Ek gıdaya başlayan bebeklere havuç, patates ve kereviz püresinden oluşan bu mamayı kolayca hazırlayabilirsiniz. Ege mutfağında sık sık tüketilen kerevizli ezme, peynir, yoğurt, dereotu ve nane ile zenginleştirilmiştir. Yemeklerin yanında servis edilen kerevizli Ege ezmesi, ortalama 30-35 dakikada hazırlanır. Japon mutfağına özgü bir yemek olan tempura, deniz ürünleri veya sebzelerin derin yağda kızartılmasıyla hazırlanır. Kızartma usulüyle pişirilen kereviz tempura, dip sosa batırılarak tüketilir. Son zamanlarda popüler hale gelen kereviz sapı suyu, bir detoks içeceğidir. Zayıflamaya yardımcı olan kereviz sapı suyu, karaciğeri temizliyor ve ödemlerin atılmasını kolaylaştırıyor. Şunlara da göz atın;