Kemikleri Güçlendiren Besinler ve Doğal Karışım Tarifi
Kemikleri güçlendiren besinler nelerdir? Kemiklerin güçlenmesi için ne yapmak gerekir? Ekmek ve kemikleri güçlendirmek için uygulayabileceğiniz doğal karışım tarifi:

Kemik ve eklemler ne kadar güçlü olursa olsun, hassas bir yapıya sahiptir. Özellikle düşme, yaralanma, darbe alma gibi durumlarda kemiklerde çatlaklar veya kırılmalar meydana gelir. Bunun yanı sıra kalıtsal rahatsızlıklar, bazı ilaçların yan etkileri, yaşın ilerlemesi gibi durumlar da kemiklerin zayıflamasına yol açar. Bu yüzden doğal yöntemlerle vücudu korumak ve kemikleri güçlendirmek oldukça önemlidir. Kemikleri güçlendirmek için dengeli ve düzenli beslenmek gerekir. Özellikle kalsiyum bakımından zengin olan meyve ve sebzelere ağırlık verilmelidir. Peki, kemikleri güçlendiren besinler nelerdir? Eklem ve kemikleri güçlendiren karışım nasıl yapılır? İşte, kemik sağlığını korumak ve güçlendirmek için yapmanız gerekenler:


Kemik Sağlığını Güçlendiren Besinler

Kemikleri güçlendiren besinler; Süt ürünleri, fıstık, soya fasulyesi, lahana, badem, brokoli, ceviz, kurumuş meyveler, balık, mercimek, kuru baklagiller, tavuk, su ürünleri, incir, kivi, çilek, turunçgiller, biber, karnabahar, domates, yeşil sebzeler, zeytinyağı, bamya, ıspanak, şalgam, yeşil çay, pancar, yumurta, kırmızı et, muz ve yumurta.


Kemik Sağlığını Korumak İçin Hangi Besinlerden Uzak Durulmalı?

Tuz ve aşırı protein tüketimi, kalsiyum kaybına neden olarak kemik erimesi gibi hastalıklara yol açar. Alkol ve sigaradan uzak durulmalıdır. aynı şekilde kafein ve asitli içecekler de çok fazla tüketilmemelidir. Stresten uzak durmakta oldukça önemlidir.




Eklem ve Kemikleri Güçlendiren Doğal Karışım Tarifi

Malzemeler;

1.5 su bardağı bal

5 adet çiğ fındık

5 yemek kaşığı keten tohumu

5 adet çiğ badem

2 yemek kaşığı kabak çekirdeği

3 yemek kaşığı kuru üzüm

2 yemek kaşığı aromasız jelatin

2 yemek kaşığı susam


Yapılışı;

Bal dışında kalan tüm malzemeleri blenderdan geçirin. Karışımın çok ince bir hale gelmesine özen gösterin. Ardından üzerine balı ekleyerek tekrar blenderdan geçirin. Homojen bir kıvam elde edince, hazırladığınız karışımı cam kavanoza aktarın ve kapağını kapatın. Karışımı bu şekilde buzdolabında 1 buçuk ay muhafaza edebilirsiniz.


Doğal Karışım Nasıl Uygulanmalı?

Karışımı her gün öğle veya akşam yemeklerinden önce 1 yemek kaşığı tüketebilirsiniz. Eğer yemekte zorlanırsanız, yarım su bardağı ılık içme suyu ile karıştırarak da tüketebilirsiniz. Karışımı 1 hafta uyguladıktan sonra mutlaka 1 hafta ara verin. Ara verdiğiniz haftadan sonra tekrar 1 hafta kullanabilirsiniz. Fakat karışımı tükettiğinizde arada 1 hafta boşluk bırakmaya özen gösterin.


Doğal Karışımı Kimler Uygulayamaz?

Eğer şeker hastalığınız varsa veya malzemeler listesindeki herhangi bir ürüne alerjiniz varsa, bu karışımı kesinlikle uygulamayın. Karışımdan kaynaklandığını düşündüğünüz mide bulantısı veya herhangi bir rahatsızlığınız varsa, karışımı tüketmeyi derhal bırakın ve mutlaka doktorunuza başvurun. Ciddi kronik bir rahatsızlığınız veya diyabet hastalığınız varsa, karışımı uygulamadan önce mutlaka doktora danışın.


Şunlara da göz atın;

  1. Diyabet hastaları nasıl beslenmeli?
  2. Gut hastaları nasıl beslenmeli?
  3. Evde doğal antibiyotik yapımı
  4. Ev yapımı pastil
  5. Doğal öksürük şurubu yapımı

Haber Kategorileri

Sağlıklı Yaşam

Lezzetli Haberler

Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Hindi But Nasıl Pişirilir: 3 Farklı Yöntem
26 Aralık 2024 Masterchef: Son Ceket Verildi
Eliff Karadayı’dan yılbaşı sofrası için öneriler
Şık ve Lezzetli Yılbaşı Sofrası İçin 4 Nefis Tarif