Kemik Suyu Nasıl Saklanır?
Kemik suyu buzdolabında nasıl saklanır? Kemik suyu ne kadar süre dayanır? İşte, kemik suyunu buzdolabında ve buzlukta saklama yöntemleri:

Kemik suyu, etli kemiklerin kaynatılıp terbiye edilmesiyle hazırlanan bir çorba çeşididir. Dana veya kuzu kemiğinden elde edilen bu su, sade bir şekilde tüketilebilir. İsteğe göre farklı çorbalara ve sebze yemeklerine eklemek de mümkündür. Yüksek oranda kaliteli protein içeren kemik suyu, eklemleri güçlendirir ve vücut direncini artırır. Sporculara önerilen besinlerin de başında gelir. Kemik suyunu kısa sürede tüketemeyecekseniz, doğru saklama yöntemlerini kullanarak uzun süre muhafaza edebilirsiniz.


Kemik suyu çorbası tarifine de göz atın.

Kemik Suyu Buzdolabında Nasıl Saklanır?

  1. Kemikleri kaynattıktan sonra elde ettiğiniz kemik suyunu dikkatli bir şekilde süzün.
  2. Geniş bir tencerenin içerisine buzlu su doldurun. Kemik suyunu tenceresiyle birlikte, buzlu suyun içerisine yerleştirin ve soğumasını bekleyin.
  3. Kemik suyunu buz poşetlerine veya kağıt bardaklara doldurarak porsiyonlara ayırın.
  4. Bardakların üzerini kapatarak kemik suyunu buzdolabında yerleştirin.



Kemik Suyu Buzlukta Nasıl Saklanır?

  1. Kemik suyunu süzüp, oda sıcaklığına gelene kadar soğuttuktan sonra kağıt bardaklara veya buz kalıplarına dökün.
  2. Bardakların üzerini kapattıktan sonra kemik suyunu buzluğa yerleştirebilirsiniz.
  3. Kemik suyunun buzlukta -18 derecenin altında saklanması gerekir.
  4. Dondurduğunuz kemik suyunu kullanacağınız zaman, önce buzdolabı rafına koyun ve çözünmesini bekleyin.
  5. Çözdürdüğünüz kemik suyunu tekrar buzluğa atmayın.

Kemik Suyu Ne Kadar Dayanır?

Kemik suyunu, buzdolabında 7 gün, buzlukta ise 3-6 ay kadar saklayabilirsiniz. İlikli kemik suyunu derin dondurucuda maksimum 3 aya kadar muhafaza edebilirsiniz. Konserve edilmiş kemik suyunu ise, kapağını açmadan buzdolabında 1 ay muhafaza edebilirsiniz. Kemik suyunu buzdolabında ve cam kavanozda saklama süresi ise 3 gündür.

Kemik Suyunun Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

  1. Kemik suyu bozulduğunda, ekşi ve ağır bir koku yayar. Eğer ağır ve kötü bir koku alıyorsanız, kemik suyunu kesinlikle tüketmeyin.
  2. Kemik suyunun bozulma işaretlerinden biri de rengidir. Olduğundan farklı bir renkte görünüyorsa, kemik suyunu tüketmeyin.
  3. Son olarak 1 tatlı kaşığını geçmeyecek şekilde tadına bakabilirsiniz. Eğer tadında acılaşma varsa, çöpe atmanız gerekir.


Şunlara da göz atın;

  1. Peynir altı suyu nasıl saklanır?
  2. Kabak nasıl saklanır?
  3. Sirke anası nasıl saklanır?
  4. Balık buzlukta nasıl saklanır?
  5. Besinler bozulmadan nasıl saklanır?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Eliff Karadayı’dan yılbaşı sofrası için öneriler
Şık ve Lezzetli Yılbaşı Sofrası İçin 4 Nefis Tarif
Picanha Nedir, Nasıl Pişirilir?
Pasta Şefi Ebru Özgün'den 6 Yılbaşı Tatlısı