Kek İcing Nasıl Yapılır?
İcing pastacılıkta kullanılan ürünlerden biridir. İcing ile süslemeler yapılır. Sizler için kek icingi nasıl yapılır anlattık. İşte, kek icingi nasıl yapılır:

İcing pastacılıkta kullanılan ürünlerden biridir. İcing ile süslemeler yapılır. Sizler için farklı icing tariflerini paylaştık. Üç farklı icing tarifi aşağıda. Sizler için kek icingi nasıl yapılır anlattık. İşte, kek icingi nasıl yapılır:

Tereyağlı İcing:

  1. 1 su bardağı (240mL) tereyağı
  2. 3 su bardağı (720mL) pudra şekeri
  3. 2 yemek kaşığı (30mL) krem şanti
  4. 1 çay kaşığı (5mL) vanilya veya badem özü
  5. İsteğe bağlı ek tatlandırıcı (öneriler için tarife bakın)

Şekerli İcing:

  1. ~2 su bardağı (480 mL) pudra şekeri
  2. ~4–12 yemek kaşığı (60–180 mL) süt veya meyve suyu
  3. ~1 çay kaşığı (5mL) vanilya veya badem özü

Peynirli İcing:

  1. 0,5 su bardağı (120 mL) tereyağı veya margarin
  2. 1 su bardağı (240mL) krem peynir
  3. 2 su bardağı (480mL) pudra şekeri
  4. 1 çay kaşığı (5mL) vanilya özü

Basit Bir Tereyağlı İcing Nasıl Yapılır?

  1. Bir diğer adı ile buttercream icing genellikle klasik bir doğum günü pastası veya kek üzerinde kullanılır.
  2. 1 su bardağı (240mL) tereyağını yumuşatın. Tereyağını yumuşatmanın en hızlı yolu, onu mikrodalgaya dayanıklı bir tabağa koyup 10-30 saniye mikrodalgada pişirmektir. Mikrodalga fırınınız yoksa, küçük parçalara ayırın ve tezgahın üzerine bırakın. Her iki durumda da, tereyağı oda sıcaklığında ve biraz yumuşak olduğunda ancak erimediğinde devam edin.
  3. Tereyağı ve şekeri birlikte karıştırın. Yumuşatılmış tereyağını geniş bir kaseye alın ve karıştırarak 3 su bardağı (720mL) pudra şekerini azar azar ekleyin. Bu, elektrikli bir karıştırıcıda daha hızlı olacaktır, ancak tereyağı yumuşak olduğu sürece elle birkaç dakika içinde yapılabilir. Elektrikli karıştırıcı kullanıyorsanız düşük hızda başlayın ve kuru şeker kalmadığında orta hıza yükseltin.
  4. Ek tatlar ekleyin (isteğe bağlı). Bu adımı tamamen atlayabilir ve yine de lezzetli, çok yönlü bir tereyağlı krema hazırlayabilirsiniz. Bununla birlikte, dilerseniz, az miktarda ek tatlandırıcı ekleyerek değiştirebilirsiniz. Melek maması kekiyle eşleştirmek için 1 çay kaşığı (5 mL) limon kabuğu rendesi, daha da zengin bir krema için 30 mL eritilmiş şekersiz çikolata ve hatta bir çikolatalı keke moka aroması vermek için bir çorba kaşığı (15 mL) hazır kahve düşünün.
  5. Kalan malzemeleri karıştırın. 2 yemek kaşığı (30 mL) çırpılmış krema (veya ağır krema) ve 1 çay kaşığı ekleyin. (5mL) vanilya veya badem özü, ardından renk ve doku tutarlı olana kadar bir kaşık veya karıştırıcı ile çırpın. Kıvamlı ama bıçakla eşit şekilde dağılıyorsa pastanın üzerine sürülmeye hazırdır.

Basit Şekerli İcing Nasıl Hazırlanır?

  1. Pudra şekerini büyük bir kaseye dökün. Pudra şekerini 2 su bardağı ölçebilir veya ihtiyacınıza uygun olduğunu düşündüğünüz miktarı dökebilirsiniz. Bu tarifi ayarlamak veya daha fazlasını yapmak son derece kolaydır, bu nedenle ölçülerinizi tam tutmak için baskı hissetmeyin.
  2. Az miktarda süt veya meyve suyu dökün. Eklemek istediğiniz aromaya göre süt, limon suyu veya başka bir meyve suyu kullanabilirsiniz. Sıvıdan 4 yemek kaşığı ölçün veya kullanılan şeker miktarından çok daha az olacak şekilde az miktarda dökün. Çok az eklemek ve daha sonra eklemek, çok fazla eklemek ve kullanmayı düşündüğünüzden çok daha fazla şeker eklemek zorunda kalmaktan daha iyidir.
  3. Bir kaşıkla iyice karıştırın. İlk başta hafifçe karıştırın, aksi takdirde şeker kasenin kenarına düşecek ve dağınıklık yaratacaktır. Bir macun oluşana veya tüm sıvı şeker tarafından emilene kadar karıştırın.
  4. Görünür kuru şeker kalmayana kadar her seferinde biraz daha sıvı ilave edin. Azar azar süt veya meyve suyu ekleyip karıştırmaya devam edin. Karışım, hamurun üzerinde kuru şeker kalmayacak şekilde homojen bir kıvama geldiğinde hazırdır. İsteğe bağlı olarak karışımı inceltmek veya sıvının aromasını arttırmak için biraz daha sıvı ekleyebilirsiniz. Bununla birlikte, karışım akıcı hale gelirse, telafi etmek için biraz daha şeker ekleyin.
  5. Birkaç damla vanilya veya badem özü ekleyerek bitirin. Buzlanmanıza dikkatlice birkaç damla ekleyin veya 1 çay kaşığı (5 mL) ölçün. İyice karıştırın.

Peynirli İcing Nasıl Hazırlanır?

  1. Bunu hemen hemen her pasta ile eşleştirin. Krem peynirli krema, özellikle havuçlu keklerde popülerdir, ancak çikolata, kırmızı kadife veya zencefilli keklerle de iyi çalışır. Sade tereyağlı kremadan daha az tatlı, şekerli tadı kendi zengin aromasıyla dengelemek için herhangi bir pasta veya kurabiyede kullanılabilir.
  2. Tereyağı ve krem peyniri yumuşatın. 0,5 su bardağı (120mL) tereyağı veya margarin ve 1 su bardağı (240mL) krem peynir alın. Onları mikrodalgada yumuşatın ya da sadece küçük parçalara ayırıp oda sıcaklığında bırakarak yumuşatın. Malzemeler yumuşayıp erimediğinde devam edin.
  3. Krem peynir ve tereyağını iyice karıştırın. El ile yaparsanız sıkıcı ve yorucu olabileceğinden, mümkünse bir elektrikli karıştırıcı kullanın. Topak kalmayana ve tüm karışım aynı renk ve dokuya sahip olana kadar karıştırın.
  4. Pudra şekerini karıştırın. Tereyağı ve krem peynir güzelce karıştırıldıktan sonra, 2 bardak (480mL) pudra şekerini 1/2 bardak (120mL) artışlarla yavaş yavaş ekleyin ve iyice karıştırın.
  5. Hafif ve kabarık olana kadar çırpın. Buzlanmayı hafif ve kabarık olana kadar karıştırmaya devam edin. Yeterince kabarık olup olmadığından emin değilseniz durun; çok fazla çırpmaktan ve akıcı hale getirmektense biraz kalın buzlanma ile bitirmek daha iyidir.
  6. Vanilya ekstraktını karıştırarak bitirin. 1 çay kaşığı ekleyin. (5mL) vanilya özütünü kremaya ekleyin ve kısaca karıştırın. Artık görünmemelidir, ancak otuz saniyeden daha uzun süre atmaya gerek yoktur. Artık kremanız pastanızın üzerine sürmek için hazır.

Şunlara da göz atın;

  1. Royal İcing
  2. Kek unu nasıl yapılır?
  3. Kek nasıl dondurulur?
  4. Farklı kek tarifleri
  5. Kabarık kek yapmanın püf noktaları

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Diyet Yılbaşı Menüsü: Yeni Yıla Özel 28 Diyet Yemeği
22 Aralık 2024 Masterchef: İlk Ceketin Sahibi Belli Oldu
Asla Derin Dondurucuya Koymamanız Gereken 9 Besin
Peru Biberi (Karabiber Ağacı) Nedir, Nasıl Kullanılır?
Yağlamanın Yanına Ne Gider: 10 Tamamlayıcı Tarif
Pastırma Çiğ Yenir Mi?