Tavada, Fırında ve Izgarada Kefal Nasıl Pişirilir?
Kefal nasıl pişirilir? Kefal pişirirken nelere dikkat edilmelidir? Kefal, hangi tariflerde kullanılır? İşte, fırında, ızgarada ve tavada kefal pişirme teknikleri:

Mugilidae familyasına ait bir balık türü olan kefal, gümüş renkli ve büyük başlıdır. Farklı türleri olan kefalin türleri ortalama 25-90 cm uzunluğundadır. Üzeri pullu, beyaz etli ve lezzetli bir balık türüdür. Kefal balığı, Türkiye'nin hemen hemen her yerinde yaşayabilen bir balık türüdür. Kefal balığını yakalamak için, kurt, ekmek ve balık içi yemleri kullanılır.

Kefal Tavada Nasıl Pişirilir?

  1. Kefalleri pişirmeden önce fileto şeklinde kesin ve kılçıklarını çıkartın.
  2. Ardından soğan, kekik, zeytinyağı, tuz ve sarımsaklı sosla marine edin.
  3. Marine ettiğiniz kefalleri buzdolabında 1-2 saat kadar dinlendirin.
  4. Daha sonra mısır ununa önlü arkalı olacak şekilde bulayın.
  5. Kızgın yağda balıkları kızartın ve kağıt havluda bekleterek fazla yağını süzdürün.
  6. Dilerseniz, marine etmeden de pişirebilirsiniz. Ancak marine sosu balığın lezzetini arttıracaktır.

Kefal Fırında Nasıl Pişirilir?

  1. Kefalin pullarını güzelce temizleyin. Ardından bol suyla yıkayın.
  2. Yıkadığınız kefallerin üzerine tuz ve karabiber serpiştirerek oda sıcaklığında bekletin.
  3. Bu esnada tepsiye yağlı kağıt serin. Tepsinin içerisine halka halka dilimlenmiş soğanları ve havuçları ekleyin. 
  4. Soğanların üzerine balıkları yerleştirin.
  5. Balıkların üzerinde ise zeytinyağı, limon suyu ve kekik gezdirin. Tepsinin içerisine 1 adet defne yaprağı yerleştirin.
  6. Balıkların üzerini yağlı kağıtla kapatın. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kontrollü bir şekilde, yaklaşık 30 dakika, pişirin. Sıcak sıcak servis edin.

Kefal Izgarada Nasıl Pişirilir?

  1. Balıkların pullarını güzelce temizleyin. Kefalin kenarlarına (karın kısmına) çizikler atın.
  2. Bir kabın içerisinde zeytinyağı, karabiber, kekik, tuz ve sarımsak koyarak karıştırın.
  3. Temizlediğiniz balıkları bu sosun içerisine önlü arkalı ıslatın.
  4. 1 saat boyunca balıkları buzdolabında dinlendirin.
  5. Izgarayı yağlayın ve orta ateşe ayarlayın. Marine ettiğiniz kefalleri ızgarada önlü arkalı olacak şekilde kızartın.

Kefal kullanarak yapabileceğiniz tarifler;

  1. Fırında kuskuslu kefal
  2. Rezene ve kumkatlı kefal
  3. Kefal pilaki

Şunlara da göz atın;

  1. Barbun nasıl pişirilir?
  2. Sardalya nasıl pişirilir?
  3. Sarıkanat pişirme teknikleri
  4. Palamut pişirme yöntemleri
  5. Fırında balık tarifleri

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Şef Aydın Demir'den Yılbaşı Yemekleri
Etli Salata Tarifleri: Yılbaşına Özel 15 Etli Salata Tarifi
Şef Savaş Ergen'den 2 Nefis Yılbaşı Mezesi
4 Şeften Yılbaşına Özel 14 Tarif
Dünyanın En İyi Sebze Yemekleri Açıklandı: Türkiye'den 5 Yemek Listede
Boğaz’da lezzet durakları