Kayısının Faydaları Nelerdir: Kayısının 12 Şaşırtıcı Faydası
Kayısının faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Kayısı nasıl tüketilir? Kayısı günde kaç tane yenir? İşte, tatlıların vazgeçilmezi olan kayısının şaşırtıcı faydaları ve tüketimi:

Yetiştirilmesi oldukça zahmetsiz bir meyve olan kayısıyı bahçenizde bile rahatlıkla yetiştirebilirsiniz. Hatta çoğu zaman kendiliğinden, doğal olarak büyüyebilen meyve ağaçlarından biridir. Malatya ilimizle özdeşleşen kayısı ile tadına doyulmaz marmelatlar, reçeller, kompostolar hazırlayabileceğiniz gibi çekirdeklerini çıkarttıktan sonra kurutarak kış boyunca da kurusunu tüketebilirsiniz. İster kuru, ister taze fark etmez siz, siz olun birçok faydası olan bu lezzetli meyveyi günlük beslenmenizden eksik etmeyin. 



Kayısının Faydaları Nelerdir?

  1. Önemli bir A, B, C ve P vitamini kaynağıdır.
  2. İçerdiği likopen gibi antioksidanlar tarafından zengin olan kayısı, kalp sağlığının güçlendirilmesine yardımcı olur.
  3. Kabızlık gibi sindirim sorunlarının giderilmesinde etkilidir.
  4. Kalsiyum açısından zengin bir meyve olan kayısı, kemiklerin güçlenmesine katkı sağlar.
  5. İçeriğindeki demir sayesinde kansızlığa iyi gelir.
  6. Böbreklerde oluşan taşların azalmasında etkili rol oynar.
  7. Yorgunluğun giderilmesine destek olur.
  8. Kansere karşı koruyucu etkisi vardır.
  9. Düşük kalorili ve lif bakımından zengin olması sebebiyle kilo vermeye yardımcı olur.
  10. Cilde parlaklık ve yumuşaklık kazandırır. Cildin aşırı yağlanmasına neden olan etkenlerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olur.
  11. Saçların dökülmesini engellemeye yardımcı olur.
  12. Yüze ve ellere uygulandığında mükemmel bir nemlendirici görevi görür.

Kayısı Günde Ne Kadar Yenir?

Kayısı, genellikle ara öğün olarak tüketilir. Diyette olanlar için kayısının günde 2-3 adet tüketilmesi önerilir. Diyette olmayan bireyler için de, ara öğünlerde maksimum 5-6 adet kayısı tüketmek yeterlidir.

Kayısı Nasıl Tüketilir?

Kayısı, sade bir şekilde tüketilebilen bir meyvedir. Ayrıca, kayısıyı farklı tariflerde kullanarak da tüketebilirsiniz. Kayısı çekirdeklerinin ezilmesiyle elde edilen kayısı yağı ise, cilt için kullanılabilir. Ancak alerjik bünyeye sahip olan kişilerin kullanmadan önce mutlaka doktora danışması gerekir.


Şunlara da göz atın;

  1. Kayısılı tarifler
  2. Kayısı diyeti nasıl yapılır?
  3. Kayısı nasıl kurutulur?
  4. Kuru kayısının faydaları nelerdir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Kahve Terimleri Sözlüğü: Uzman Olmak İsteyen Herkesin Bilmesi Gereken 37 Kahve Terimi
Tulum Peyniri Nedir, Nasıl Yenir?
14 Kasım 2024 Masterchef: 3. Dokunulmazlığı Hangi Takım Kazandı?
Hamilelikte Greyfurt Yenir Mi?
Kimler restoran, cafe açmalı veya açmamalı? Şef Murat Bozok'a sorduk
Şef Alp Çekici'den 3 Nefis Tarif