Şık sunumuyla herkesi kendine hayran bırakacak nefis tatlılar hazırlamaya ne dersiniz? Çay sohbetlerinde, yemeklerden sonra ve misafir ağırlarken sunabileceğiniz birbirinden lezzetli tatlı önerilerimiz var. Magnoliadan hurma toplarına, crumbledan brownie'ye nefis tarifleri sizlerle buluşturuyoruz. İşte, pratik ve leziz 9 kavanoz tatlısı:
New York'tan dünyaya yayılan magnolia, puding kıvamında bir tatlı çeşididir. Yapımında bebe bisküvisi ve krema kullanılır. İsteğe göre çikolata, kestane ve meyveli çeşitleriyle hazırlanabilir. Atıştırmalık olarak sunulan vişneli hurma topu, yaklaşık 25 dakikada hazırlanır. Cam kavanozlarda saklanan bu tatlı, karışık kuruyemiş ile hazırlanır. Yapımında şeker kullanılmamaktadır. Elmalı iç harç ile hazırlanan kuplar, oldukça hafiftir. Tatlının yapımında yoğurt, peynir, elma püresi ve yulaflı bisküvi kullanılır. Hem görünümü, hem de lezzeti ile en sevilen tatlılardan biridir. Rengarenk görünümü ile özellikle çocukların severek tükettiği gökkuşağı tatlısı, süt, un ve krem şanti ile hazırlanır. Renkli bir görünüm elde etmek için gıda boyası ve renkli şekerlemeler kullanabilirsiniz. Dondurulmuş bir tatlı çeşidi olan parfe, Fransız mutfağına özgü bir tatlıdır. Ana malzemeleri şeker, yumurta ve krema olan parfeyi, bu kez brownie ile birlikte sunuyoruz. Altı çikolatalı puding, üstü ise parfe ve krem şanti ile hazırlanır. Yumurta akı ve pudra şekeri ile hazırlanan mereng, Fransa'da oldukça meşhur bir tatlıdır. Beze olarak da bilinir. Alt kısmı limonlu muhallebi kıvamında olan bu tatlının üzeri mereng ile kaplanır. Farklı bir tat denemek isteyenler için çikolatalı portakallı kupları öneriyoruz. Yapımında kedidili bisküvi, portakal suyu ve bitter çikolata kullanılan bu tatlı, yaklaşık 20-15 dakikada hazırlanır. Kavanozda hazırlayabileceğiniz bir diğer tarif ise böğürtlenli tatlıdır. Kavanozun alt kısmı yulaflı bisküvi, ortası krema ve üzeri böğürtlenli sos ile doldurulur. Kırıntılı turta olarak bilinen crumble tatlısını, bu kez kavanozda hazırlıyoruz. Kavanozun tabanı vişneli dolgu, ortası crumble, üzeri ise vişne taneleri ile süslenir. Şunlara da göz atın;