Katı Meyve Sıkacağında Hangi Meyveler Sıkılır?
Katı meyve sıkacağı nedir, ne işe yarar? Katı meyve sıkacağında hangi meyveler sıkılır, hangi meyveler sıkılmaz? Katı meyve sıkacağı ve blender aynı işlevlere mi sahip? İşte, katı meyve sıkacağında sıkılabilen meyveler:

Katı meyve sıkacağı, meyve ve sebzelerden meyve suyu çıkartmak için kullanılır. Özellikle meyve sevmeyen kişilere önerilen katı meyve sıkacağı, ihtiyaç duyduğunuz vitaminleri meyve ve sebzelerin suyuyla almanıza sağlayabilir. Yüksek kaliteli bir meyve sıkacağı, mutfağınıza büyük fayda sağlayabilir. Çocuklu ailelerinde de tercihleri arasında olan katı meyve sıkacağı, aynı anda farklı meyvelerin sıkılarak aromatik tatlar elde etmenize de yardımcı olur.

Katı Meyve Sıkacağında Hangi Meyveler Sıkılır?

  1. Elma
  2. Portakal
  3. Üzüm
  4. Havuç
  5. Kavun
  6. Karpuz
  7. Nektarin
  8. Ananas
  9. Armut
  10. Mandalina
  11. Kereviz
  12. Kivi
  13. Pancar
  14. Zencefil
  15. Çilek
  16. Yaban mersini
  17. Salatalık
  18. Ispanak
  19. Domates
  20. Nar
  21. Limon
  22. Greyfurt

Katı meyve sıkacağında, her türlü narenciye sıkılabilir. Ancak portakal, mandalina gibi meyvelerin, sıkmadan önce kabuklarının soyulması önerilir. Çünkü kabuğun iç kısmında bulunan beyaz ince kısımlar genellikle acı bir tada sahiptir ve sıkıldığı takdirde meyve suyunun tadını bozabilir.

Katı Meyve Sıkacağında Neler Sıkılmaz?

  1. Muz
  2. Mango
  3. Şeker kamışı
  4. Bal kabağı
  5. Avokado

Katı meyve sıkacağında, nişasta içeren meyve ve sebzelerin suyu sıkılamaz. Bunlar için blender kullanılması önerilir.

Nelere Dikkat Etmeliyiz?

  1. Katı meyve sıkacağında kullanılan havuç ve pancar gibi güçlü renklere sahip olan meyveler, kapağın renginin değişmesine yol açabilir.
  2. Meyve lekeleri, genelde bulaşık makinesinde veya sıcak suda yıkandığında kısa sürede çıkar.
  3. Çıkmayan lekeler için, kağıt havluya birkaç damla sıvı yağ ekleyip lekenin ovulması ve sıcak sudan geçirilmesi yeterlidir.
  4. Kullanılan meyvelerin yoğunluğuna ve liflerine bağlı olarak, süzgeç bölümünün gözenekleri tıkanabilir. Bu yüzden katı meyve sıkacağının süzgeci, her kullanımdan sonra temizlenmelidir. 

Katı Meyve Sıkacağı ve Blender Aynı Mı?

Katı meyve sıkacağı ve blender benzer işlevlere sahip olsa da, tamamen aynı değildir. Blenderlar, meyve ve sebzelerin tüm kısımlarını tutarak smoothie ve harmanlanmış içecekler yapmak için kullanılır. Katıcı meyve sıkacağı ise, meyvenin sadece suyunu çeker ve lifin çoğunu geride bırakır. Yüksek kaliteli meyve sıkacakları, uzun süre dayanacak şekilde üretilmiştir.

Şunlara da göz atın;

  1. Katı meyve sıkacağı nasıl temizlenir?
  2. Blendera asla konulmaması gerekenler
  3. Mikrodalga fırında pişirilmeyen malzemeler
  4. Hava fritözünde ne pişirmemelisiniz?
  5. Meyve suyu konsantresi nedir?

Haber Kategorileri

Mutfak Ekipmanları

Lezzetli Haberler

Greyfurt Tarifleri: Greyfurtla Yapılan 10 Farklı Tarif
Yılbaşı Hediyeleri: 2025 Yılbaşına Özel 10 Hediye Fikri
Selma Mollaoğlu'ndan Yılbaşına Özel 5 Tarif
Yılbaşı Sofrasında Hangi Yemeklere Yer Verilmeli?
Bingül Mete'den Yılbaşı Tarifleri
Nişantaşı Kahvaltı Mekanları: Nişantaşı'nda Gidebileceğiniz 10 Kahvaltı Mekanı