Sağlıklı beslenmenin ilk adımlarından biri de mevsiminde beslenmekten geçiyor. Meyve ve sebzeleri, en doğru zamanlarda tüketerek hem organik beslenebilir, hem de sağlığınıza daha fazla dikkat edebilirsiniz. Kasım ayı ise havaların hızla soğuduğu bir mevsimdir. Bu mevsimin sağlıklı sebzeleri ile hazırlanan tarifleri sizler için derledik. İşte, mevsiminde beslenmek isteyenler için Kasım ayı sebzeleri ile hazırlanan 10 tuzlu tarif:
Kış aylarında içinizi ısıtacak pancar çorbası, pancarla yapabileceğiniz yemeklerin başında gelir. Soğan ve un karışımı ile hazırlanan pancar çorbası, kruton ekmek dilimleri ile birlikte sunulur. Şalgam suyu ile hazırlanan bulgur salatası rengi ve lezzeti ile sofralarınızın sevilen lezzetlerinden biri olacak. Sadece üç malzeme ile hazırlanan kremalı ıspanak sote ana yemeklerinizin yanında yan ürün olarak sunulabilir. Kiş ya da börek harcı olarak kullanılabilir. Havucu, sade bir şekilde sunmak isteyenleri böyle alalım. Baharatlı sosla hazırlanan zeytinyağlı havuç dilimlerini, sebze ve et yemeklerinin yanında sunabilirsiniz. Zeytinyağlı pırasa yemeğini nar ekşisi ile denediniz mi? Nar ekşisinin verdiği tatlı mayhoş lezzetiyle zeytinyağlı pırasa tarifini çok seveceksiniz. Turp, genellikle salataların içerisinde kullanılan bir besindir. Turp salatası, 10 dakikada hazırlanır ve ana yemeklerin yanında sunulur. Maydanoz ile zenginleştirerek servis edebilirsiniz. Kereviz ve portakalı hiç birlikte denediniz mi? Eğer cevabınız hayırsa, portakal dilimleri ile zenginleştirilen kereviz çanakları tarifini mutlaka denemenizi öneriyoruz. Kerevizin en yaygın kullanım şekillerinden biri de salata yapımında kullanmaktır. Rendelenmiş kereviz, ceviz içi ve yoğurt ile hazırlanan bu salatayı, tavuk ve et yemekleriyle birlikte sunabilirsiniz. Daha önce bahsettiğimiz gibi bal kabağı yalnızca tatlılarda değil, ana yemeklerde de kendine yer bulur. Ortalama 30-35 dakikada hazırlanan zeytinyağlı bal kabağını diyet listelerine de ekleyebilirsiniz. Karnabaharla yapabileceğiniz yemeklerin başında kızartma gelir. Un ve yumurtaya bulanarak kızartılan karnabahar, kapari sos eşliğinde servis edilir. Ortalama 30-35 dakikada sofralardaki yerini alır. Şunlara da göz atın;