Karnabahar Nasıl Saklanır: 3 Farklı Saklama Yöntemi
Karnabahar uzun süre nasıl saklanır? Karnabahar dolapta ne kadar dayanır? Karnabahar buzlukta kaç gün saklanır? Karnabaharın bozulduğu nasıl anlaşılır? İşte, uzun süre karnabahar saklama yöntemleri:

Turpgiller familyasına ait bir bitki olan karnabahar, etli çiçeklere sahiptir. Anavatanı Doğu Akdeniz olan bu sebzenin yaprakları koyu yeşil, çiçekleri ise sarımtırak bir renktedir. Görünümü lahanaya benzetilen karnabahar, kış sebzesidir. Özellikle bağışıklığı güçlendirmek için haftada bir kez tüketilmesi önerilir. Fosfor ve vitamin bakımından oldukça zengindir.


Karnabahar Buzdolabında Nasıl Saklanır?

  1. Öncelikle karnabahar satın alırken, baş kısmındaki tomurcuklar parça parça görünmeli, çamurlu olmamalıdır.
  2. Karnabaharı hemen kullanmayacaksanız plastik veya kağıt bir torba içine konulmalı ve buzdolabının sebze bölümüne yerleştirilmelidir.
  3. Burada dikkat edilecek nokta, karnabaharın köküyle birlikte muhafaza edilmesidir. Bunun sebebi ise karnabaharın nemden etkilenmemesidir.
  4. Eğer karnabahar önceden kesildiyse çiçekleri 1-2 gün içinde tazeliğini kaybeder. Bu yüzden hemen tüketilmeli veya yemeği yapıldıktan sonra 2 gün buzdolabında muhafaza edilmelidir.



Karnabahar Buzlukta Nasıl Saklanır?

  1. Karnabaharı güzelce yıkayın, yapraklarını ayıklayın ve orta büyüklükte parçalara ayırın.
  2. Geniş bir tencerede su kaynatın. Su kaynayınca içine yarım limon suyunu ilave edin.
  3. Kaynar suyun yakınına içi buzlu suyla doldurulmuş bir kase yerleştirin.
  4. Karnabaharları kaynar suya atın ve 1-2 dakika bekletip kevgirle sudan çıkartın. Ardından buzlu suyun içerisine alın.
  5. Bu suda da 2-3 dakika beklettikten sonra kevgirle suyunu süzerek çıkartın.
  6. Karnabaharları doğrudan paketlemeyin. Bunun yerine temiz bir kağıt havlu üzerine dizerek kurumalarını bekleyin.
  7. Tamamen kuruyan karnabaharları tek seferde kullanacağınız porsiyonlara ayırın ve buzdolabı poşetine yerleştirin.
  8. Poşetleri hava almayacak şekilde bağlayın ve buzluğa atın. Karnabaharı buzlukta 1 yıla kadar muhafaza edebilirsiniz.

Karnabahar Yemeği Nasıl Saklanır?

  1. Karnabaharı güzelce temizleyip yemek yapımında kullandınız.
  2. Hazırladığınız yemeğin arta kalan kısmını oda sıcaklığında çok bekletmeyin. Bunun yerine tencerenin kapağını kapatarak buzdolabına kaldırın.
  3. Karnabahar yemeğini buzdolabında 1-2 gün muhafaza edebilirsiniz.
  4. Tekrar yemek istediğiniz zaman tencereyi oda sıcaklığında 5 dakika bekletip ardından yemeği ısıtmanız yeterlidir.
  5. Ancak buzdolabından çıkarttığınız yemeği ısıttıktan sonra kesinlikle tekrar buzdolabına atmayın.   



Karnabahar Ne Kadar Süre Dayanır?

Karnabahar buzdolabında 1 haftaya kadar saklanabilir. Eğer yemek yapımında kullanıldıysa en fazla 2-3 gün içerisinde tüketilmelidir. Karnabahar buzlukta 1 yıla kadar tazeliğini korur. Ancak uzun süre muhafaza edebilmek için, 
mutlaka şoklama işleminden geçirmek gerekir.


Karnabaharın Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

Karnabaharın çiçeklerinde kahverengi lekeler oluşmaya başladıysa, bozulma başlamış demektir. Karnabaharın yapışkan dokusu ve çok yumuşaması da bozulmanın bir işaretidir. Bunun dışında karnabahardan kötü ve kesin bir koku alıyorsanız, kesinlikle tüketmeyin. Karnabaharın üzerinde küf oluşmaya başladıysa, en kısa zamanda çöpe atmanız gerekir.


Şunlara da göz atın;

  1. Soğan nasıl saklanır?
  2. Dereotu nasıl saklanır?
  3. Semizotu nasıl saklanır?
  4. Kabak nasıl saklanır?
  5. Maydanoz nasıl saklanır?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Sigara Böreğinin Yanına Ne Gider: Sigara Böreğinin Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif
Yılbaşında Neden Hindi Yenir?
Yılbaşı Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?
Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı
Donut Tarifleri: Farklı Çeşitleriyle 8 Nefis Donut Tarifi