Karaköy Güllüoğlu'ndan 5 Nefis Baklava Tarifi
Bayram sofralarının vazgeçilmezi olan baklavayı, bu kez Karaköy Güllüoğlu'nun tarifleriyle hazırlamaya ne dersiniz? İşte, Karaköy Güllüoğlu'ndan 5 nefis baklava tarifi:
Karaköy Güllüoğlu'ndan 5 Nefis Baklava Tarifi

Kalabalık sofralarımızın vazgeçilmez lezzeti baklavanın şüphesiz yeri dolmaz... Sizler için bu lezzetli tatlının peşine düştük ve Karaköy Güllüoğlu’nun mutfağına girdik. İşte işin ustalarından birbirinden lezzetli çeşit çeşit baklava tarifi...

  1. Çikolatalı Baklava

çikolatalı baklava

Kakaolu yufkanın çikolata ve sade yağ ile doldurulmasıyla hazırlanan bu lezzet, pancar şekerli şerbet ile zenginleştirilir. Hem görünümü, hem de lezzetiyle çikolata severlerin favorisi olacak niteliktedir.

  1. Nadir Dolama

Güllüoğlu'nun eşsiz tariflerinden biri olan nadir dolama, yufkaların fındık ve fıstık ile doldurulmasıyla hazırlanır. Klasik baklavaya göre daha az yufka kullanılır. 

  1. Midye Baklava

Bayram klasiklerinden biri olan midye baklava, incecik açılmış yufkaların antep fıstıklı harç ile doldurulmasıyla hazırlanır. Büzüştürme işleminden sonra fırında pişirilir.

  1. Glütensiz Baklava

Glutensiz un, glutensiz nişasta ve şerbet ile hazırlanan bu baklava, glüten hassasiyeti olanlar için idealdir. İç harcında fıstık veya ceviz kullanılabilir.

  1. Havuç Dilim Baklava

Antep fıstıklı harç ile doldurulan havuç dilimi, ismini görünümünden alan bir baklava türüdür. Genellikle yuvarlak güveç kaplarında pişirilir. Kaymakla servis edilebilir.

Şunlara da göz atın;

  1. Ev yapımı baklava tarifleri
  2. Baklava nasıl saklanır?
  3. Baklava şekerlenirse ne yapmalıyız?
  4. Soğuk baklavanın püf noktaları
  5. Hazır yufkadan baklava yapmanın püf noktaları

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Ekmeği Bana Bana Yediren 10 Nefis Sos
Bizi Çocukluğumuza Götüren 10 Anne Yemeği
Salçanın Kabarmaması İçin Ne Yapmalı?
Yemeklik Salça Nasıl Yapılır?
Filiz Gördünüz Diye Hemen Atmayın! Çimlenen Patates Hakkında Şok Eden Gerçek
Pişen Kekin Çökmemesi İçin Ne Yapmalı?