Kalabalık sofralarımızın vazgeçilmez lezzeti baklavanın şüphesiz yeri dolmaz... Sizler için bu lezzetli tatlının peşine düştük ve Karaköy Güllüoğlu’nun mutfağına girdik. İşte işin ustalarından birbirinden lezzetli çeşit çeşit baklava tarifi...
Kakaolu yufkanın çikolata ve sade yağ ile doldurulmasıyla hazırlanan bu lezzet, pancar şekerli şerbet ile zenginleştirilir. Hem görünümü, hem de lezzetiyle çikolata severlerin favorisi olacak niteliktedir.
Güllüoğlu'nun eşsiz tariflerinden biri olan nadir dolama, yufkaların fındık ve fıstık ile doldurulmasıyla hazırlanır. Klasik baklavaya göre daha az yufka kullanılır.
Bayram klasiklerinden biri olan midye baklava, incecik açılmış yufkaların antep fıstıklı harç ile doldurulmasıyla hazırlanır. Büzüştürme işleminden sonra fırında pişirilir.
Glutensiz un, glutensiz nişasta ve şerbet ile hazırlanan bu baklava, glüten hassasiyeti olanlar için idealdir. İç harcında fıstık veya ceviz kullanılabilir.
Antep fıstıklı harç ile doldurulan havuç dilimi, ismini görünümünden alan bir baklava türüdür. Genellikle yuvarlak güveç kaplarında pişirilir. Kaymakla servis edilebilir.
Şunlara da göz atın;