Karadut, Güneybatı Asya kökenli bir meyvedir. Yenilebilir meyveleri olan karadutun, ilk olarak Mezopotamya'nın ve İran'ın dağlık bölgelerinde yetiştirildiği düşünülmektedir. Reçel ve şerbet yapımında kullanılan bu meyve, sade bir şekilde de tüketilebilir. İşte, yaz aylarında kolayca hazırlayabileceğiniz karadutlu 10 nefis tarif:
Karadut, su ve limon suyu ile hazırlanan karadut pekmezi, kansızlığa iyi gelmesiyle bilinir. Kahvaltı sofraları için hazırlayabileceğiniz bu pekmez, tamamen doğal malzemelerle hazırlanır.
Karadut, karpuz, roka ve mihaliç peyniri ile hazırlanan bu salata, yaz aylarının favorisidir. Sıcak havalarda hafif ve doyurucu beslenmek isteyenler için idealdir.
Çikolata Şefi Gamze Baş'tan mutlaka denemeniz gerek bir sütlaç tarifi. Beyaz çikolata ve yulaf ile hazırlanan bu sütlaç, diyet menüleri için de uygundur.
Karadut, su ve şeker ile hazırlanan karadut şurubu, yemeklerin yanında sunabileceğiniz ferahlatıcı içeceklerden biridir. Ev yapımı doğal meyve suyu sevenler için de uygundur.
Yumurta akı, pudra şekeri ve krema ile hazırlanan pavlova, dünya mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. Okurumuzdan gelen bu tatlıyı, misafir ağırlarken de sunabilirsiniz.
Donut, Amerikan mutfağının sevilen atıştırmalıkları arasında yer alır. Karadutlu cila ve glazür ile renklendirilen bu donut, özellikle çocukların favorisidir.
Evde doğal meyvelerle kendi dondurmalarını hazırlamak isteyenleri böyle alalım. Yalnızca 6 malzemeden oluşan karadutlu dondurmayı, buzlukta dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Daha fazlası için ev yapımı meyveli dondurmalara göz atın.
Yulaflı bisküvi, mascarpone peyniri ve karadut sosu ile hazırlanan cheesecake, yaz aylarında sık sık tüketilen tatlılardan biridir. Buzdolabında dinlendirildikten sonra dilimlenerek servis edilir.
Muhallebi ve karadut sosu ile hazırlanan bu tatlı, hafifliği ile herkesi kendine hayran bırakır. İsteğe göre aralarına bisküvi kırıntısı ekleyebilirsiniz. Üzerini mevsim meyveleri ile süsleyebilirsiniz.
İngiliz tatlısı olarak bilinen crumble, un, şeker ve karadutlu harç ile hazırlanır. Ortalama 30-40 dakika içinde hazırlanan karadutlu crumble, vanilyalı dondurma eşliğinde servis edilir.
Şunlara da göz atın;