Kaparili Tarifler: Kapariyle Yapılan 10 Nefis Tarif
Akdeniz mutfağında yaygın olarak kullanılan kapari, son yıllarda salata, pizza ve turşularda yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır. Peki, kapari ile ne yapılır? İşte, kapariyle yapabileceğiniz 10 nefis tarif:

Gebre otu olarak da bilinen kapari, Akdeniz ikliminin etkili olduğu yerlerde yetişir. Son yıllarda ülkemizde de tüketilmeye başlanan bu bitki, Ağustos-Eylül aylarında hasat edilir. Genellikle kavanozlarda satılan kapari, küçük tomurcuklara benzeyen meyvelerden oluşur. Balık, kırmızı ve beyaz etin yanında kullanılan kapari, meze, salata ve pizzaları lezzetlendirmek için de tercih edilir. Aynı zamanda turşu yapımında kullanımı da mümkündür.

Kapari İle Ne Yapılır?

  1. Kaparili Patlıcan Salatası

Kapari, közlenmiş patlıcan, limon ve sarımsak ile hazırlanan bu salata, ortalama 20 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Özellikle balık yemeklerinin yanında sunabileceğiniz tariflerden biridir.

  1. Limon ve Kapari Soslu Balık Kek

Sudak balığı, mantar, galeta unu, kişniş ve kapari ile hazırlanan bu yemek, özellikle kılçıksız balıklarda tercih edilir. Kızartma usulüyle pişirildikten sonra, sosuyla birlikte servis edilir.

  1. Kaparili Köfte

Kıyma, hardal, kapari ve adaçayı ile hazırlanan köfte, tavada veya fırında kızartıldıktan sonra, tereyağlı sarımsaklı patatesin üzerinde servis edilir. 

  1. Kaparili Mantarlı Kiş Yemeği

Kış aylarında tüketebileceğiniz bu tarifte, kapari, mantar, domates ve ıspanak kökü kullanılır. Hazırlanan yemek orta ateşte 15 dakika pişirildikten sonra sıcak sıcak servis edilir.

  1. Kaparili Meze

Kapariyi meze olarak sunmak istiyorsanız, küp küp doğranmış beyaz peynir, domates, zeytinyağı ve nar ekşisi ile birlikte sunabilirsiniz. Yanına küçük küçük dilimlenmiş lavaş ekmekleri ekleyebilirsiniz.

  1. Somonlu Kaparili Pizza

Farklı tatlar denemeyi sevenler için, nefis bir pizza tarifimiz var. Klasik pizza hamurunun somon füme, kapari ve mozzarella peyniri ile doldurulmasıyla hazırlanan bu yemeği, öğle ve akşam menülerinde sunabilirsiniz. 

  1. Kapari Soslu Dil Balığı

Özellikle Kasım-Şubat aylarında tüketilen dil balığı, kaparili sos ile daha lezzetli bir hale gelir. Sosun içerisinde sarımsak, hardal, sirke, maydanoz, kapari ve zeytinyağı kullanabilirsiniz.

  1. Kaparili Somon Füme

Şık davet sofralarına çok yakışan somon fümeyi, zeytinyağı, sarımsak, sirke ve kaparili sos içinde marine edip rulo şeklinde sararak sunabilirsiniz.

  1. Mayonez Soslu Kaparili Söğüş Et

Kapariyi et yemeklerinde kullanmak istiyorsanız, dana butları yumuşayana kadar haşlayın. Kapari, ton balığı, mayonez ve yoğurdu püre kıvamına getirerek haşladığınız etin yanında sos olarak servis edin.

  1. Kaparili Kanepe

Kapariyi, davet akşamlarında atıştırmalık sunmak için de kullanabilirsiniz. Ekmeklerin domates, mercanköşk, parmesan peyniri ve kapari ile doldurulmasıyla hazırlanan kanepeleri, 15 dakikada kolayca sunabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Patlıcan yemekleri
  2. Nohut yemekleri
  3. Safranlı tarifler
  4. Patatesli tarifler
  5. Ana yemek tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Karadeniz Mutfağından 14 Sevilen Yemek
Gözleme Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif: Gözlemenin Yanına Ne Gider?
Denizli Kahvaltı Mekanları: Denizli'de Gidebileceğiniz 10 Kahvaltı Mekanı
Krem Peynir Yerine Kullanılabilecek 9 Lezzet
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif