Kapari Nasıl Saklanır: 4 Farklı Yöntem
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Kapari, çeşitli yemeklerde kullanılan bir bitkidir. Peki, kapari nasıl saklanır? Son yıllarda farklı tariflerde kullanılmaya başlanan kapari, tuzlama veya salamura yöntemiyle saklanabilir. İşte, kapari saklamak için 4 farklı yöntem:

Devedikeni, kedi tırnağı ve geber otu olarak da bilinen kapari, doğada kendiliğinden yetişen bir bitki türüdür. Kapari, sebze ve et yemeklerine eklenerek tüketilebilir. Aynı zamanda pişirildikten sonra tüketmek de mümkündür. En yaygın kullanımı ise, kapari turşusudur. Soslara ve pizzalara eklenen kapari, mutfaklarda geniş bir kullanım alanına sahiptir. 

Kapari Nasıl Saklanır?

  1. Tuzlama Yöntemi

Kapari tomurcuklarını yıkayın ve kurulayın. Bir kavanozun tabanına bir kat tuz serpin. Üzerine bir kat kapari yerleştirin, ardından tekrar tuz serpin. Bu işlemi kavanoz dolana kadar tekrarlayın. Kavanozu kapatın ve serin, karanlık bir yerde saklayın. Kapariler tuzda fermente olur ve uzun süre dayanır. Kaparileri kullanmadan önce tuzdan arındırmak için suyla iyice yıkayın.

  1. Sirke ve Salamura Yöntemi

Kaparileri yıkayıp kurulayın. Bir kapta su ve tuz karışımı hazırlayın (genellikle 1 litre suya 100 gram tuz oranında). Kaparileri bu tuzlu suya koyun ve bir hafta boyunca buzdolabında bekletin. Bir hafta sonra kaparileri tuzlu sudan çıkarın ve sirke dolu bir kavanoza aktarın. Beyaz şarap sirkesi veya elma sirkesi tercih edilebilir. Kaparileri sirke içinde buzdolabında saklayın. Bu yöntemle kapariler, aylarca taze kalabilir.

  1. Zeytinyağı Yöntemi

Kaparileri yıkayıp kurulayın. Kaparileri bir kavanoza koyun ve üzerini kaplayacak kadar zeytinyağı ekleyin. Kavanozu kapatın ve buzdolabında saklayın. Kapariler, zeytinyağının içinde uzun süre tazeliğini korur ve bu şekilde saklandığında daha da lezzetli olur.

  1. Genel Saklama Yöntemleri

Kaparileri saklarken hava geçirmez kavanozlar kullanın. Bu, kaparilerin oksijenle temasını minimuma indirir ve tazeliklerini korur. Kaparileri serin ve karanlık bir yerde saklamak, lezzetlerini ve tazeliklerini korumak için idealdir. Buzdolabı, kaparileri saklamak için mükemmel bir yerdir. Kavanozları tarihleyerek kaparilerin ne zaman hazırlandığını ve ne kadar süre saklandığını takip edebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Kaparili tarifler
  2. Yeşil erik nasıl saklanır?
  3. Keten tohumu nasıl saklanır?
  4. Kahve nasıl saklanır?
  5. Tarhana nasıl saklanır?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Sebze ve Yemek Kokularına Elveda: Evdeki Ferahlığın Sırrı Bu İpuçlarında
Tatlı Bir Miras: Kestane Şekerinin Efsanevi Lezzet Yolculuğu
Hastalıklara Meydan Okuyun: Kış Aylarının Vazgeçilmez 10 Besini
Türk Mutfağı'nın Sofraları Süsleyecek En Lezzetli 13 Mezesi
Lezzetin Ötesinde: Sakatat Çeşitleri ve Sofralardaki Yeri
Taş Gibi Sert Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları