Avustralya'daki vahşi kanguru türlerinden elde edilen kanguru eti, kırmızı et grubunda yer alır. Her yıl, Avustralya'dan dünyada 55'ten fazla ülkeye ihraç edilmektedir. Özellikle 1970'li yıllardan sonra tüketimi artan bu et, hem düşük yağlı, hem de vitamin bakımından zengindir. Kangurular çiftlik yerine kendi doğal ortamlarda yetişir. Bu da kanguru etinin büyüme hormonu veya kimyasal içermeyen bir et türü olmasını sağlamıştır. Özellikle çinko ve demir bakımından zengindir. Yüksek kaliteli protein kaynağı olarak kabul edilir.
Kanguru, eti yenilebilen bir hayvandır. Avustralya'da avlanan kangurular, dünyanın farklı yerlerine ihraç edilir. Almanya, Fransa ve Danimarka, en çok sipariş veren ülkeler arasındadır. Yumuşak ve çiğnenmesi kolay bir et türüdür. Kanguru etinden bonfile, sosis, köfte, börek, kebap yapılabilir. Pişirme işlemi kızartma veya fırınlama usulüyle yapılabilir. Çok az yağ içeren kanguru eti, pişirirken kurumaya elverişlidir. Bu yüzden hazırlanan bonfileler, yağ içinde bekletildikten sonra yüksek ısıdaki tavada pişirilir. Kanguru eti, kıymayla hazırlanan yemekler için de uygundur. Az yağlı ve kuru bir et türü olduğu için, her damak zevkine uymayabilir. Ülkemizde kanguru eti ihracatı, yapılmamaktadır. Kanguru etinin diğer etlere göre daha pahalı olması, kolaylıkla bulunamaması en önemli etkenlerdir. Ancak online satış sitelerinde kanguru etinin güncel fiyatlarını görebilir ve sipariş verebilirsiniz. Şunlara da göz atın;Kanguru Eti Nasıl Yenir?
Türkiye'de Kanguru Eti Var Mı?