Kalan Yulaf Ezmesi Nasıl Yeniden Isıtılır?
Yulaf ezmesi genellikle sabaları tüketilen, meyveler ile lezzetlendirilen kahvaltı alternatifidir. Eğer bir önceki günden yulafınız kaldıysa aynı doku ile tekrar nasıl ısıtılır bilmiyor olabilirsiniz. İşte, kalan yulaf ezmesi nasıl yeniden ısıtılır:

Yulaf ezmesi süt ve süt benzeri ürünler ile pişirilen, meyveler ile lezzetlendirilen kahvaltı alternatifidir. Eğer bir önceki günden yulafınız kaldıysa aynı doku ile tekrar nasıl ısıtılır bilmiyor olabilirsiniz.

Sabahları sıklıkla yulaf yiyorsanız toplu şekilde yapmış ve buzdolabınızda muhafaza etmek istiyor olabilirsiniz ya da bir önceki günden artan yulafınız olabilir. Bu durumla yulafı mikrodalgaya ya da ocağa tekrar almak iyi bir çözüm değildir. Eğer öyle yaparsanız dokusu çoğu zaman yapışkan, genel olarak beklediğiniz kadar kremsi olmayan bir görünüm kazanır. Bu durumun en basit ve kolay çözümü biraz süt ilave etmektir. Tıpkı su gibi süt de yulaf ezmesinin yeniden ısıtılırken kurumasını önlemeye yardımcı olurken aynı zamanda ona en kremalı tatları verecektir.

Kremsi Yulaf İçin İpuçları

Arta kalan yulaf ezmesinin hem ısıtmadan önce hem de ısıtmadan sonra kremsi olmasını istiyorsanız, ilk olarak onu nasıl hazırlayacağınızla başlamalısınız. Bu elbette kullandığınız yulafın türüyle başlar. Anında veya hızlı yulaf en çok parçalanır ve sonuçta en kremsi dokuyu sağlar. Farklı yulaf türleri farklı yulaf pişirme yöntemlerini beraberinde getirir. En kremalı sonuçları elde etmek için, yulafınızı daha fazla sıvıyla, 4:1'e kadar sıvı/yulaf oranına göre pişirmeniz değil, aynı zamanda daha uzun süre pişirmeniz de önerilir. Genellikle bu, onları en az 8 dakika pişirmek anlamına gelir.

Hangi yulafı kullandığınızın ve nasıl pişirdiğinizin ötesinde, yulafınızı daha da kremalı hale getirmek için başka malzemeler de ekleyebilirsiniz. Süt elbette bu bileşenlerden biridir ve genel olarak daha kremsi bir doku elde etmek için yulafın hem süt hem de suda pişirildiği bulunmuştur. Daha kremamsı sonuçlar için içeresine muz, yoğurt, fıstık ezmesi gibi lezzet arttırıcılar da eklenebilir.

Şunlara da göz atın;

  1. Yulaf unu nasıl yapılır?
  2. Düşük kalorili yulaflı tarifler
  3. Yulaf nasıl saklanır?
  4. Yulaf ezmesi nasıl yenir?
  5. Yulaf ezmesi ile yemek pişirmenin ipuçları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Farklı Kek Tarifleri: Çay Saatlerine Özel 15 Nefis Kek Tarifi
Sigara Böreğinin Yanına Ne Gider: Sigara Böreğinin Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif
Yılbaşında Neden Hindi Yenir?
Yılbaşı Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?
Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı