Kakule, zencefil ailesinden gelen ve Güney Hindistan ile özdeşleşen bir bitkidir. Kakulenin tohumları, baharat olarak yemeklerde kullanılır. Sri Lanka, Endonezya gibi tropikal bölgelerde yetiştirilen bu bitki, en çok Hint ve Asya mutfağında kullanılır. 'Peki, bu baharatla ne yemek yapılır?' diye merak ediyorsanız, sizi böyle alalım. İşte, kakuleyle hazırlanan 8 nefis tarif:
Kakule, elma ve kırmızı lahana ile hazırlanan bu tarif, özellikle yurt dışında sevilen yemeklerden biridir. Sıcak bir şekilde servis edilir.
Evde kendi ekmeğini hazırlamak isteyenler için, kakulenin nefis aromasını tadabileceğiniz ince bulgurla hazırlanmış ekmek tarifimizi sizlere öneriyoruz.
Domates, havuç ve kapya biberle zenginleştirilen kepse pilavı, aslında Arap mutfağına ait olsa da, Hatay ile özdeşleşmiştir. Hazırlanan pilavın üzerine tavuk butları yerleştirilir. Kalabalık sofralar için idealdir.
Brownie, çay saatlerinin en sevilen lezzetlerinden biridir. Ancak bu kez farklılık yapmak isteyenler için, portakal ve kakule aromasıyla zenginleştirilmiş nefis brownie tarifini öneriyoruz.
Kakulenin en lezzetli eşlikçilerinden biri, zencefildir. Hindistan cevizi yağı, zencefil ve kakule ile hazırlanan bu kurabiyeleri, 5 çayında sunabilirsiniz.
Daha önce hiç havuç reçelini denemiş miydiniz? Cevabınız hayırsa, kolları sıvamak ve kahvaltı sofralarına çok yakışacak kakuleli havuç reçelini hazırlamak için sizi mutfağa alalım.
Büyük küçük demeden herkesin severek yediği puding tariflerine bir yenisini daha ekliyoruz. Gül suyu, badem ve kakule ile hazırlanan bu pudingi çok seveceksiniz.
Ünü Türkiye sınırlarını aşan, keyifli anların en lezzetli eşlikçisi olan Türk kahvesini, havanda ezilmiş kakule tohumları ile denemek için, tarifimizi defterinize kaydedin.
Şunlara da göz atın;