Kakao Tozundan Çikolata Nasıl Yapılır?
Evde çikolata yapmak isteyenleri böyle alalım. Tatlı krizlerini bastıracak, hem doğal, hem de lezzetli bir tarifimiz var. İşte, adım adım kakao tozundan çikolata yapımı:

İsmini duyduğumuzda bile yüzümüzde bir gülümseme bırakan çikolata, beyindeki serotonin seviyesini arttırarak mutluluk veren bir besindir. Hem sade bir şekilde tüketilen, hem de tatlı yapımında kullanılan bu besin, sütlü, bitter, beyaz, fıstıklı ve fındıklı çeşitleriyle hazır olarak satılır. Ancak bu kez hazır çikolatalar yerine evde kendi ellerinizle hazırlayabileceğiniz nefis çikolata tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Kakao tozuyla hazırlanan bu çikolataları, buzlukta dondurduktan sonra afiyetle tüketebilir, kahvenin yanında sunabilirsiniz.

Nefis tarifler için çikolatalı tatlılar sayfamızı ziyaret edin.

Kakao Tozuyla Çikolata Nasıl Yapılır?


Malzemeler;

  1. 2/3 su bardağı süt
  2. 2 su bardağı kakao tozu
  3. 1/2 su bardağı pudra şekeri
  4. 3/4 su bardağı tereyağı
  5. 1/4 tatlı kaşığı tuz

Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bir kasenin içerisine yumuşayan tereyağını ve kakao tozunu koyarak karıştırın.
  2. Kakao tozu ve tereyağı macun kıvamına gelene kadar karıştırma işlemine devam edin.
  3. Karışımı ısıya dayanıklı bir kasenin içerisine koyun. İki adet tencereyi iç içe geçirerek ocağa alın.
  4. Tencerenin içerisine 1 bardak su koyun. Çikolata karışımını, içine hiç su girmeyecek şekilde, tencerenin üzerine yerleştirin.
  5. Kısık ateşte sık sık karıştırarak çikolata karışımını ısıtın. Çikolata ısındığında (tam olarak pişmeden önce) mutfak robotuna alın ve pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın.
  6. Çikolata karışımına yavaş yavaş süt ve şekeri ekleyerek karıştırmaya devam edin. Dilerseniz, az miktarda tuz da ekleyebilirsiniz.
  7. Çikolata kremsi bir kıvama geldiğinde donmaya hazır demektir. Buz kalıplarını ve normal kalıpları mutfak tezgahının üzerine alın.
  8. Hazırladığınız çikolata karışımını sıkma torbası yardımıyla kalıpların içerisine aktarın.
  9. Buz kalıplarını çikolata kıvamı tutana kadar, yaklaşık 10 saat, buzdolabında bekletin.
  10. Hazırladığınız çikolataları pudra şekeri serpiştirerek afiyetle tüketebilirsiniz.

Çikolata Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  1. Çikolata yapımında kullanacağınız tereyağı, mutlaka oda sıcaklığında olmalıdır.
  2. Çikolatalara klasik kare şeklini vermek için, buz küpü kalıplarından yararlanabilirsiniz.
  3. Farklı şekiller için online alışveriş sitelerinden veya pastacılık malzemeleri satan yerlerden çikolata kalıbı temin edebilirsiniz.
  4. Çikolatayı kalıptan çıkartmak için, tahta bir kaşık kullanabilirsiniz.
  5. Eğer çikolataya çok fazla süt eklerseniz, cıvık bir hal alır. Bu durumda azar azar kakao tozu ekleyerek kıvamını dengeleyebilirsiniz.
  6. Dilerseniz, çikolata karışımının içerisine ufalanmış ceviz, fıstık ve fındık da ekleyebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Çikolata temperleme nasıl yapılır?
  2. Çikolata nasıl saklanır?
  3. Benmari usulü eritme nasıl yapılır?
  4. Çikolata hakkında bilmedikleriniz
  5. Çikolata severler için tatlılar

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Yılbaşında Neden Hindi Yenir?
Yılbaşı Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?
Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı
Donut Tarifleri: Farklı Çeşitleriyle 8 Nefis Donut Tarifi
Patlıcanlı Meze Tarifleri: Patlıcanla Yapılan 13 Meze Tarifi