Kaju Nasıl Kavrulur: Adım Adım Kaju Kavurma Teknikleri
Kaju nasıl kavrulur? Kaju fıstığı nasıl pişirilmelidir? İşte, tavada kaju kavurma teknikleri ve birbirinden pratik 3 nefis kavrulmuş kaju tarifi:

Sakız ağacıgiller familyasına ait bir bitki olan kaju, Brezilya'da yetiştirilmektedir. Portekizliler tarafından dünyaya tanıtılan bu besin, bir kuruyemiş çeşididir. Hem sade bir şekilde tüketilen, hem de tatlıların içerisinde kullanılan kaju, bağışıklığı güçlendirir. Kemiklerin güçlenmesine yardımcı olan bu besin, kalp sağlığını da olumlu yönde etkiler. Kajuyu çiğ bir şekilde tüketmek istemeyenler için, fırında kaju kavurma tekniklerini sizlerle paylaşıyoruz. 

Kaju Fırında Nasıl Kavrulur?


Malzemeler;

  1. 4 su bardağı kaju
  2. 3 tatlı kaşığı zeytinyağı veya hindistan cevizi yağı
  3. Tuz

Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak fırını 180 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  2. Kajuları tek tek eşit olacak şekilde fırın tepsisine yayın. Eğer çok fazla kaju varsa, birden fazla tepsi kullanabilirsiniz.
  3. Kajuların üstünde 1-2 tatlı kaşığı yağ gezdirin. Eğer kajuyu başka bir tarifte kullanacaksanız bu adımı es geçin. Kajuyu sade bir şekilde tüketecekseniz, yağ ekleyebilirsiniz.
  4. Zeytinyağının yanı sıra ceviz yağı veya badem yağı da kullanabilirsiniz.
  5. Kajuları fırının orta ızgarasına yerleştirerek 5 dakika pişirin. Daha sonra tepsiyi çıkartın ve kaşık yardımıyla kajuları karıştırın.
  6. Tepsiyi tekrar fırına atın ve 3 dakika daha pişirin. Ardından çıkartıp karıştırın ve tekrar fırına atın.
  7. Kajular toplamda 8-15 dakika içinde kavrulmuş olacaktır. Ancak 3 dakikada bir çıkartıp karıştırmayı unutmayın.
  8. Kajular kavrulduğunda hoş ve keskin bir koku salar. Ayrıca rengi birkaç ton daha koyulaşır.
  9. Kajular fırında pişerken hızlı bir şekilde yanabilir. Bu yüzden sık sık karıştırmak çok önemlidir.
  10. Kajuları fırından çıkardıktan sonra, 1/2 tatlı kaşığı tuz ekleyebilirsiniz. Aroma katmak için, şeker, tarçın, karanfil, muskat cevizi veya tatlı kırmızı biber de ilave edebilirsiniz.
  11. Pişirme işleminden sonra kajuları başka bir kaba aktarın ve 15 dakika soğuması için bekleyin.
  12. Kajuyu hava geçirmez bir kapta ve oda sıcaklığında 2 hafta muhafaza edebilirsiniz.

Ballı Kavrulmuş Kaju Nasıl Yapılır?

Malzemeler;

  1. 450 gram kaju (bütün halde)
  2. 1 tatlı kaşığı tuz
  3. 2 yemek kaşığı bal
  4. 1 yemek kaşığından biraz eksik tereyağı
  5. 1 yemek kaşığından biraz eksik akçaağaç şurubu
  6. 2 yemek kaşığı şeker
  7. 1 tatlı kaşığı vanilya
  8. 1/4 tatlı kaşığı tarçın

Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle fırını 180 dereceye ayarlayın ve tepsiye alüminyum folyo ile serin.
  2. Kaju dışındaki malzemeleri bir kasede güzelce karıştırın. Daha sonra kajuları ekleyerek karışıma bulanmasını sağlayın.
  3. Kajuları tek kat olacak şekilde fırın tepsisine dizin ve 6 dakika pişirin.
  4. Ardından tepsiyi çıkartarak kajuları güzelce karıştırın. Kajuları tekrar fırına atarak 4-5 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.
  5. Pişen kajuları bir kasenin içerisine alın. Üzerine eşit miktarda tuz ve şeker ekleyerek güzelce karıştırın.
  6. Eğer tatlı olmasını istiyorsanız, sadece şeker eklemeniz yeterlidir.
  7. Kajuları tuz ve şekerle kapladıktan sonra 15 dakika bekleyin. Soğuduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Biberiyeli Kavrulmuş Kaju Nasıl Yapılır?

Malzemeler;

  1. 4 su bardağı bütün kaju
  2. 2 tatlı kaşığı esmer şeker
  3. 2 yemek kaşığı kıyılmış taze biberiye
  4. 1 yemek kaşığı tuz
  5. 1/2 tatlı kaşığı arnavut biberi
  6. 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle fırını 180 dereceye ayarlayın ve tepsiye pişirme kağıdı serin.
  2. Kajuları üst üste binmeyecek şekilde tepsiye dizin. Fırına atın ve 5 dakika bekleyin.
  3. 5 dakikanın ardından tepsiyi çıkartın, kajuları karıştırın ve tekrar fırına atın.
  4. Eğer çıtır çıtır olmasını istiyorsanız, 12-15 dakika kavurmak yeterlidir. Ancak 3 dakikada bir fırından çıkartıp karıştırmanız gerekir. Aksi takdirde kajular kısa sürede yanar.
  5. Kajular fırında kavrulurken, malzemeleri bir kasenin içinde karıştırın. Eğer acı bir tat istemiyorsanız, arnavut biberi kullanmayın.
  6. Kajuları istediğiniz şekilde piştiğinde fırından çıkartın ve kasenin içerisine ekleyerek hazırladığınız karışıma bulayın.
  7. Kajuları servis etmeden önce 15 dakika soğutun.

Şunlara da göz atın;

  1. Fındık nasıl kavrulur?
  2. Susam nasıl kavrulur?
  3. Kuruyemişlerin faydaları nelerdir?
  4. Kuruyemişler kilo aldırır mı?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Donut Tarifleri: Farklı Çeşitleriyle 8 Nefis Donut Tarifi
Patlıcanlı Meze Tarifleri: Patlıcanla Yapılan 13 Meze Tarifi
20 Ülkeden Yılbaşı Yemekleri: Farklı Ülkelerden Yılbaşına Özel Yemekler
İlginç Bir Yılbaşı Geleneği: 12 Üzüm Yeme Ritüeli
Yılbaşı İçin Cilt Bakımı Önerileri
Misafir İçin Kahvaltı Tarifleri: Şık ve Pratik 20 Tarif