Kahve şurubu, kahvelerin içine farklı aromalar katmak için kullanılan şuruplardır. Özellikle kahve üzerine hizmet veren cafe ve restoranlarda kullanılır. Siz de evde kendi ellerinizle nefis kahveler hazırlamak istiyorsanız, farklı aromalı kahve şuruplarından yararlanabilirsiniz. İşte, kahve şurubu ile hazırlanan 10 farklı tarif:
Malzemeler;
Yapılışı: Öncelikle şurup ve kahveyi bir kupaya dökün. Sütü köpüklenene kadar kaynatın. Ardından sütü kahvenin üzerine ekleyerek servis edin.
Yapılışı: Bütün malzemeleri shakera koyun ve üzerine buz küpleri ekleyin. Hızlıca çalkaladıktan sonra, karışımı bardağa dökün.
Yapılışı: Buz küplerini bardağa doldurun. Kalan malzemeleri blendera alın ve pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çektirin. Karışımı bardağa alarak servis edin.
Yapılışı: Şurupları bardağa alın. Bu esnada sütü köpürene kadar kaynatın ve şurupların üzerine dökün. Kahveyi de ekledikten sonra servis edin.
Yapılışı: Süt ve çikolata sosunu kaynatın. Üzerine yeşil çay şurubunu ekleyerek bardağa boşaltın.
Yapılışı: Tüm malzemeleri bardağa alın. Üzerine buz ekleyin ve karıştırarak servis edin.
Yapılışı: Kahve ve şurubu bir bardağa alın. Sütü köpürene kadar kaynatın ve karışımın üzerine ekleyin.
Yapılışı: Sütü potun içerisinde 70 dereceyi geçmeyecek şekilde ısıtın. Kulplu bir kupaya chai tea şurubunu koyun. Üzerine sütü ekleyip karıştırın. Tarçınla süsleyerek servis edin.
Yapılışı: Espresso üzerine viski ve şurubu ekleyin. Sıcak olana kadar buharda ısıtın. Kokteyli bardağa aldıktan sonra üzerini krem şanti veya kahve çekirdekleri ile süsleyin.
Yapılışı: Vanilya şurubu ve çilek püresini bir bardağa dökün. Üzerine buz küpleri ekleyin. Daha sonra 100 ml sodayı ilave edin. Cold brewi daire çizerek yavaşça bardağa ekleyin ve servis edin.
Şunlara da göz atın;