Kadınbudu köfte, Trakya mutfağında sık sık tüketilen yemeklerden biridir. İçinde kıyma ve pirinç kullanılan bu köftenin dışı galeta ununa bulanır. Tavada kızartıldıktan sonra sıcak sıcak servis edilir. Ancak içinde pirinç kullanıldığı için, kadınbudu köfteyi pilavla birlikte sunmak istemeyebilirsiniz. Hem doyurucu, hem de nefis bir menü hazırlamak isteyenler için, kadınbudunun yanına çok yakışacak tarifleri yazımızda derledik. İşte, kadınbudu köftenin lezzetini ikiye katlayacak 14 farklı tarif:
Havuç, süt ve su ile hazırlanan havuç çorbası, sıcak başlangıç yapmak isteyenler için idealdir. Ana yemeğe geçmeden önce midenizi yumuşatır ve sindirimi rahatlatır. Tarhana çorbası da, kadınbudu köfteden önce tüketilebilecek çorba çeşitlerinden biridir. Hafif olduğu için, diyet listelerinde de tercih edilebilir. Porsiyonu, ortalama 120 kaloridir. Patates, enginar, süt ve krema ile hazırlanan bu çorba, hafif tatlar sevenler için idealdir. İsteğe göre frenk soğanı ile zenginleştirebilirsiniz. Havuç, patates, barbunya ve soğan ile hazırlanan barbunya pilaki, sevilen meze tariflerinden biridir. Hazırlanışı 20, pişirmesi ise ortalama 30 dakika sürer. Kapya biber ve yoğurt ile hazırlanan yoğurtlama, kıymalı yemeklerin yanına çok yakışan bir lezzettir. İsteğe göre farklı biber türleri de ekleyebilirsiniz. Kadınbudu köftenin yanında sunabileceğiniz basit tariflerden biri de yoğurttur. Sunacağınız yoğurdu evde kendi ellerinizle hazırlayarak daha sağlıklı beslenebilirsiniz. Kornişon, peynir ve garnitür ile hazırlanan İtalyan salatası, yemeğin yanında meze sunmak isteyenlerin favorisidir. Ortalama 20 dakikada sofralardaki baş köşeyi alır. Kadınbudu köfte denildiğinde, közlenmiş patlıcana yer vermemek olmaz. Birbirine çok yakışan bu iki yemeği, sarımsak ve fesleğen ile zenginleştirmeyi unutmayın. 'Ben menümden pilavı eksik etmem.' diyenler için, pirinç yerine kuskus ile hazırlanan kuskus pilavı tarifini öneriyoruz. İsteğe göre domates ile zenginleştirebilirsiniz. Yapımında 5 farklı peynir kullanılan mac and cheese, dünya çapında çok sevilen bir makarna tarifidir. Özellikle yeni tatlar denemek isteyenler için idealdir. Yumuşacık kıvamıyla çok sevilen patates püresi, 30 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Daha şık bir sunum için kadınbudu köfteyi, patates püresinin üzerine koyarak servis edebilirsiniz. Atıştırmalık olarak sunulan mantar dolması, sarı, yeşil ve kırmızı biber ile doldurulur. İsteğe göre farklı malzemeler de eklenebilir. Fırında pişirdikten sonra sıcak sıcak servis edilir. Kadınbudu köftenin yanına çok yakışan turp salatası, yalnızca 6 malzemeden oluşur. İsteğe göre göbek marulla zenginleştirebilirsiniz. Sunum esnasında limon suyu eklemeyi unutmayın. Eğer sofranız kalabalıksa, zeytinyağlı bebek enginar yemeği ile daha doyurucu bir menü hazırlayabilirsiniz. Yemeğe aroma katmak için tavuk suyu da kullanabilirsiniz. Şunlara da göz atın;