Kadayıf Tatlısını Efsaneleştiren 5 Bilinmeyen Püf Noktası
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kadayıf tatlısı yapıyorsanız ama sonuç bir türlü “o çok sevdiğiniz pastane lezzeti” gibi olmuyorsa, bu 5 bilinmeyen püf noktasını mutlaka öğrenmelisiniz. İşte kadayıf tatlısı yapmanın püf noktaları!
Kadayıf Tatlısını Efsaneleştiren 5 Bilinmeyen Püf Noktası

Kadayıf tatlısı, hem bayram sofralarının hem de çay saatlerinin vazgeçilmezi… Ancak evde yapılan kadayıflar bazen fazla yumuşak, bazen de gereğinden fazla sert olabiliyor. Peki; o pastane usulü, çıtır çıtır, tam kararında şerbetli kadayıflar nasıl yapılıyor? İşin sırrı malzemelerde değil, uygulamada saklı. İşte kadayıf tatlısı yapmanın püf noktası.

kadayıf

Kadayıfı Havalandırmak Şart

Kadayıfı kullanmadan önce elinizle iyice havalandırın ve tel tel ayırın. Bu, tatlının daha çıtır ve kabarık olmasını sağlar. Topak topak kalan kadayıf, pişerken sertleşir ve şerbeti eşit çekmez.

Tereyağına Azıcık Sade Yağ Ekleyin

Sade yağ (rafine edilmiş tereyağı) tatlının hem lezzetini artırır hem de ağırlaşmadan daha kıtır bir doku sağlar. Tereyağını sade yağla karıştırmak, kadayıfın altının karamelize olmasına da yardımcı olur.

Cevizleri Önceden Kavurun

Cevizleri (veya fıstıkları) tatlının içine koymadan önce birkaç dakika kuru tavada kavurursanız, aromaları belirginleşir. Böylece tatlıda kullanılan iç harç daha lezzetli olur.

Şerbetin Kıvamına Dikkat Edin

Şerbet ne çok akışkan ne de çok yoğun olmalı. Orta kıvamda, parmakla alındığında hafifçe iplik gibi uzayan bir şerbet idealdir. Ayrıca şerbet mutlaka soğuk, tatlı sıcak olmalı ki kadayıf şerbeti güzelce içine çeksin ve hamurlaşmasın.

Üstünü Fırında Kızarttıktan Sonra Izgarada Dinlendirin

Kadayıfı fırından çıkarır çıkarmaz hemen şerbet dökmek yerine, 2-3 dakika fırının ızgara kısmında (sadece üstten ısı vererek) bekletin. Böylece üzeri daha da çıtır olur. Sonrasında sıcak sıcak şerbet dökebilirsiniz.

Şunlara da göz atın:

  1. Kadayıf Nasıl Saklanır ve Nasıl Kavrulur?
  2. Kadayıf Dolmasının 5 Püf Noktası
  3. Kadayıflı Muhallebi Yapmanın Püf Noktaları
  4. Hamur Olan Kadayıf Nasıl Kurtarılır?
  5. Kadayıf İle Hazırlanan 10 Lezzetli Tatlı

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Ganaj Nasıl Yapılır? Evde Pratik Ganaj Tarifi
Mayalı Poğaçanın Bayatlamaması İçin Ne Yapmalı?
Pilav Çok Yağlı Olursa Ne Yapılır?
Semizotu ile Yapılabilecek En Nefis 10 Şey
Salçalı Yemek Neden Bulanık Olur?
Pişirme Tekniği Tadı Nasıl Değiştirir?