Bol lifli bir yapıya sahip olan kabak, diyet listelerinin en sevilen sebzelerinden biridir. Vücudu temizleyen ve sinirleri yatıştıran kabak, düşük kalorilidir. İçeriğinde demir, magnezyum, sodyum, potasyum ve fosfor mineralleri barındırır. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Kolesterolü düşürdüğü için kalp hastalarına da tavsiye edilir. Peki, kabak hangi tariflerde kullanılır? İşte, diyet listelerine ekleyebileceğiniz kabaklı diyet yemekleri:
Daha fazlası için kabaklı tarifler sayfamızı ziyaret edin.
Başlangıç menüsünde kabaklı tariflere yer vermek isteyenler için, un, süt ve tereyağıyla hazırlanan kabak çorbasını öneriyoruz. 30 dakikada kolayca hazırlanan kabak çorbasının bir porsiyonu, yaklaşık 30 kaloridir. Kabağı ana yemek tariflerinde kullanmak istiyorsanız, kabak, kırmızı biber, havuç ve zeytinyağı ile hazırlanan zeytinyağlı kabak tarifini sizlere sunuyoruz. Porsiyonu yaklaşık 35 kalori olan zeytinyağlı kabak yemeğini diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Kabak denildiğinde ilk akla gelen yemeklerden biri de mücverdir. Ancak diyet listeleri için mücveri kızartmak yerine fırınlama usulüyle pişirmeniz gerekir. 100 gramlık fırında kabak mücver, ortalama 65 kalori değerindedir. Beyaz peynir, ızgara kabak ve özel marine sosuyla hazırlanan ve ana yemeklerin yanında sunulan peynirli kabak sarmalar, okurlarımızın en sevdiği tariflerden biridir. Klasik mantılardan sıkılanlar için nefis bir önerimiz var. Kıyma, kabak, biber ve yoğurt ile hazırlanan kıymalı kabak mantısı, Uzm. Dyt. Aslıhan Küçük Budak'tan diyabet hastaları için sunulmuştur. Diyet listeleri için de uygundur. Ege mutfağının en sevilen tariflerinden biri olan bu yemek, kabak çiçeklerinin pirinçli harç ile doldurulmasıyla hazırlanır. Zeytinyağlı dolma severlerin favorisidir. Kabak çiçeği dolmasının bir adedi ortalama 50 kaloridir. Az malzemeli bir tarif arıyorsanız, kabak bastı tam size göre. Domates, soğan, dereotu, kabak ve fesleğen ile hazırlanan kabak bastı yemeği, düşük kalorili olduğu için diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Diyet listelerinde ara öğünlerin yeri oldukça önemlidir. Kabak, tuz ve zeytinyağı ile hazırlanan kabak cipsleri, öğün aralarında tüketerek kilonuzu kontrol altına alabilirsiniz. Kabağı kahvaltı sofralarında tüketmek isteyenler için, kabak kayganası tarifini öneriyoruz. Süt, beyaz peynir ve yumurta ile hazırlanan kabak kayganası, kalsiyum bakımından zengin bir yemektir. Yoğurt, mayonez, kabak ve ceviz ile hazırlanan cevizli kabak salatası, özellikle tavuk yemeklerinin yanında sunulur. Porsiyonu 120 kalori olan cevizli kabak salatası, uzun süre tokluk hissi verir. Domates, soğan ve kabak ile hazırlanan çintme, ortalama 20 dakikada sofralardaki yerini alır. İsteğe göre farklı sebzelerle zenginleştirilebilir. Kahvaltı sofralarında sunulan omlet, farklı sebzelerle daha lezzetli bir hale getirilebilir. Yapımında lor peyniri, kabak ve süt kullanılan bu omleti, videolu anlatımına göz atarak kolayca hazırlayabilirsiniz. Izgarada pişirilen kabak, kızartma yöntemine göre daha düşük kalorili ve daha sağlıklıdır. Kıymalı ile zenginleştirilen ızgara kabakları cherry domates ve kıl biber eşliğinde sunabilirsiniz. İç harcı gravyer ve lor peyniri ile doldurulan kabak dolması, fırında pişirildikten sonra servis edilir. Ancak kabak dolması yapımında yeşil kabak yerine yuvarlak mini kabaklar kullanılır. Şunlara da göz atın;