Ispanak Borani Yanına Ne Gider: 10 Tamamlayıcı Tarif
Ispanak borani, yaz kış demeden sofralarınıza konuk edebileceğiniz tariflerden biridir. Peki, ıspanak borani yanına ne gider? İşte, ıspanak boraninin lezzetini ikiye katlayan 10 nefis tarif:

Ispanak borani, ıspanak sevmeyenleri bile kendine hayran bırakan tariflerden biridir. Genellikle meze olarak sunulsa da, diyet menülerinde ana yemek olarak da tüketilebilir. Ispanak, yoğurt, tereyağı, pul biber ve çam fıstığı ile birlikte hazırlanan ıspanak borani, isteğe göre sıcak veya soğuk bir şekilde servis edilebilir. Ispanak borani, hem sebze, hem de et yemekleriyle mükemmel bir uyum içindedir ve farklı yemeklerle birleştirilerek menü şeklinde sunulabilir.

Tamamlayıcı tariflere geçmeden önce ıspanak borani tarifini buraya bırakıyoruz. 

Ispanak Borani Yanına Ne Gider?

  1. Anadolu Çorbası

Ispanak boraniden önce sıcak bir başlangıç yapmak istiyorsanız, kırmızı mercimek, yeşil mercimek, pirinç ve bulgur ile hazırlanan Anadolu çorbası tam size göre. 

  1. Yeşil Mercimek Çorbası

Klasik mercimek çorbasından sıkılanlar için bir diğer önerimiz, yeşil mercimek çorbası. Terbiye ile zenginleştirilen bu çorbayı, boraniden önce sunarak lezzetli bir başlangıç yapabilirsiniz.

  1. Hasanpaşa Köftesi

Patates püresi ve köftenin birleşiminden oluşan Hasanpaşa köftesi, borani ile sunabileceğiniz lezzetlerden biridir. Köfteyi fırında pişirdikten sonra, domates püresi ile zenginleştirebilirsiniz.

  1. Air Fryer'da Tavuk Baget

Tavuk baget, tavukların baharatlarla marine edilmesi ve airfryer'da pişirilmesiyle hazırlanır. Ortalama 25 dakika içinde sofralardaki yerini alan bu yemeği, videolu anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.

  1. Beşamel Soslu Tavuk

Tavuk göğsü ve beşamel sos ile hazırlanan bu yemek, akşam menülerinde ana yemek olarak sunulur. Ispanak borani ile birlikte sunabilirsiniz.

  1. Falafel

Haşlanmış nohut, kimyon ve galeta unu ile hazırlanan falafel, ıspanak borani ile birlikte sunulan yemeklerden biridir. Ortalama 40 dakikada hazırlanır, kızartma usulüyle pişirilir.

  1. Fesleğen Soslu Makarna

Fesleğen ve krema ile hazırlanan bu makarna, nefis sosu ile her zevke hitap eder. Fesleğen soslu makarnayı, 30 dakika içinde kolayca hazırlayabilirsiniz.

  1. Fellah Köfte

İrmik, ince bulgur ve salçalı sos ile hazırlanan fellah köfte, sarımsaklı yoğurt eşliğinde sunulur. Hazırlanan köfteler haşlama usulüyle pişirilir ve salçalı sosla birleştirilir. Sıcak sıcak servis edilir.

  1. Kuskus Pilavı

Kuskus, domates ve soğan ile hazırlanan bu pilav, yapımı en kolay pilav tariflerinden biridir. İsteğe göre yoğurtlayarak veya sade bir şekilde sunabilirsiniz.

  1. Taze Otlu Frittata

Sebze bazlı bir yemek hazırlamak istiyorsanız, ıspanak boraniyi bezelye, fesleğen, maydanoz ve taze soğan ile zenginleştirilen frittata eşliğinde sunabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Keşkek yanına ne gider?
  2. Semizotu yemeğinin yanına ne gider?
  3. Karnabahar gratenin yanına ne gider?
  4. Kereviz yemeğinin yanına ne gider?
  5. Kapuskanın yanına ne gider?

Haber Kategorileri

Yanına Ne Gider?

Lezzetli Haberler

Chemex Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz: 7 Özellik
Topuk Ağrısına Ne İyi Gelir?
Kapalıçarşı Kapalı Kutu
Siyah Turpun Faydaları Nelerdir?
Fines Herbes Nasıl Yapılır?
Salçanın Küfünü Tek Malzemeyle Engelleyin