İşkembe Nasıl Temizlenir: Adım Adım İşkembe Temizleme Yöntemleri
İşkembe en kolay nasıl ve neyle temizlenir? Aspirinle işkembe temizlenir mi? İşkembe temizlerken nelere dikkat edilmelidir? İşte, adım adım işkembe temizleme yöntemleri:

İşkembe, koyun ve sığır gibi geviş getiren hayvanların midelerinde bulunan dört gözlü bölümlerden en geniş olanıdır. Mideyi rahatlatan, soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara karşı bağışıklığı güçlendiren işkembe, aynı zamanda kemiklerin güçlenmesine de yardımcı olur. Özellikle kış aylarında bol bol tüketilen işkembe çorbası, vücut direncini arttırır. Ancak işkembenin temizlenmesi zor olduğu ve tam olarak temizlenip temizlenmediğinden emin olunmadığı için genellikle hazır çorba şeklinde tüketilir. İşkembeyi gönül rahatlığıyla pişirip yiyebilmeniz için, adım adım işkembe temizliğini sizler için anlattık. İşte, evde işkembe temizleme yöntemleri:


  1. İşkembeyi Soğuk Suyla Yıkayın:

İşkembeyi temizlemek için uygulamanız gereken ilk adım, işkembeyi 5-6 kez soğuk suyla yıkamaktır. Yıkamada esnasında elinizin kokmaması için, eldiven kullanmayı ihmal etmeyin. İşkembeyi güzel ve detaylı bir şekilde yıkayabilirsiniz.


  1. Kaya Tuzuyla Ovun:

İşkembenin kirlerini çıkartmak için, 2. adım kaya tuzuyla ovmaktır. Eğer işkembeniz sararmışsa, arkalı önlü, içli dışlı olacak şekilde her yerini kaya tuzuyla ovalayın. Eğer işkembeniz beyazsa, bu işlemi es geçebilirsiniz.


  1. İşkembeyi Kirlerden Arındırın:

Kaya tuzu, işkembenin üzerindeki yüzeysel kirleri temizler. Ancak bu besinin iyice temizlenmesi için diş fırçası veya bıçak kullanmanız gerekir. İşkembenin iç kısmını, bıçakla kazıma işlemi uygulayarak temizleyin. Dışındaki petekli kısımları ise temiz bir diş fırçasıyla ovalayabilirsiniz.




  1. Beyaz Sirkeyle Yıkayın:

İşkembenin üzerindeki kirleri kaya tuzu, diş fırçası ve bıçak ile kaldırdık. Sırada tamamen temizlenmesi için beyaz sirkeyle yıkama işlemi var. İşkembenin tamamını beyaz sirkeyle yıkadıktan sonra tekrar soğuk sudan geçirmeyi unutmayın. 


  1. Karbonatlı Su Yapın:

İşkembeyi derinlemesine temizlemek için bir tencereyi suyla doldurun ve kaynatın. Su kaynamaya başladığında karbonat ekleyerek karıştırın. Daha sonra işkembeyi karbonatlı suya batırın. 1-2 dakika bekleyin ve çıkartın. Eğer işkembeyi bu suda uzun süre bekletirseniz, işkembe sertleşmeye başlayacaktır.


  1. Son Kez Temizleyin:

İşkembeyi sudan çıkarttıktan sonra üzerinde hala kir varsa, bıçak yardımıyla temizleyin ve soğuk suda durulayın. Böylece işkembeniz tamamen temizlenmiş olacaktır.


  1. İşkembeyi Dilimleyin:

İşkembeyi tertemiz ve bembeyaz bir hale getirdikten sonra, tarifte kullanacağınız şekle göre dilimleyin. Daha sonra diğer malzemeleri de çıkararak işkembeyi dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Et nasıl mühürlenir?
  2. Et nasıl marine edilir?
  3. Dana etli yemek tarifleri
  4. Kuzu ve dana etinin bölümleri nelerdir?
  5. Et alırken nelere dikkat edilmeli?

Haber Kategorileri

Kesim Teknikleri

Lezzetli Haberler

Farklı Kek Tarifleri: Çay Saatlerine Özel 15 Nefis Kek Tarifi
Sigara Böreğinin Yanına Ne Gider: Sigara Böreğinin Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif
Yılbaşında Neden Hindi Yenir?
Yılbaşı Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?
Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı