Klasik malzemeler kullanarak farklı tarifler hazırlamaya ne dersiniz? Sosyal medyanın sevilen ismi Ege Üzrek'in özgün tariflerini hazırlamak için kolları sıvayın.
Orjinal bir Adana mezesinin soğuk bir yemeğe çevrilmiş hali. Hem çok ferah hem de çok doyurucu. Yapılması sonra derece kolay. Tada tada yapılıyor ve 20 dk sürüyor.
Malzemeler;
Yapılışı: Önce marulların beyaz kısımları ince ince doğranır ve 1 çay kaşığı tuz serpilip bir kenara alınır. Diğer yeşillikler incecik doğranarak marullara katılır ve iyice yumuşayıncaya kadar ovulur. Bulgurun üzerini geçecek kadar kaynar su konulur ve dinlenmeye alınır. Yoğurdun içine sarımsak rendelenir, tahin konur. Ovulan yeşillikler bir süzgeçte süzülüp yoğurt ve tahin karışımına konur. Bulgur konur ve yarım limon suyu sıkılır. Tüm malzeme iyice karıştırılır. 15 dk beklerse tam kıvamına ulaşır. Zeytinyağı, biraz tahin ve taze nane ile süslenirse tadından yenmez. Afiyetler Galyalı!!!
Çok pratik ve orjinal bir tarif. Enginar çanağına ekmek bana bana keşfedilecek bir lezzet.
Malzemeler;
Yapılışı: Enginarlar limonlu ve 2 tatlı kaşığı tuzlu suda 20 dk kadar haşlanır. Sizin enginarınızın boyutuna göre süre uzayabilir yada kısalabilir. Çatal rahatlıkla girecek. Kuruladığımız enginar çanaklarının içini 2 ye bölünmüş sarımsaklarla doldurup tuz karabiber ve sevdiğiniz baharatlar eklenir. Çanak alabildiği kadar zeytinyağıyla doldurulur.
Airfryer için 200 C 10 dk
Fırında fanlı 220 C 20 dk
Mutlaka her ikisinde de yarı süresinde kontrol edin. Enginar boyutu pişme süresini değiştirir. Sarımsaklar iyice pişip yumuşadıktan sonra servis edilebilir. Ben çanağın içindeki o muhteşem karşıma ekmek banmayı kesin tavsiye ediyorum. Afiyetler Galyalı!!!
Mutlaka denemeniz gereken ipeksi bir kış çorbası hem de çok kolay. Hemde meraklısına vegan.
Malzemeler;
Yapılışı: Pırasalar ince ince doğranıp karamelize ediliyor. Patatesler eşit boyutlarda küp küp kesiliyor. Hangi boyut olduğundan ziyade eşit olması önemli nasılsa hepsi blend edilecek. Baharatlar ve sütle beraber 30dk kadar pişince hazır. Pırasa kıtırı için de pırasanın ayırdığımız dış kısımları rulo şeklinde katlanıp ince ince kesiliyor. Kurulanıyor. Kızgın ayçiçek yağında 2-3 dakika altınımsı sarımsı bir renge gelene kadar kızartılıyor. Sonrasında bir kağıt havluya bırakılıp fazla yağı süzülüyor. Bu aşamada hala sıcakken topak şeklini verebilirsiniz. Afiyetler Galyalı!!!
Çok kolay, çok lezzetli sevdiceğinizden puan almak için ideal tarif.
Malzemeler;
Yapılışı: Tavuklar marine edildikten sonra en az 3 saat ideal olarak 1 gece buzdolabında marine olacak. Tavuklar çift taraflı 3-4 dakika pişirildikten sonra kenara alınır. Soğan, sarımsak, hardal ve tavuk suyuyla tavadaki kızarmış kısımlar yumuşatılır. Krema eklendikten sonra tavuklar, garnitür ve doğranmış kuru yemişler girip 3-4 dakika daha pişirilir. Tam olarak içlerinin piştiğinden emin olunuz. Afiyetler Galyalı!!!
İtalya’nın Puglia bölgesinin bir tarifi. İlk başta tüm bilgilerimize ters gibi gözükse de karamelize ve yanık tadıyla arada gelen kıtır makarnalarla ve yoğun lezzetiyle şahane bir tarif.
Malzemeler;
Yapılışı: Öncelikle bir tencereye salçayı ve kaynar suyu ekleyip iyice karıştırıp hafif hafif kaynayacak şekilde ocakta tutuyorum. Bol zeytinyağı koyup iyice kızdırdığım tavaya ince doğranmış sarımsakları atıp yanmasına müsaade etmeden acı biberi atıyorum ve ardından kavanoz domatesi ekliyorum. Domatesin kıvamı artık spatula ile çektiğimizde tavanın dibi göründüğü zaman makarnaları tavaya yatırıyorum. Tavaya iyice yağdığım makarnaların dibinin tutmasını bekliyorum. 2-3 dakika sonra dibi tutunca makarnaları kırmadan karıştırıyorum. Her seferinde 1 yada 2 kepçe su ekliyorum. Makarnaların salçalı suyu çekmesini bekliyorum. Suyunu çekince biraz daha su ekliyorum. Tuz ve karabiber bu aşamada ekliyorum. Pakette yazan pişme süresi gelince makarnaları kontrol ediyorum pişene kadar tada tada su eklemeye devam ediyorum. Makarnayı tabağa alıp üzerine krem peynir ekliyorum son bir maydanoz dokunuşuyla bitiriyorum. Afiyetler Galyalı!!!
Yazar:
Ege Üzrek
Şunlara da göz atın;