Dutgiller familyasına ait bir meyve olan incir, Akdeniz ve Batı Asya'nın yerli ağacı olarak bilinir. Eski zamanlardan beri yetiştirilen bu meyve, hem yemek, hem de süs bitkisi olarak büyütmek için yaygın olarak yetiştirilir. İnciri sade bir şekilde tüketmek yerine tariflerde kullanmak isteyenler için, en lezzetli 14 tarifi yazımızda derledik. İşte, incirle yapabileceğiniz 14 farklı tarif:
Tabanı kek, üzeri ise muhallebi ve şerbetten oluşan bu tatlı, şerbetli tatlı sevenlerin favorilerindendir. Üzeri fındık, hindistan cevizi ve kuru incir ile zenginleştirilebilir.
Yulaf, incir ve kuruyemişlerle hazırlanan bu tarif, Beslenme Koçu Çılga Turan'dan geliyor. Vegan ve diyet menüleri için de uygundur.
Kahve yanında içebileceğiniz nefis mi nefis bir kurabiye arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Toz salep, incir ve elma ile hazırlanan bu kurabiyeye, farklı şekiller verebilirsiniz.
Yozgat ile özdeşleştirilen incir uyutması, yalnızca 5 malzemeden oluşur. Porsiyonu, yaklaşık 125 kalori değerindedir. Diyet listelerinde şekersiz versiyonları da tüketilebilir.
Mevsimin en taze incirleriyle kahvaltı sofralarınıza özel incir reçeli hazırlamaya ne dersiniz? Filmlere konu olan incir reçelini, yalnızca 4 malzeme ile kolayca hazırlayabilirsiniz.
Kuru incir, su ve ceviz ile hazırlanan bu tatlı, az malzeme ile leziz tarifler hazırlamak isteyenler için idealdir. Porsiyonu, yaklaşık 295 kaloridir.
Ana malzemeleri kuru incir, süt ve nişasta olan sütlü incir tatlısı, ortalama 35-40 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Soğuk bir şekilde servis edilir.
Taze incir, kek ve muhallebi ile hazırlanan bu tatlı, hafif bir tada sahiptir. Üzerinde granül kahve kullanılır. Kahve aroması sevenlerin mutlaka denemesi gereken tariflerden biridir.
İncirlerin kaymak ve bal ile doldurulmasıyla hazırlanan kaymaklı incir tatlısı, küçük porsiyonlar halinde sunulur. Kalabalık sofralarda ikram edilebilecek lezzetlerden biridir.
Kuru incirin pirinçli harç ile doldurulmasıyla hazırlanan zeytinyağlı incir dolması, farklı tatlar denemek isteyenler için idealdir. Limon eşliğinde servis edilir.
Son yılların favori içeceklerinden biri olan smoothie'yi, bu kez muz, incir ve chia tohumu ile hazırlıyoruz. Süslemek için yenilebilir çiçeklerden yararlanabilirsiniz.
İncir, süt ve un ile hazırlanan incirli muhallebi, vanilya ile aromalandırılır. İsteğe göre farklı meyveler ekleyerek daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.
Tart hamuru ve sütlü krema ile hazırlanan incirli tart, şık görünümü ile herkesi kendine hayran bırakır. Çay saatlerinde mutlaka denenmesi gereken lezzetlerden biridir.
Şunlara da göz atın;